Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 19., kedd

18.092 - Tömeges elbocsátásokat jelentett be a kormány "stratégiai partnere"


Tömeges elbocsátásokat jelentett be a kormány "stratégiai partnere" 

Karácsony közeledtével közel hétszáz dolgozót bocsát el tiszaújvárosi üzeméből a Jabil Circuit, éppen annyit, amennyinek a felvételére 2011-ben 6 milliárd forintos munkahely-teremtési támogatást vett fel az államtól. A Jobbik felszólítja a kormányt, amennyiben az amerikai multi elbocsátja munkavállalóit, követelje vissza a kifizetett támogatást. 
Felháborítónak tartjuk azt is, hogy a tömeges létszámleépítést egy olyan vállalat hajtja végre, amellyel tavasszal kötött stratégiai megállapodást az állam. Akkor Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár még sikertörténetnek nevezte az amerikai-magyar gazdasági együttműködést. 
A Jabil Circuit akciója újfent bizonyítja: a kormány stratégiai megállapodásai semmilyen egzisztenciális védelmet nem biztosítanak a magyar munkavállalók számára. Kérdés, mitől lesz egy multival kötött megállapodás stratégiai és legfőképp sikertörténet akkor, ha az érintett vállalat amellett, hogy nem hajlandó emberként bánni a dolgozóival, egyik napról a másikra több száz munkavállalóját teheti az utcára, több száz családot taszíthat a létbizonytalanság szélére. Kérdés az is, mit várhatnak a magyar emberek azoktól a multiktól, amelyeket az állam nem részesít kiemelt támogatásban. 
Mindezek után kijelenthető, az Orbán-kormány hatalmas médiafelhajtással övezett stratégiai megállapodásai csupán a Fidesz kampánystratégiáját szolgálják, azoktól sem a magyar gazdaság, sem a magyar társadalom nem fog a saját lábára állni. 
A Jobbik a magyar embereket éhbérért dolgoztató multinacionális vállalatok helyett a magyar kis- és középvállalkozásokkal fog stratégiai megállapodást kötni, az ő partnerségükre építve fogja tisztességes munkához és tisztességes bérhez juttatni a munkavállalókat. 
Bertha Szlvia, a Jobbik országgyűlési képviselője 

Kapcsolódó: 
   Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Jabil Circuit (+videó) 
   Orbán: A munka becsületéről van szó 
   Varga Mihály: "Az elmúlt időszak leggyakorlatiasabb adótörvénye" 
   "Én megyek börtönbe?" Feljelenti a NAV az 1000 milliárdos ellenőrt 
   Szombathelyi cégek az offshore-botrányban 
   Ingyen adhat meccsjegyet a munkáltató a cafeteriában 
   270 ezer család örömhíre a februári fizetésnapon