Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 16., szombat

18.069 - A Kúria fölmentette Budaházyt az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól



A Kúria fölmentette Budaházyt az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól 
2012-06-26. 17:31 Kuruc.info 

A budapesti Kúria büntetőtanácsa dr. Kónya István tanácselnökkel az élén kedden délután fölmentette Budaházy Györgyöt az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületének bűntette alól. Az ítélet kihirdetése után Budaházy Györgynek gratuláltak a tárgyaláson megjelent barátai, tisztelői. 

 
Dr. Kónya István tanácselnök - bátor ítéletet hozott

A Kúria dr. Kónya István vezette bírói tanácsa kedden kora délután fölmentette Budaházy Györgyöt az államellenes, az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére, arra történő biztatás és előkészület bűntette alól. Dr. Kónya István tanácselnök az ítélet megindoklásában a többi között elmondta, hogy Budaházy semmilyen tettével nem buzdított az erőszakos cselekmények elkövetésére, s a megnyilvánulásai kizárólag verbális jellegűek voltak. A terhelt többször is kifejtette ugyan a fönnálló rend megváltoztatásának szükségességét, ám a sajtófölhívásai, megnyilatkozása nem voltak erőszakosak, erőszakra ösztökélőek. 

 
Budaházy György a fölmentés utáni pillanatokban

Dr. Kónya István ezután kifejtette: Budaházy nyilatkozatainak összegzésével a másodfokú bíróság absztrakciót végzett, helytelen következtetést vont le. Budaházy a megnyilatkozásaival nem lépte túl az ellenállás fogalomkörét, s nem szólított föl az alkotmányos alapintézmények erőszakos fölforgatására. A kedvező ítélet után Budaházy Györgyöt a Kúria folyosóján még sokáig ünnepelték a tisztelői, családtagjai és hozzátartozói. 

 
Ítélet utáni öröm a Kúria folyosóján

Hering József - Kuruc.info 

Frissítés: Budaházy közleménye: 
Hazafiak, honleányok!
 

Először is meg szeretném köszönni mindenkinek, aki a mai felülvizsgálati tárgyalásomra eljött és jelenlétével is támogatott. Korszakos jelentőségű ítélet született az egész nemzeti ellenállás számára. Mert ezzel az elítélésemmel annak idején az egész hazafias mozgalom 2006-7-es tevékenységére rásütötték tulajdonképpen "az államellenes felforgatók" bélyeget, és most ezt sikerült letépnünk. 
Nem mi voltunk, akik erőszakosan a hatalmat meg akartuk szerezni, hanem Gyurcsányék voltak, akik azt erőszakkal birtokolták, bár a felmentő ítélet ez utóbbira már nem tér ki, de a Balsai-jelentés megállapításával együtt (miszerint a rendőrség követett el lakosság megfélemlítése céljából terrorcselekményeket 2006 őszén), így most lett kerek egész az ügy. Persze csak akkor vehetnénk végleg lezártnak a gyurcsányi korszakot, ha végre a névadója és bűntársai állnának a bíróság előtt. A mai ítélet utáni jókedvemben megengedek magamnak egy kis optimizmust, hogy egyszer ez is eljön. 

Budaházy György 

Kapcsolódó: 
   Videó: http://www.youtube.com/watch?v=-CtFr-NEnEs 
   Morvai: Szánalmas, hogy az ügyészség folyamatosan Budaházyt üldözi, Gyurcsányt pedig futni hagyja 
   A Kúria kedden a korábbi jogerős elmarasztaló ítéletét megváltoztatva felmentette Budaházy Györgyöt 

Kapcsolódó: 
   Budaházy a politika játékszere 
   Hír TV: Bizonyító erejű felvétel Budaházy szerepéről 
   Újabb bizonyíték Budaházy ellen 
   Eltűnt egy bomba! Elképesztő titkok a Budaházy-aktából 
   Gyuri marad, Toro meg tovább építi a Fidesz-zsidó birodalmat 
   Stumpf András a "terrorista történetről" 
   Egy "titkos hangfelvétel" lehet a legfőbb bizonyíték Budaházy ellen - a készítője dicsekszik is (+teljes videó, címek) 
   Orbán takarodj? - Budaházy szabadon engedéséért tüntettek a Fidesz-székháznál (+képek, videók)