Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 26., szerda

19.653 - Felhasználási feltételeink és szabályzataink változása: tájékoztatás a Facebook működéséről és az adataid feletti rendelkezés lehetőségeiről

Felhasználási feltételeink és szabályzataink változása: tájékoztatás a Facebook működéséről és az adataid feletti rendelkezés lehetőségeiről

Az elmúlt év során új funkciókat és beállítási lehetőségeket vezettünk be, hogy a Facebook még jobban használható legyen. Eközben odafigyeltünk azokra is, akik azt kérték, magyarázzuk meg jobban, hogyan kapunk és használunk fel adatokat.
Ettől kezdve az Adatvédelmi alapismeretek oldalon kaphatsz tippeket, illetve gyakorlati útmutatót is találsz arról, hogyan tudod kézben tartani a Facebook használata során az adataidat. Emellett a felhasználási feltételek, az adatfelhasználási szabályzat és a cookie-k használatára vonatkozó szabályzat is változik, egyrészt hogy tükrözzék az új funkciókat, amelyeken dolgoztunk, másrészt hogy könnyen érthetővé váljanak ezek a dokumentumok. Emellett elindul az általad a Facebookon kívül használt alkalmazások és webhelyek alapjántovábbfejlesztett működésű hirdetések (online viselkedésalapú hirdetések) alkalmazása, ugyanakkor bővítjük az ilyen hirdetésekkel kapcsolatban rendelkezésedre álló beállítási lehetőségeket.
Ezek a módosítások 2015. január 1-jén lépnek hatályba. Mint mindig, örömmel vesszük, havisszajelzést küldesz a szabályzatainkról.
Adatvédelmi alapismeretek
Az Adatvédelmi alapismeretek oldal interaktív útmutatókat tartalmaz, amelyek választ adnak a leggyakoribb kérdésekre azzal kapcsolatban, hogyan rendelkezhetsz a Facebookon található információid felett. Megismerheted például a megjelölések eltávolítását, az ismerősök törlését, a letiltási funkciót, valamint hogy az egyes bejegyzéseidhez milyen módon tudod kiválasztani a célközönséget. Ez a tájékoztatás 36 nyelven érhető el.
A beállítások ellenőrzése funkció megjelenése, a nyilvános közzététel előtti emlékeztető, valamint az egyszerűsített célközönség-választók bevezetése mellett az Adatvédelmi alapismeretek oldal bemutatása a legutóbbi lépésünk, amelyet annak megkönnyítése érdekében tettünk, hogy valóban azokkal az emberekkel oszd meg a tartalmakat, akikkel szeretnéd.
Megkönnyítjük, hogy a Facebook a leghasznosabb lehessen a számodra.
Az emberek nap mint nap alkalmazásaink és szolgáltatásaink használatával lépnek érintkezésbe a nekik fontos többi emberrel, helyekkel és dolgokkal. A szabályzatok változásai tükrözik azokat az új termékeket, amelyeken a Facebook használati élményének fejlesztése érdekében az utóbbi időben dolgoztunk. Emellett könnyebben érthető módon ismertetik, hogyan működnek a szolgáltatásaink. Néhány fontosabb pont:
Fedezd fel, hogy mi folyik körülötted! Szabályzataink módosításával világossá tesszük, hogy az általad használatra választott funkciók függvényében hogyan kapunk meg helymeghatározási adatokat. Emberek milliói jelentkeznek be kedvenc helyeikre, illetve használják az olyan választható funkciókat, mint például az Ismerősök a közelben(a funkció jelenleg csak egyes régiókban használható). Olyan fejlesztéseken dolgozunk, amelyek segítségével a tartózkodási helyed és az ismerőseid tevékenysége alapján a legrelevánsabb információkat tudjuk megjeleníteni neked. A későbbiekben, ha úgy döntesz például, hogy megosztod a tartózkodási helyedet, akkor megnézheted esetleg a közeli éttermek étlapját vagy a környéken lévő ismerőseiddel kapcsolatos híreket.
Kényelmesebb vásárlási lehetőségek: Egyes régiókban egy Vásárlás gomb használatát teszteljük. A gomb megkönnyíti az emberek számára, hogy a Facebook elhagyása nélkül ismerhessenek és vásárolhassanak meg termékeket. Dolgozunk emellett olyan új folyamatokon is, amelyekkel a tranzakciókat még kényelmesebben lehet végrehajtani.
