Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 26., kedd

18.129 - 2014. január 1-től már két féléves hallgatói jogviszony igazolásával is jár a GYED

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium 
Dátum: 2013. november 25. 17:19
Tárgy: Az EMMI 47. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 47. heti hírlevele 2013-11-25
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 47. heti hírlevele
2014. január 1-től már két féléves hallgatói jogviszony igazolásával is jár a GYED

Az a hallgató vagy frissen diplomázott szülő is jogosult lesz a GYED folyósítására, aki a szülést megelőző két éven belül felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt ad életet gyermekének, akit saját háztartásában nevel. Közlemény.

Növekszik az igény a szociális földprogramra

Növekszik a társadalmi igény a szociális földprogramra, ezért az e célra az idén elkülönített 250 millió forintos megemelt pályázati keretösszeg 2014-re is megmarad, de akár még nőhet is - jelentette ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az MTI-nek.

Jövőre hétmilliárd forinttal több juthat gyermekétkeztetésre

A gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mintegy hét milliárd forinttal emelkedhet jövőre, ez több mint 13 százalékos növekedés - közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Átadták a Hungária Cirkuszcsarnokot

Átadták a magyar artistaképzés új bázisául szolgáló Hungária Cirkuszcsarnokot a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kht. (MACIVA) Hungária körúti Művésztelepén pénteken délután.

Az emberek értékét mindenekelőtt emberségük szabja meg

Olyan otthont, közös magyar hazát szeretnénk felépíteni, ahol kíméletlen létharc helyett tisztességes, becsületes verseny folyik, amely nem csak a gazdaságból, hanem az emberekből a legjobbat hozza ki – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az 50 éves Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola jubileumi ünnepségén, pénteken Lentiben.

Gépészmérnöki alapképzés indul Szombathelyen

A szombathelyi mérnök-képzés megteremtése érdekében a Nyugat-Magyarországi Egyetem három oldalú megállapodást írt alá Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterével és a Nyugat-Pannon térség meghatározó járművállalatai (a BPW Hungária Kft., a DELPHI Magyarország Kft., az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., a Jabil Circuit Magyarország Kft., a LUK Savaria Kft. és az Opel Szentgotthárd Kft.) képviselőivel. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár az együttműködési megállapodás záradékát aláírva támogatásáról biztosította a szombathelyi mérnök-képzés indítását.

Különösen felértékelődik az egyház szerepe a szellemi és lelki válságban

Különösen felértékelődik az egyház szerepe ma, amikor Európa tartós szellemi válságban van és lelki kohézió nélkül maradt - mondta Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára A Milánói Ediktum 1700 – A keresztény egyházak öröksége és feladata a XXI. században című konferencián csütörtökön Budapesten.

Balog Zoltán közös oktatási szándéknyilatkozatot írt alá a japán oktatási miniszterrel Tokióban

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon Tokióban kétoldalú tárgyalásokat folytatott és szándéknyilatkozatot írt alá japán partnerével, Hakubun Shimomura oktatásért is felelős miniszterrel. Balog Zoltán a miniszterelnöki delegáció tagjaként utazott a távol-keleti szigetországba.

33,1 milliárdot kapnak a kórházak

Kilencvenhárom fekvőbeteg intézmény kap összesen 33,1 milliárd forintot, amelyet a lejárt szállítói tartozás kifizetésére fordíthat - közölte az egészségügyért felelős államtitkár szerdán, Budapesten.

Újra építik a Tüskecsarnokot

Lezárult a Tüskecsarnok építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás, kedden elkezdődtek - pontosabban több mint 16 év után folytatódtak - a sportlétesítmény kivitelezési munkálatai.

Átadták a Magyar Sportcsillagok ösztöndíjakat

Első alkalommal adták át ma Budapesten a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára összesen 111 fiatal sportoló számára adta át az ösztöndíjban való részvételről szóló okleveleket. Az új program részeként havonta összesen 14,7 millió forintos támogatásban részesülnek a sportolók.