Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 20., szombat

1.414 - A kormány adjon számot a sztrájktörõk nemzetbiztonsági védelmérõl

Von Nemzeti Hirhalo »An Kutasi József<antal@jozsef-kutasi.de> Budapest, 2008. december 20. Betreff Fidesz: a kormány adjon számot a sztrájktörõk nemzetbiztonsági védelmérõl

A kormány adjon számot a sztrájktörõk nemzetbiztonsági védelmérõl
MTI 2008. december 19. 16:06 Gondola

A Fidesz felszólítja a kormányt, azonnal hozza nyilvánosságra, hogy ki és milyen indokkal döntött a külföldi sztrájktörõknek nyújtott nemzetbiztonsági védelemrõl - mondta Kontur Pál.

A Fidesz szeretné tudni, ki és milyen indokkal döntött úgy, hogy nemzetbiztonsági védelmet nyújt a ferihegyi repülõtéren dolgozó görög sztrájktörõknek, és azt is követeli, hogy a kormány ne fenyegetéssel, ne zsarolással, ne külföldi sztrájktörõkkel akarja megtörni a magyar munkavállalókat, hanem érdemben foglalkozzon problémáikkal - jelentette ki az ellenzéki párt országgyûlési képviselõje.

Kontur Pál azt mondta, hogy már napok óta Görögországból hozott sztrájktörõk dolgoznak a Budapest Airportnál, és információik szerint a jelenlegi 35 mellé további 25 görög dolgozót várnak, akik segítenek a repülõtér üzemeltetésében. A kormány kritikájaként a politikus kitért arra is, hogy információik szerint a MÁV egyik fõvárosi állomásán fegyveres biztonsági embereket küldtek a sztrájkolók megfélemlítésére.

Kontur Pál szavai szerint a Gyurcsány-kormány fenyegeti az embereket, a kormány már több éve képtelen megvédeni az emberek jogait, érdekeit, s ma már az is bizonyossá vált, hogy alkalmatlan a magyar emberek munkahelyeinek megvédésére. Közölte: az elmúlt hetekben 15.500 embert bocsátottak el munkahelyükrõl, ám a kormány nem tett semmit az érdekükben, csak tudomásul vette a helyzetet.

A Fidesz politikusa szerint a 2009. évi költségvetés elfogadásával a kormány végleg szembekerült az emberekkel, mert nem tudnak "emberben, csak pénzben gondolkodni" - mondta.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


*** www.nemzetihirhalo.hu *************