Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 26., szerda

19.657 - Goodfriendet Obama bízta meg - marad a fővárosban 2014. nov 25. 12:12 nepszava.hu



Goodfriendet Obama bízta meg - marad a fővárosban 
2014. nov 25. 12:12 nepszava.hu 

Az amerikai külügy tisztviselője határozottan cáfolta, hogy az év végén hazahívnák André Goodfriendet - írja az atv.hu. 
Még tegnap írtuk, hogy a köztévé szerint az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének napjai meg vannak számlálva, miután kiderült, hogy december elsején az amerikai szenátus arról szavaz, hogy ki lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. Thomas Melia szerint az ügyvivőt nem küldik haza az amerikaiak, mivel "Goodfriend azt a munkát végzi Budapesten, amivel a miniszter és az amerikai elnök megbízta." 

 
André Goodfriend Washingtonban. Forrás: Facebook

Tegnap a valasz.hu-ra hivatkozva írtuk, hogy Goodfriend ott volt az internetadó elleni tüntetésen, sőt a baloldali, liberális értelmiség zártkörű összejövetelére is elment. André Goodfriend személyesen látogatott ki az internetadó elleni tüntetésre. Fotókat is készített és feltette az internetre. Ez volt az a demonstráció, amelynek a végén megdobálták a Fidesz székházát - emlékeztet a híradó.hu. Thomas Melia, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkára szerint azonban az ügyvivő csak a munkáját végezte. 
Az amerikai külügy tisztviselője az ATV-nek adott interjújában határozottan cáfolja az M1 Híradó azon értesülését, miszerint december elején hazahívhatják Magyarországról André Goodfriendet. Az amerikai kormányzati tisztviselő szuperlatívuszokban beszélt az amerikai ügyvivőről. 


Szerinte Goodfriend egyike a leglenyűgözőbb, legtekintélyesebb diplomatáknak, aki az amerikai diplomácia számára olyan fontos helyszíneken szolgált mint Oroszország, India, Izrael vagy Szíria. Hozzátette: Goodfriend azt a munkát végzi Budapesten, amivel a miniszter és az amerikai elnök megbízta. 
"Az az állítás, miszerint (Goodfriend) részt vett egy demonstráción nem teljesen igaz. Elment megtekinteni egy tüntetést, találkozott a részvevőkkel, kisebb-nagyobb csoportokkal, kormánypártiakkal és kormányellenesekkel, olyanokkal is, akiket nem érdekel a politika: tehát pontosan azt tette, ami a munkája. A főnökei nagyon nagyra értékelik itt Washingtonban" - nyilatkozta Melia az atv-nek. 

Szavaz a szenátus a nagykövetjelöltről 
Mint a Népszava is megírta, az amerikai szenátus december 1-jén szavaz a budapesti amerikai nagyköveti posztra pályázó Colleen Bradley Bell kinevezéséről. Bellt, aki Barack Obama újraválasztási kampányának egyik nagy adománygyűjtője volt, tavaly novemberben jelölte a Fehér Ház. 
Két másik politikai kinevezett jelölttel együtt idén februárban hallgatta meg a szenátus külügyi bizottsága, mindhármuk felkészültségével akadtak gondok. Washingtonban ennek kapcsán kiújult a vita arról, helyes-e karrierdiplomaták helyett adománygyűjtőket nagyköveti posztra delegálni. Mivel a félidős választások nyomán januártól kisebbségbe kerülnek a demokraták a szenátusban, az új kongresszus hivatalba lépését követően a három bírált jelölt megerősítésére csekély esély lenne. 
A Washington Post jelentése szerint Harry Reid, a szenátus demokrata többségi vezetője feltehetőleg biztos abban, hogy meglesz a szükséges 51 szavazat Colleen Bell, illetve az Argentínába készülő Noah Mamet kinevezésének jóváhagyásához. Az oslói nagykövetjelölt nevét nem terjesztették fel szavazásra. 

Kapcsolódó cikkek: 
   "Goodfriend napjai meg vannak számlálva?" - lelkendezik a közmédia 
   Szavaz a szenátus a nagykövetjelöltről 
   André Goodfriend és a DK-s házibuli 
   Videó: https://www.youtube.com/watch?v=2lpvfeTiHzc 
   Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb 
   Washington az ENSZ-ben is kifejezte; fel akarja használni a jobboldali szervezeteket 
   Israeli Filmhét 2014 
   Orbán Viktor a Várba költözik, néhány minisztérium talán vidékre 

Nemzetközi kapcsolatokat elemző barátunktól kaptuk az információt,aki a kezdetektől fogva követi a szíriai válságot! 
Egy origós (!!!) cikkben bukkant rá a megdöbbentő kulcsfontosságú tényre: 
André Goodfriend az amerikai főkonzul volt Damaszkuszban és nagyrészt ő felel a szíriai-amerikai kapcsolatok javításáért 2009 után. 
2012-ben az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a Mary A. Ryan-díjat adományozta neki a "szíriai válság során folytatott kiemelkedő külszolgálati tevékenységéért"! 
Köszönjük szépen Amerika az új budapesti ügyvivőt! 
Kizárt dolognak tartom, hogy egy Damaszkuszban tevékenykedő főkonzul nem tud, vagy nem vesz részt a Szíria és kormánya ellen előkészített puccsban. 
Abban a puccsban, ami négy éve tart és olyan háborúba és pusztulásba döntötte Szíria békés országát, amiben több, mint 250 ezer ember vesztette életét csak a hivatalos adatok szerint. Becslések szerint nyolcmillióan menekültek el az országból és az ISIL terrorhulláma is ebből a felforgató tevékenységből bontakozott ki többnyire amerikai pénzből és támogatásból. (Szíriai Hírek) 

 
Egyesült Államok lobogói égtek Fergusonban