Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 18., hétfő

18.088 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium: Nagy segítség az édesanyáknak a GYED extra


Feladó:
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2013. november 18. 15:19
Tárgy: Az EMMI 46. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 46. heti hírlevele 2013-11-18
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 46. heti hírlevele
Magyarország Kormánya különleges értékként tekint a társadalmi együttműködés több formáját megvalósító társadalmi közösségekre

A Budapest-Kispesti Görögkatolikus Egyházközség Aranyszájú Szent János tiszteletére szentelt kápolnája búcsúján vett részt Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Nagy segítség az édesanyáknak a GYED extra

A kormány benyújtotta a GYED extrával kapcsolatos törvényjavaslatát az Országgyűlésnek – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a Babamama Expón.

A szívgyógyászat "csúcscentruma" a százéves balatonfüredi szívkórház

A százéves Balatonfüredi Állami Szívkórház csütörtöki centenáriumi ünnepségén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az intézményt a szívgyógyászat "csúcscentrumának" nevezte.

Orvos és nyelvész az idei Lőrincze-díj kitüntetettje

Bősze Péter orvos és Kiss Jenő nyelvész kapta idén a Lőrincze-díjat a magyar nyelv napján, 2013. november 13-án a szerdai tudományos ülés nyitányaként a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára is.

Gyermeket szült és életeket mentett egy agyhalott asszony Debrecenben

Már otthonában növekszik az a baba, akit fogantatásának 27. hetében, három hónapig agyhalottként kórházban kezelt édesanyja méhéből császármetszéssel segítettek világra a nyáron a debreceni szülészeti klinikán - közölte Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöke szerdán nemzetközi sajtótájékoztatón.

Pozitív az erkölcstan fogadtatása

A pedagógusok pozitív tapasztalatairól számolt be az új tantárgy, az erkölcstan oktatásával kapcsolatban a köznevelésért felelős államtitkár, miután csütörtökön a fővárosban pedagógusokkal folytatott zártkörű megbeszélést.

Minden gyermek tanuljon meg úszni!

Az idén 639 millió, 2020-ig pedig összesen 14 milliárd forinttal támogatja a hazai úszás fejlesztését a kormány.

Minden felsőoktatási szakon lesz államilag finanszírozott férőhely

Minden felsőoktatási szakon lesz államilag finanszírozott férőhely jövőre - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, miután szerdán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) tárgyalt és megállapodást kötött a fővárosban.

Követendő példa Hodászon

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott, ahol megtekintette a településen található tájházat, valamint az Angyalok kertje görögkatolikus óvodát. Délután Kocsis Fülöp megyéspüspökkel bejárták a hodászi telep további egyházi intézményeit is, családok átmeneti otthonait, a Szent Illés Szeretetotthont, és a cigánytemplomot.