Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 26., kedd

18.128 - Az önkormányzatoknak tiszta viszonyok között, átláthatóan kell működniük

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 
Dátum: 2013. november 25. 11:46
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-11-25
Gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az Országgyűlésnek - jelentette be a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a gyermekbántalmazás elleni világnapon. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a devizahitelekkel kapcsolatos egyeztetésről, az új büntetés-végrehajtási törvény tervezetének benyújtásáról, valamint a megyei és fővárosi kormányhivatalok november 28-i nyílt napjáról.
Navracsics Tibor a devizahitelekről egyeztetett jogalkalmazókkal

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden jogalkalmazókkal egyeztetett a devizahitelekről Budapesten.

Magyarország sereghajtóból ismét éllovas lehet

Az elmúlt három és fél év kormányzati lépéseinek és a választók munkájának, kitartásának és hitének köszönhetően érkeznek az eredmények, így "sereghajtókból ismét éllovasok lehetünk" - hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerda este Sárváron.

Magyar-horvát-olasz történészkonferenciát nyitott meg Navracsics Tibor Rómában

Az európai identitás- és nemzettudat értékéről beszélt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Római Magyar Akadémián (RMA) pénteken zajló magyar-horvát-olasz tudományos történelmi konferencián.

Magyarország európai értékekkel összeegyeztethető rendszerét el kellett fogadnia az uniónak

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint Magyarországnak az európai értékekkel teljesen összeegyeztethető rendszerét el kellett fogadnia az Európai Uniónak.

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az új büntetés-végrehajtási kódexet

A kormány az új Büntető Törvénykönyv (Btk.) megalkotása és egy új büntető-eljárási kódex előkészítésének megkezdése után az igazságszolgáltatási reform következő lépéseként elkészítette egy új büntetés-végrehajtási törvény tervezetét, amelyet ma benyújtott az Országgyűlésnek.

A KIM gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek

Gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden az Országgyűlésnek - jelentette be a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a gyermekbántalmazás elleni világnapon.

Az ügyfélbarát közigazgatást elősegítő újabb törvénymódosítást kezdett tárgyalni az Országgyűlés

Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár expozéjával kezdődött meg tegnap az Országgyűlésben az általános vitája a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium törvénymódosító csomagjának, amely további lépéseket tesz a kormányhivatalok ügyfélbarát működésének megteremtéséért.

Az önkormányzatoknak tiszta viszonyok között, átláthatóan kell működniük

Az önkormányzatoknak minél átláthatóbban és tiszta viszonyok között, a törvényeket és az előírásokat maradéktalanul betartva kell működniük - hangoztatta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Szombathelyen.

Hivatalok napja – országszerte nyílt napot tartanak a megyei és fővárosi kormányhivatalok november 28-án

Rendhagyó osztályfőnöki órával, fogyasztóvédelmi bemutatóval, ingyenes gépjármű állapotfelméréssel, soron kívüli vizsgáztatással és sok más színes programmal várják majd a megyei és fővárosi kormányhivatalok az érdeklődőket november 28-án, 10:00 és 17:00 óra között. A kormányhivatalok ügyfélszolgálatai reggel 8-tól este 8-ig, hosszított nyitva tartással fogadják az ügyfeleket.

Mintegy 260 ezer ember üdülhetett az Erzsébet-program két éve alatt

Mintegy 260 ezer ember üdülhetett két év alatt az Erzsébet-program keretében - közölte a program szóvivője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Átadták a felújított vedresábrányi református templomot

Átadták a felújított református templomot a romániai Vedresábrányon vasárnap, az ünnepségen részt vett Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár.