Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 25., csütörtök

1.439 - Popovits János: Tehát az ország létalapjának lerombolása, ellopása valóban amnéziában szenvedô emberek szeme láttára, statisztálásuk mellett történik!

 

Von: SeeFeeGmbH@aol.com [mailto:SeeFeeGmbH@aol.com]
Gesendet: szerda, 2008. december 24. 16:22
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
"Rejtelmeket megvilágító üzenetváltás"

 

 

Szellemi műhely

Szerkesztette: admin   

2008. december 24. szerda, 12:48

(Idôszerû közszellemiség vonatkozású összehasonlítás)

Ha lapunkon súlypontilag szemlélôdve csak filozófálgatnánk, akkor kijózanító "ellenakciójaként" az jut eszembe, hogy tulajdonképpen Magyarország évek óta folytonos "világháborús légitámadásoknak" van kitéve!....  Mit értek ezen?

Az ország jövôjét illetôen összehasonlításom végeredménye légiháborús következményekkel fog megegyezni, mert csupán a "légicsapások" folynak napjainkban más, alattomos eszközökkel, mint hagyományosan:

 

A II.Világháborúban a légitámadások idején, amelyek az országban fôleg Budapestet érintették, az emberek lemenekültek az óvóhelyekre. És bizony ott lent szolidárisak kellett legyenek egymáshoz. Volt idejük beszélgetni, gondolataikat kicserélni egymással!

Ma az országot bombázó repülôk bevetése nélkül rombolják szét, s az embereknek eszük ágában sincs felfogni, hogy mi történik körülöttük,...  ha látszatra épen állnak még régi, intézményes épületek, és melléjük sorra hatalmas profitot idegen országokba lefölözô lerakatok, összeszerelô-üzemek is épülnek - a valóságfelfogását (pardon: biztonság-látszatérzetét) az átlagember a napi majd 5 órás TV-nézésbôl meríti. 

Ha az átlagpolgár este hazamegy, bekapcsolja a TV-t, és...  abból elfelejtetik vele, amiket napközben (véletlenül) látott vagy hallott! - Amiken tulajdonképpen el kellene gondolkoznia, majd amiket meg kellene polgártársaival beszélnie.

A VALÓS VILÁG a televízió! - A "légi csapás szuperbombája" az értékrendi buborékhártyára ejtve. Kiömlô mérgesgázai leírhatatlan rombolást okoznak. (Ez részletesebben külön tanulmányok tárgya lenne!)

 

A "Rejtelmeket megvilágító üzenetváltás" - KárpátiHarsona-tudósításban "S", Kanadából nagyon jól méri fel a helyzetet. Íme:

"..Végre porondra kerül a világ elôtt, hogy baj van a magyarokkal. Itt csak az a probléma, hogy igenis AMNÉZIÁS  A  MAGYAR, mert ha nem lenne az, akkor már millióan az utcán lennének és követelnék annak rendezését (Nem csak Trianonnak, hanem a maradék ország kiárusításának is! /P.J.) Azonban érthetô félelme, mert visszaállt a diktatúra, és nem merik az emberek használni demokratikus jogaikat*...."!

 

Tehát az ország létalapjának lerombolása, ellopása valóban  amnéziában  szenvedô emberek szeme láttára, statisztálásuk mellett történik!

 

(Persze, nem mintha itt Münchenben másként mûködnének a dolgok: a dolgozó ember kemény munka után otthonába térve, nem gondolkozni, másokkal szervezkedni, hanem >az idôk végeztéig megszokásból< kikapcsolódni akar, ha éppen nem még jobban beledolgozza magát a meglévô, végzetesen rövid távú egzisztenciájába.  Így nevelôdött, ilyen a kultúrája, így programozódik. Kontinensünk bennszülöttei civilizációs, hódítói "ajándék gyöngyszemeket" kapnak Kolumbuszéktól. 

 

Hiába, a televíziózás, de az internetes szörfözés sem pótolja a fonózást ! Avagy az ugyancsak kölcsönös párbeszédes kukoricahántást. - Börze ments! Közösségi bokrok láncolat-képzôdése még átbillentené a "szabad-piaci egyensúlyt"!

 

Próbáltam is eddigi életemben elégszer kereteket kitágítani, kiegészíteni, újakat teremteni történelmi-kulturális magyar hagyományok nyomán - ugyebár a magyar diaszpórában is. Tartósan mindhiába. Mert itt, a befogadóéknál még nem jött el az ideje!

Magyarországon ezt most mégis megtenném. Kihirdetném a lakótömbben vagy a toronyházban, hogy ezentúl hetente 1-2 szer a "mosókonyhában" társalgási összejövetelt rendezünk, mert... folytatódnak  fejünk felett a "légitámadások", s kedves Szomszédok, a végén itt kô kövön nem marad!

 

Popovits János, München
Kárpáti Harsona munkatársa

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------