Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 27., szombat

1.461 - Babos Imre: Árva Vince testvérünk akarata - Pap Gábor - Seres Mária honlapjáról idézve: A hazugságok kora a végéhez közeledik


Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szombat, 2008. december 27. 15:04
An: Kutasi József (094223)
Betreff:
Orbán már az előrehozott választásokra készül?

Árva Vince testvérünk akarata

Tisztelt Érsek Úr!

Kéréssel fordulok Önhöz tízenegy tagot számláló közvetlen családomhoz tartozó személy, valamint a baráti köröm nevében.
Minannyian elvárjuk, mint ahogy az értelem, szabadság és az egymás iránti becsület is azt kívánja, hogy egy igazságért küzdő magyar ember szent elhatározását, végső akaratát ne szentségtlenítse meg senki. Így, Árva Vince, Pálosrendi szerzetes, magyar testvérünk, Isten gyermekének az akaratát sem.
Kérjük, hogy az akaratát tartsák tiszteletben.

Reménységgel Kivánok Boldog Újévet!
Babos Imre


A hazugságok kora a végéhez közeledik

"Három tételre kell különösen figyelmeznünk az ezredforduló küszöbén.
Az első: hazugság-alapokra nem lehet új ezer évet építeni.
A második tétel: az emberiségnek halaszthatatlanul át kell programoznia a Káin-Ábel, illetve Romulus-Remus-féle, azaz egymás kiirtására törő, a jobbik fél pusztulásához vezető harc-típusról a Hunor-Magyar-féle, egymásért, egymás magasabb létszintre hozása érdekében folytatott harc-típusra.
Végül a harmadik tétel: a feltételek nélküli, viszonzást nem váró, sőt a nyilvánosságtól is tartózkodó jócselekedet az egyetlen olyan tevékenységforma, amely az emberré válás, illetve az embernek megmaradás valódi, hitelességét megbízhatóan bizonyított kritériuma.
Hinnünk kell, hogy az emberiség képes lesz felismerni ezeknek a tételeknek a jelentőségét jövője alakításában, és remélnünk kell, hogy vállalni is fogja az érvényesítésükkel járó kockázatokat, illetve fáradalmakat."

"A magyarságot tudatos, frontális támadás érte évszázadokon át, és éri ma is. Ebben a népben már olyan szintre fejlődött, jobban mondva fejlesztették ki a megfelelési kényszert, hogy nem veszi észre, hogy hogyan próbálják kijátszani, manipulálni. Egy jelenkori példával szemléltetve: ha mondjuk Irakba csak egyetlen katonát kellene küldeni a világnak, akkor a külügyi képviseletünk esne ki a padból, hogy az az egy legalább legyen magyar. Ez a szolgalelkűség nagyon elharapózott, és jövőnk szempontjából rendkívül veszélyes."

Pap Gábor - Seres Mária honlapjáról idézve

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orbán már az előrehozott választásokra készül?
Szerda, 2008. december 24. 09:01 Népszabadság - Zoom

A legnagyobb ellenzéki párt komolyan készül arra, hogy a jövő nyári EP-választással együtt parlamenti voksolás is lesz. Bár azzal is tisztában vannak, hogy a büdzsé elfogadása után arra is jelentős esély van, hogy 2010-ben legyenek a következő parlamenti választások. 30 választókerület élén viszont már új ember van.

Komoly esély van rá, hogy a nyári európai parlamenti választásokon magyar országgyűlési választások is lesznek, egyre többen készülnek erre a Fideszben - írja a Népszabadság. A lap szerint a márciusi népszavazás óta csaknem 30 választókerületi elnököt cserélt le Orbán Viktor pártelnök.

Bár a referendum a Fidesz és szövetségesei számára nagy győzelmet hozott, mégis, miután Kubatov Gábor akkori kampányigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató monitoringozta a választókerületek mozgósítási erősségét, a pártelnök váltott számos helyen.

A cserék, leváltások nem okoztak törést, sértődéseket, mindenkinek lesz a jövőben is feladata - nyilatkozta Kubatov Gábor.

A fideszesek szerint azért sincsenek "nagy sértődések", mert mindenki választási sikerre számít, "akkor pedig szépen osztják a pozíciókat" - íjra a Népszabadság. A lap szeri a pártvezetés olyan interaktív online-kapcsolatot alkalmaz, hogy a pártközpont képes szinte percre pontosan nyomon követni, hogy egy-egy választókerületi elnök mennyire aktív, mennyi időt foglalkozik a számára megküldött feladattal.

Készen kell állni, mintha csak holnap reggel írnák ki a választásokat - mondta a lapnak az egyik parlamenti képviselő, bár azzal tisztában vannak, hogy a költségvetés elfogadása után szinte biztosan 2010-ben.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-hunhir-k.gifJohn Emese pénzért vett "kopogtatói"
2008. december 27. 09:06 HunHír.Hu

A Magyar Nemzet egy videofelvételre hivatkozva azt állítja, John Emese ferencvárosi SZDSZ képviselőjelölt stábja, illetve az azt irányító Janás Ferenc kerületi SZDSZ-elnök arra is késznek mutatkozott, hogy nyilvánvaló jogsértést kövessen el annak érdekében, hogy a januári 11-i időközi országgyűlési választásokra minél több ajánlócédulát gyűjtsenek össze.

