Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 18., hétfő

18.089 - Magyarország gazdasága Közép-Európa egyik sikeres gazdasága lehet


Feladó:
​​
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2013. november 18. 15:38
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-11-18
Fokozott büntetőjogi védelmet nyújt számos rendelkezésével az új büntető törvénykönyv (Btk.) gyermekek, idősek és fogyatékossággal élők részére - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj 2014. évi kiírásáról, a nonprofit szervezetként működő Design Terminál kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válásáról, az isztambuli Magyar Kulturális Intézet létrehozásáról szóló megállapodás aláírásáról, illetve a gyermekbarát igazságszolgáltatás keretein belül megvalósuló médiatudatosságra nevelő programról.
Létre kell hozni a dinamikusan fejlődő Közép-Európát

Létre kell hozni azt a Közép-Európát, ahol az egymással barátságban, sorsközösségben élő nemzetek kialakítják az egyik legdinamikusabban fejlődő térséget - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az Európa nagy háborúja és az új világrend születése című nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.

Félmilliárd forint jut az első világháborús megemlékezésekre

Félmilliárd forintot fordít a kormány pályázati úton az első világháború százéves évfordulójával kapcsolatos méltó megemlékezésekre - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság szombati ülése utáni sajtótájékoztatón.

​​
Magyarország gazdasága Közép-Európa egyik sikeres gazdasága lehet

Magyarország Közép-Európa egyik sikeres gazdasága lehet - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a TOP 100+100, Veszprém megye gazdasága című kiadvány bemutatóján Veszprémben szerdán.

Fontos a magán-, a civil és az állami szféra összefogása

A magán-, a civil és az állami szféra hatékony összefogásának fontosságát hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a 6. Civil Licit fenntarthatósági árverésen kedden.

Megújulás: Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán bejelentette a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ megalapítását. Az eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től így kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik.

Navracsics Tibor aláírta az Isztambuli Magyar Kulturális Intézet létrehozásáról szóló megállapodást

2013. november 14-15-én Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes látogatást tett Isztambulban, mely során a Topkapi Palotában Bekir Bozdağ török miniszterelnök-helyettessel aláírta a kulturális intézetek nyitásáról, működtetéséről és tevékenységéről szóló kétoldalú megállapodást.

A Btk. fokozott büntetőjogi védelmet nyújt a gyermekeknek, időseknek és fogyatékossággal élőknek

Fokozott büntetőjogi védelmet nyújt számos rendelkezésével az új büntető törvénykönyv (Btk.) gyermekek, idősek és fogyatékossággal élők részére - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.

Megszűnik az előzetes letartóztatás felső korlátja a legsúlyosabb bűncselekményeknél

A parlament eltörölte az előzetes letartóztatás időtartamának - eddig négyéves - felső korlátját a kiemelkedő súlyú, legalább tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeknél. A most elfogadott módosítás egyúttal megszünteti a házi őrizetben lévők hozzájárulásának szükségességét ahhoz, hogy mozgásukat nyomkövetővel ellenőrizzék.

Az internet nem felejt! címmel új tudatosító programot indít középiskolásoknak a KIM

„A médiatudatosság és az arra való törekvés nemcsak oktatási, hanem össztársadalmi kérdés, ezért a KIM Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának szerepvállalása ezen a területen kulcsfontosságú" – hangsúlyozta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára november 12-én az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet „Média - oktatás – Médiatudatosság az oktatásban" című konferenciáján.

Szülői tanácsadás, gyermekrajz elemzés, családtámogatás a KIM standján a Gyerekvilág Élményhétvégén

A játékok mellett előadásokkal, személyre szabott tanácsadással és az állami támogatási rendszerekről szóló tájékoztatókkal várta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a családokat péntektől vasárnapig a Babamama Expo és Gyerekvilág Élményhétvégén a Budapest Sportarénában, ahol a társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a gyermekek védelmében még sok teendője van a kormánynak.

November 22-ig lehet pályázni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

A kormány által indított, idén negyedik alkalommal meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíj program célja a jól képzett, szakmailag elhivatott, a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása. Az évek óta többszörös túljelentkezéssel futó programra a pályázatokat november 22-ig lehet benyújtani.

Az egész nemzetnek fontos a szórvány közösségek megőrzése

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint az egész magyar nemzet számára fontos a szórvány közösségek megőrzése.