Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 29., péntek

18.158 - Geönczeöl Gyula az MVSZ SZOT -SZMOSZ elnöke: A Magyarok Világszövetsége közgyűlések számára szerte a Világban.

Feladó: karcsai G.Gy.  <karcsai@vipmail.hu>
Dátum: 2013. november 28. 4:21
Tárgy:  MVSZ közgyűlések számára szerte a Világban.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Elküldve: 2012. február 20. 22:41
Tárgy : MVSZ közgyűlések számára szerte a Világban.

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

A mai napon, 2012. február 20.-án Révkomáromban (Öreg Komáromban), jogászokkal tanácskoztunk az MVSZ elnöke legutóbbi, február 11.-én Révkomáromban megrendezett megtévesztő MVSZ SZOT közgyűlésének nevezett akciója jogi következményeiről.
A tanácskozás alapján a következőket közlöm:

Patrubány Miklós és az őt követő, név szerint is ismert szlovákiai állampolgárok, különösen azok, akik NEM tagjai a szabályosan bejegyzett tagszervezetnek - legutóbbi illegitim akciói a Szlovák Köztársaság Büntető törvénykönyvébe ütközik, ugyanis:
- A Szlovákiai Magyarok Országos Szövetsége - SZMOSZ, amely a Magyarok Világszövetsége - MVSZ területileg illetékes tagszervezete, tehát a Szlovák Köztársaság. területén, kizárólagos joggal rendelkező jogi személy, legálisan működő szervezet, amelyet a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma a nálunk lévő eredeti dokumentum alapján hivatalosan 2002. április 29.-én jegyzett be,
- A hivatalos Alapszabály az MVSZ képviseletének kizárólagosságára vonatkozó részt az 5/III.5 rész rögzíti,
- Az SZMOSZ- MVSZ SZOT legitim létezését a Belügyminisztérium kiadványban 2010. március 19.-én igazolta, ennek másolata birtokunkban van:

1.  A mi nevünkben és a mi tudtunk nélkül senki nem hívogathat össze közgyűléseket és
2. NEM választhat „küldötteket” az MVSZ semmilyen közgyűlésére.
Ha megteszi az a BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV - be ütközik:

a/ „idegen jogok megsértése” címén (poskodzovanie cudzích práv),
b/ „ a gyülekezési jog” megsértése (zneuzitie zdruzenia) – csalás bűntette!,
c/ „ megtévesztés” (uvedenie do omylu),
d/ „ lejáratja a nyilvánosság előtt a hiteles szervezet tagságát” (diskreditovanie osob),
e/  „ Lehetővé teszi a legitim szervezet alapszabályával való visszaélést, amibe KÍVÜLRŐL AVATKOZTAK BE (zneuzitie struktúry),
f/  „ határozatokat hozhat, ami ellentétes a legitim szervezet alapszabályával”. Ennek puszta lehetősége is a büntető törvénykönyv hatáskörébe utalja az ügyet,
g/ „az MVSZ SZOT SZMOSZ-nek anyagi és erkölcsi károkat okoz” (poskodenie dobrého mena a financií KZMS-SZM-KCV),
Ennek alapján napokon belül el kell döntenünk, hogy a rendőrségen feljelentést teszünk, az ismert és ismeretlen elkövetők ellen, illetve a hosszadalmasabb bírósági utat választjuk. A magyarországi elhúzódó bírósági eljárásokra való figyelemmel jogászaink a gyorsabb és hatásosabb rendőrségi eljárást és vizsgálat megindítását javasolják kezdeményezni. A feljelentésről igen rövid időn belül döntést kell hoznunk.
Jelen közérdekű közleményünket a félre vezetett közvélemény tájékoztatása céljából adjuk közre.
Geönczeöl Gyula                                                        
Az MVSZ SZOT –SZMOSZ elnöke
2012-02-20, Rév, Észak, vagy ÖREG Komárom
-- Eredeti üzenet --
Elküldve: 2012. február 14. 5:31
Tárgy : [hunsor] MVSZ - Küldöttválasztó gyűlés Révkomáromban
Továbbítva...
A Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsa február 11-én, szombaton tartotta küldöttválasztó közgyűlését Révkomáromban.

A Csemadok székházban lezajlott tanácskozást Stubendek László, a helyi Csemadok alapszervezet elnöke köszöntötte méltató szavakkal, sok sikert kívánva a jövőbeni munkához és bejelentette, hogy kezdeményezni fogja az általa vezetett szervezet tagként való csatlakozását a Magyarok Világszövetségéhez. Fuksz Sándor a Felvidéki OT elnöke megköszönte a példaértékű közeledést és átadott Stubendek Lászlónak egy Bély községben előkerült, 1849 augusztus 6-án kelt "SZÓZAT Komárom rendíthetetlen várából a feldunai hív magyar néphez" c. röpiratot, amelyet Klapka György tábornok és Újházy László kormánybiztos jegyzett a császári csapatok felett aratott győzelem után.

A résztvevők titkos szavazással megválasztották az MVSZ Küldöttgyűlésének felvidéki tagjait és a Felvidéki OT elnökségét.

A Világszövetségre váró feladatok közül ez évben kiemelkedik az augusztusban megrendezendő Magyarok VIII. Világkongresszusa, melynek vezérgondolata "Jövőnk a Szent Korona jegyében" lesz és előadások, konferenciák sora foglalkozik majd nemzetünk sorskérdéseivel.

Az egyéb szervezeti kérdéseken túl termékeny vita bontakozott ki a közelgő előrehozott parlamenti választásokról, a felvidéki magyarság politikai kilátásairól és választási alternatíváiról. Az Országos Tanács határozatban szólítja urnákhoz a magyar választókat és kéri fel a Magyar Koalíció pártját is önrendelkezésünk következetes képviseletére. A vitában elhangzott vélemények tükrözték nemzeti közösségünk jogos elvárását az eddiginél bátrabb és következetesebb érdekképviselet iránt, amely nem alapulhat kevesebbre, mint az önrendelkezésre. Ez a szó - sajnos - hiányzik választási propagandaanyagokból. Az elvtelen, látszatproblémákra, gazdasági haszonszerzésre épített politika könnyen elveszítheti, elveszíti támogatóit.!


MVSZ Sajtószolgálat

7408/120213