A lap szombati számában az olvasható, hogy egy szerkesztőségük birtokában lévő videofelvételből kiderül: az SZDSZ kerületi elnöke fizetett volna az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem igen érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. A Magyar Nemzet szerint a videofelvétel igazolja, Janás Ferenc a választási csalástól sem riadna vissza.

Egy, az ajánlószelvények gyűjtésében szerepet vállalt egyetemista pedig arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet - olvasható a lapban -, hogy az SZDSZ ferencvárosi stábja 2 ezer forintot fizetett a kopogtatócédulákért. A lap úgy fogalmaz: "klasszikus feketemunka volt, a pénz átadásakor nem kértek tőlük sem személyi igazolványt, sem számlát".

HunHír.Hu kommentár:
Az ultralibsi Demszky Degesz jobbkeze hamar beletanult vezére mellett a mutyiba, a simlibe, a kajmán-rafkóba.

Ferencvárosi csalás: elutasították a zöldpárt fellebbezését

Érdemi vizsgálat nélkül, formai okokra hivatkozva elutasította a Fővárosi Választási Bizottság a Magyar Szociális Zöld Párt fellebbezését a ferencvárosi kopogtatócédula-botrányban. A zöldpárt azt szerette volna, ha a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Humanista Párt által leadott ajánlószelvények eredetiségét is ellenőrzi az Állami Nyomda.

A Fővárosi Választási Bizottság a fellebbezést azért utasította el, mert azon nem szerepelt a Magyar Szociális Zöld Párt székhelye, csak a postafiókszáma.

Mint ismert, korábban az MDF, a MIÉP és az MSZZP jelöltjeinek nyilvántartásba vételét is elutasította a választási bizottság, miután kiderült, hogy kopogtatócéduláik közül több mint kétezret nem az Állami Nyomda gyártott.

A Fővárosi Választási Bizottság az MDF jelöltjének, Dézsi Mihálynak a fellebbezését szombaton tárgyalja. A IX. kerületben januárban tartják az időközi országgyűlési képviselő választást Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es képviselő lemondása miatt. (hírTV)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-mno-k.gifJogsértően akarják rendezni az önkormányzatok ellenőrzését?
2008. december 26. 17:33 MNO

Az utolsó pillanatra, a két ünnep közötti időszakra halasztotta a kormány az önkormányzatok törvényességi ellenőrzésének szabályozását. Ezt a feladatot eddig a közigazgatási hivatalok végezték. A hivatalok azonban papíron megszűnnek 2009-től, a kormány ezzel a trükkel őrizné meg a közigazgatás regionális szintű átszervezését. Az alkotmányos megoldáshoz kétharmados törvényt kellett volna módosítani, amit a Fidesz nem támogatott.

Betűket vagy táblákat cserélhetnek a regionális közigazgatási hivatalok épületein az év utolsó napjaiban. Január 1-jétől a hivatalok megszűnnek. Pontosabban új néven, a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerveként működnek tovább. A névváltoztatáshoz tucatnyi jogszabályt írtak át a szocialisták a szabad demokraták segítségével - egyetlen gombnyomással. A különböző ágazati törvények módosítását a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvényben rejtette el a kormány. Ezzel a trükkel fennmaradhat a hatósági ügyintézés két éve regionális szintű szervezete.

A kormányoldal sikere mégsem teljes, az önkormányzatok működésének törvényességi ellenőrzése ugyanis januártól rendezetlen. Ez volt a most megszűnő közigazgatási hivatalok elsődleges feladata az 1990-ben elfogadott, kétharmados önkormányzati törvény szerint. Az MSZP a törvényességi ellenőrzésben is fenntartotta volna a regionalitást, a Fidesz viszont ragaszkodik a rendszerváltozás idején kidolgozott megyei rendszerhez.

"A kormánynak pedig minden törekvése az, hogy ezt a kérdést egyrészt önmaga szabályozza, egy kétharmados törvény adjon számukra felhatalmazást, hogy egy kormányrendeletben eldönthessék a közigazgatási hivatalok illetékességi, illetve a hatásköri szabályait" - hangsúlyozta Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője. Mi nem fogjuk támogatni a továbbiakban sem azt, hogy ők több megyére hozzanak létre közigazgatási hivatalokat mondjuk az önkormányzatok működésének felügyeletére - tette hozzá.

Az önkormányzatok törvényességi ellenőrzését az utolsó pillanatban, a két ünnep között próbálja rendezni a kormány - valószínűleg rendeletben vagy egyéb alacsony szintű jogszabályban. Ezt a megoldást eddig kétszer találta jogsértőnek az Alkotmánybíróság.

A törvényességi felügyelet nem szűnik meg az önkormányzatok fölött, hiszen a bíróságoktól az Alkotmánybíróságig mindenkinek van ilyen joga, hogy egy ennél alacsonyabb fokú, speciális jogosítványt hova lehet telepíteni, azon most dolgoznak a szakértők - jelentette ki korábban Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

Egyébként a hatósági ügyintézés átalakítása is jogsértő lehet, miután a költségvetést megalapozó salátatörvény elfogadásakor kétharmados jogszabályokon, például a honvédelmi vagy a rendőrségi törvényen is egyszerű többséggel módosított a parlamenti többség. (hírTV)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------