Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 30., kedd

1.486 - Szögi Tibor - T.: 06/20/550-7583 > Tudással élni a mindenségben, az a szeretet és harmónia megélése és egyben a környezet védelme, a mai szóhasználattal élve.

Von: Tibor Szögi [mailto:szogiszo@gmail.com]
Gesendet: kedd, 2008. december 30. 15:47
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: BEMUTATKOZÓ

A kultúrák rezgése

 

Mai létünk „fejlett”, civilizált világában, ahol a mindennapi rohanás miatt már lassan eltűnik az ember és belőle is minden emberi, e fojtogató, szűk létzubbony ellenére mégis akadnak mindannyiunk életében suhanó, rejtett pillanatok, amikor valami villan. Ez a néhány pillanat vagy álom teljesen más érzés, mint mindennapjaink fojtogató művisége. Van benne valami békés, biztató nyugalom, ami megfoghatatlan, de mégis emlékeztet egy biztonságot adó egységre.

 

Mik ezek a villanások, emlékképek? Többségünk nem is tud vele mit kezdeni. Mások már keresik ezeket az emlékeket. Néhányan pedig tudják, hogy az ilyen érzések az egység bennünk élő üzenetei. Akik pedig már tudják miért vannak ezek az üzenetek, igyekeznek belőle építkezni, visszanyerni az egység tudását. Az emberiség történetében ezt a tudást még használták a kultúrák, melyeknek egyik alapköve a magyar. Ezt az őstudást még ismerő őseink ismerték a világ rendjének működését. Hogy mit jelent a Nap ereje, fénye, mely a fizikai világ rendezője. Tisztelték a vizet, mely az élet hordozója. Tudták a föld erejét, ismerték a fák, virágok, a csillagok üzenetét. Élni, benne a teremtés egységében, a minden részeként. Mert ezek az üzenetek az öröklétben elfoglalt helyünkre emlékeztetnek bennünket. Arra, hogy lelkes lényként, emberként, a földi teremtés, fenntartás felelősei vagyunk. Nem buta módon a természetes rend szétzúzása, tönkretétele a dolgunk, „fejlődés” címén, hanem tudni élni, a mindenség rendje, szeretete által az egységben, a bennünk lévő isteni szikra erejével, tudásával, ez az ember feladata a Földön.

 

Ősi kultúránk ebben segít, mert tudja, hogy minden rezgés, és a rezgések harmóniája rendezi a mindenséget. Aki ezt keresi, már ébred. De a tudás nem máshol, nem kívül van. Ez minden emberi lény tudása, ha mer és tud rá emlékezni, mert ez lelkes lényünk fénymagja.

 

Tudással élni a mindenségben, az a szeretet és harmónia megélése és egyben a környezet védelme, a mai szóhasználattal élve.

 

Visszaemlékező előadások:

v  A mindenség rezgése – zene

v  Ünnepek és a zene (ütögetők, tilinkó, dob, csörgő)

v  Nap apánk az életerőt adó

v  Vízben lévő élet (az éltető víz, a víz képei)

v  Hogyan rendezi a kultúra a környező világot (mesék, mondák – a tudás örzői)

 

Elérhetőség:               Szögi Tibor                  T.: 06/20/550-7583

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------