Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 20., szombat

1.411 - Gergely István: Karácsonyra készülõben, amikor a sötétség egyre sûrûsödik, az õsi magyar Pálos barátok igaz meséi jutnak eszembe

Von Nemzeti Hirhalo »An Kutasi József<antal@jozsef-kutasi.de> Budapest. 2008. december 20.Betreff : Karácsonyra készülõben [

Karácsonyra készülõben

Karácsonyra készülõben, amikor a sötétség egyre sûrûsödik, az õsi magyar Pálos barátok igaz meséi jutnak eszembe, amelyeket nemcsak tágra nyílt szemû kisgyermekek hallgatnak, hanem a fény után vágyó magyarok is.

Közülük az egyik fehérruhás, ezüstös hajú ember arról a régmúlt idõkrõl mesél, amikor Isten világának fény és árnyék egyensúlyát az emberi mohóság, no meg a hatalomvágy és más rosszaságok megbillentették.

Vince bácsi közvetlenül halála elõtt, halálosan komolyan, végrendeletként arról mesélt nekem, hogy miképpen sikerült a Magyar Pálosoknak kijavítani ezt a hibát.

Milyenek is voltak a Fényhordozó Pálos Barátok, akik azóta is közöttünk élnek, járnak kelnek a világban is, ahol szükségét érzik, kapukat nyitnak, hogy a fény újra bevilágítson a megtévedt emberek lelkeinek templomába? Mert úgy hírlik, a Sötétlelkûek újból hatalomra vágynak. Azt mondják, hogy újból nagy veszélyben van a MAG, amely képes volna átvinni a szépet, a jót és a tisztát a jövõ nemzedékeinek.

Jóságos Isten, szüleink megint összehúzták szemöldöküket rosszallásuk végett, de sokan ezt sem veszik észre. Hiába, a Sötétlelkûek gõgössége kiszorítja lelkükbõl a fényt. Döröghet és villámokat szórhat a Teremtõ, meglökdösheti kicsit még a tengert is, no meg hegyeket omlaszthat, de hiába! A Sötétlelkûek tömege egyre erõsödik.

Nézzünk mi is a lelkükbe! Talán mi is lehetünk Fényhordozók a Fehér Barátok csapatában, teremtõ szüleink akarata szerint! Az elment, de köztünk járó Pálosok szelleme vár minket, hogy elõkészítsük az Én- váramban (Én+várom) és valamennyi földig pusztított Várainkban a leszállópályát az Örök Fény, Jézus számára, aki távozásakor azt mondotta: "visszajövök".

Karácsonyra készülõben nemcsak a Gyermek születésére gondolunk, hanem arra a második nagy Karácsonyra, amelyben a minden Gonosz-sötétséget legyõzõ Jézus Krisztus születik meg.
Ez a tudat adjon nekünk erõt a megpróbáltatásokban.

A magam és a 240 fõbõl álló Csibész családunk nevében kívánok minden barátunknak és jótevõnknek áldott Karácsonyt és boldog Új Esztendõt.

Gergely István
Tiszti
Csíksomlyó, 2008. december 16.

Továbbította:
Frigyesy Ágnes
__________________________________________________________________________