Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 16., szombat

18.070 - 2015 késő tavaszára elkészül a Miskolc északi elkerülő


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. november 15. 13:29
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-11-15
Budapesten ülésezik a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsa

Megkezdődött Budapesten a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT) 22. plenáris ülése 2013. november 14-én. A kétnapos tanácskozáson 25 ország több mint 250 delegáltja tárgyal a transzszibériai áruszállítási folyosó működéséről és modernizációjáról, valamint a konténeres fuvarozások hatékonyságának növeléséről.

Fejlődő távhőszolgáltatással az energiahatékonyságért

A húszéves fennállását ünneplő Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MATÁSZSZ) 2013. november 14-15. között Visegrádon tartja szakmai napjait. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnerének rendezvényén előadóként vett részt Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.

Sikeres kereskedelmi lépés volt a reverz gázszállítás Magyarországról Ukrajnába

Sikeres kereskedelmi lépésnek minősítették mindkét részről a Magyarországon keresztül visszaáramló (reverz) gázszállítást Ukrajnába azon a megbeszélésen, amelyet Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára folytatott Eduard Sztavickij ukrán energetikai miniszterrel szerdán Kijevben.

World Energy Outlook 2013 - Decemberben Magyarországon is bemutatja kiadványát a Nemzetközi Energia Ügynökség

A kötet közép-európai bemutatóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében 2013. december 5-én tartják Budapesten. A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) globális energiaipari előrejelzéseit Fatih Birol, a szervezet vezető közgazdásza ismerteti majd.

Új pályázati felhívás kiegészítés jelent meg a magyar - japán TéT programban való magyar részvétel támogatására

A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (továbbiakban: NFM) meghirdeti a MAGYAR – JAPÁN TéT (TÉT_12_JP) együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást.

Új pályázati felhívás kiegészítés jelent meg a magyar - francia TéT programban való magyar részvétel támogatására

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a pályázói igényeket szem előtt tartva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (továbbiakban: NFM), ismételten lehetőséget nyújt a MAGYAR – FRANCIA Kétoldalú TéT pályázatok benyújtására.

Újra megnyitották a magyar-indiai K+F+I együttműködési program tárgyú pályázatot

A 2013. október 14-én Újdelhiben megtartott Magyar-Indiai TéT Vegyes Bizottság ülésén született megállapodás alapján, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel és a pályázói igényeket szem előtt tartva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (továbbiakban: NFM) újra megnyitja a Magyar-indiai (KTIA-DST) K+F+I együttműködési program tárgyú pályázatot.

Nyílt napot tartottak az új éghajlatváltozási stratégiáról

Országgyűlési Nyílt Nap keretében ismerhette meg a szakma és a közvélemény a „Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS-2) 2014-2025, kitekintéssel 2050-re” című vitaanyagot 2013. november 12-én, Budapesten. Horváth Attila Imre klímapolitikáért felelős államtitkár a rendezvényen vázolta a hazai klímapolitika irányait, nemzetközi kihívásait, a téma Európai Uniós aktualitásait.

2015 késő tavaszára elkészül a Miskolc északi elkerülő

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tették le a miskolci elkerülő alapkövét 2013. november 13-án. Az Új Széchenyi Terv forrásaiból épülő 5,8 kilométeres, 2x1 sávos szakaszt 2015 késő tavaszán már használhatják majd a közlekedők.

110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! kampányhoz

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium partnereként idén hetedik éve szervezi évente kétszer, tavasszal és ősszel a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. A résztvevők egy online naptárban gyűjtik a letekert kilométereiket, és ha a megjelölt időszakban legalább 8 alkalommal kerékpárral mennek munkahelyükre vagy az iskolába, a kampány végén díjakat nyerhettek.

Egyszerűsödik az emisszió-kereskedelmi rendszer hazai szabályozása

A Kormány 2013. október 30-i ülésén két – egy éghajlatváltozással és egy, az üvegházhatású gázok kereskedelmével kapcsolatos – törvény jogharmonizációs célú módosítását fogadta el. A szabályozás alapfogalmak meghatározását, már hatályon kívül helyezett határozatokra való hivatkozásokat igazít ki és gyakorlati kérdéseket rendez, a tárgyban született új uniós rendeletekhez alkalmazkodva.