Az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást akkor találod meg a Facebookon, amikor szükséged van rá: A tippeket és javaslatokat a jobb hozzáférhetőség kedvéért az Adatvédelmi alapismeretek oldalra helyeztük át. Adatfelhasználási szabályzatok rövidebb és világosabb lett, könnyebben érthetővé vált.
Tájékoztatás az általunk kapott információk felhasználásának módjáról: Például az akkumulátorral és jelerősséggel kapcsolatos adatok segítségével tudjuk biztosítani, hogy alkalmazásaink jól működjenek a készülékeden. Amikor olyan választható funkciókat kínálunk, mint például a bejelentkezések a helyekre vagy a bejegyzésekben a helyszín megadása, engedélyt kérünk a telefon helymeghatározásai adatainak használatához.
A Facebook-vállalatcsalád tagjainak és alkalmazásainak együttműködésével kapcsolatos tudnivalók: Az elmúlt néhány év során a Facebook megnőtt, és szeretnénk biztosak lenni abban, hogy tudsz vállalatcsaládunkrólalkalmazásainkról és szolgáltatásainkról. A gyűjtött adatokat arra használjuk fel, hogy jobb használati élményt tudjunk nyújtani. Például ha kizártad magadat Instagram-fiókodból, Facebook-adataid használatával új jelszót tudsz beállítani. A dokumentumokban megjelenő módosítások semmilyen esetben nem jelentenek változtatást azokkal a vállalásokkal kapcsolatban, amelyeket az Instagram, a WhatsApp vagy más vállalat tett információid és személyes adataid védelmével kapcsolatban.
Az adataid és a hirdetések: Időnként felmerül a kérdés, hogyan osztjuk meg az emberek adatait a hirdetőkkel. A mostani módosításokkal semmi nem változik – a hirdetőknek olyan módon segítünk, hogy embereket a nekik megfelelő hirdetésekkel elérjenek, hogy közben nem közöljük velük, ki vagy. További tudnivalók a hirdetésekről, valamint a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatos beállítási lehetőségekről.
Tudnod kell, hogy a Facebookon megadott beállításaid nem változnak, és hogy egyes funkciók csak bizonyos régiókban használhatóak. Például a megjelölési javaslatok csak Kanadán és az EU-n kívül érhetőek el.
A hirdetések jobb kontrollálhatósága
Többektől hallottuk, hogy több készülék és böngésző használata esetén nehéz beállítani, hogy milyen típusú hirdetések jelenjenek meg. Régebben, ha a laptopodon beállítottad, hogy bizonyos típusú hirdetéseket nem szeretnél látni, ez a döntés nem minden esetben működött a telefonodon megjelenő hirdetéseknél is. Tudjuk, hogy sokan használnak a Facebook elérésére egynél több telefont, táblagépet vagy böngészőt, ezért meg kell könnyíteni, hogy egységesen tudj megadni egy olyan beállítást, amely aztán az összes készülékedre érvényes lesz.
A Facebook ezért tiszteletben tartja a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatban hozott döntéseidet, méghozzá minden készülékeden. A Digital Advertising Alliance („Digitális Hirdetési Szövetség") webhelyén keresztül elutasíthatod az általad használt alkalmazásokon és webhelyeken alapuló hirdetések megjelenítését a Facebookon. Az iOS és Android rendszerek beállítási lehetőségein keresztül szintén lehetőséged van elutasítani az ilyen hirdetéseket. Amikor közlöd velünk, hogy nem szeretnél ilyen típusú hirdetéseket látni, a döntésed automatikusan az összes olyan eszközre vonatkozik, amelynek használatával a Facebookot eléred. Ezenkívül a hirdetéstípusok beállítását Ausztráliával, Kanadával, Franciaországgal, Németországgal, Írországgal és az Egyesült Királysággal kezdődően további országokban is elérhetővé tesszük.
Reméljük, hogy ezek a változások kellemesebb használati élményt jelentenek majd számodra. Az emberek információinak védelme, a jól használható adatvédelmi beállítási lehetőségek biztosítása központi szerepet játszik minden tevékenységünkben, és úgy gondoljuk, hogy ezek a bejelentések fontos lépést jelentenek.