Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 11., kedd

19.570 - Kiderült: ezen az árfolyamon váltják át a devizahiteleket > 2014. november 9., vasárnap 15:55 Index.hu, MTI - Napi.hu


Kiderült: ezen az árfolyamon váltják át a devizahiteleket 
2014. november 9., vasárnap 15:55 Index.hu, MTI - Napi.hu 


Az euróhiteleket 308,97, a svájci frankhiteleket pedig 256,6 forintos árfolyamon forintosítják, derültki a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap délutáni közleményéből. A bankok biztosan jól járnak, ugyanis a paici szinten történik meg a forintosítás, kérdés, hogy az adósok mennyire járnak jól. 

A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán, vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd, a két érték közül a devizahiteles számára kedvezőbb árfolyamot köteles a bank alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel vasárnap. 
Felidézik: az NGM megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetséggel a fogyasztói (deviza alapú és deviza) jelzáloghitelek forintosításánál felmerülő kérdésekről. A megállapodás törvényi átvezetését, parlamenti képviseletét a kormány a fair bankokról szóló jogszabállyal együtt külön törvényben fogja végrehajtani. 
A tájékoztatás szerint a forintosítás zökkenőmentes lebonyolításához szükséges deviza mennyiséget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) teljes egészében biztosítja. 
A kormány bízik abban, hogy a devizahitelek kivezetését követően a bankok minden energiájukat és rendelkezésre álló forrásaikat a magyar gazdasági szereplők hitelezésére, a gazdaság növekedésének további előmozdítására fogják fordítani - írta a minisztérium. 
Megjegyzés: A banki devizahiteles perekben lezajlott nagyon sok bírósági tárgyalás. A tárgyalásokon a magyar államot cirka egymilliárd forintért képviselték a haveri ügyvédi munkaközösségek. Szemét dolog volt ez is. (F.I.) 

Kapcsolódó: 
   Itt a lista, ennyiért dolgoznak az ügyvédek az államnak a devizahiteles perekben 
   Varga üzeni a "devizásoknak": nem kötelező a forintosítás 
   Bankszövetség: alkotmányellenes a devizahiteles törvény 
   A végrehajtás alatt álló hitelesek túlzott reményeket táplálnak - interjú