Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 26., szerda

19.655 - Lázár: senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni 2014. november 25., kedd, 18:42 hvg.hu



Lázár: senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni 
2014. november 25., kedd, 18:42 hvg.hu 

Senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni, ez tényleg nem családbarát munkahely - reagált Lázár János arra, hogy a hírek szerint több családos dolgozó is felmondott a tárcájánál, mert nem tudták vállalni a reggel fél 8-tól este fél 6-ig tartó munkaidőt. 

Mint a versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak - írta közleményében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 
"Félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező. Aki itt dolgozik, tudja, hogy elsősorban szolgálatot és nem munkát vállal" - tették hozzá. 
Magyar Nemzet kedden számolt be arról, hogy több családos dolgozó is felmondott a Miniszterelnökségnél, miután Lázár János tárcájánál tízórás munkanapot vezettek be. A lap szerint a minisztériumi dolgozóknak reggel fél 8-tól este fél 6-ig kell dolgozniuk, a felmondások miatt kieső munkaerőt pedig fiatalokkal pótolták, ami jelentős megtakarítást is jelenthet a tárcának, mivel ők lejjebb vannak a bértáblában. 

Fotó: Fülöp Máté 
Akinek nincs semmije, az annyit is ér!

Jobbik később közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, ebben azt írták, kifejezetten családellenesnek tartják a Miniszterelnökségen és más állami intézményekben bevezetett napi 10-12 órás munkaidőt. "Felszólítjuk Lázár Jánost, hogy sürgősen vonja vissza embertelen intézkedését, amely egyébként jól példázza azt a fideszes arroganciát és gőgöt, amellyel rabszolgaként tekintenek a magyar munkavállalókra" - írták a pártnál. 
Lázár délutáni közleményében úgy fogalmazott, hogy a szolgálatnak és így a munkaidőnek náluk "kezdete van, vége nincs", ezért a Miniszterelnökség sajnos valóban nem egy családbarát munkahely. "De ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki nálunk vállalt vagy vállal munkát" - írta. 
Azt is közölte, hogy tekintettel arra, hogy a kormányt és a minisztériumokat igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért, "kifejezetten érdekes a sajtó jelenlegi aggodalma a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban". 
"Megkockáztatva azt, hogy ezen aggodalmak tovább erősödnek, szeretném kijelenteni: a Miniszterelnökségen minden munkatársammal együtt, a jövőben is azon dolgozunk - ha kell, akkor nem napi 10, hanem 12 órán át -, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen" - fogalmazott Lázár. 
Ezután hozzátette, hogy ez a tárca a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősséggel bíró intézménye, és "a Miniszterelnökség gyors, hatékony és eredményes működése minden magyar ember érdeke". 

Kapcsolódó: 
   10 órás munkanapot vezettek be Lázár minisztériumában 
   Lázár János véleménye a szegényekről 
   Tiszta lopás: a Fidesz végleg le akarja nyúlni a magánnyugdíjakat 

Átalakul a segélyezési és a családi pótlék rendszer 
Az önkormányzatok fogják eldönteni, hogy jogosult-e valaki segélyre? Nehéz lesz a kezdeti időszak, mert könnyen falkásodnak a leginkább érintettek! 
Van olyan roma család, amelyik 500 ezer forint felett kap adómentes segélyt. Nincs ember, aki kimenne leellenőrizni az általuk megadott sokszor hamis adatokat. A youtubon rá lehet keresni a roma lakodalmakra, keresztelőkre, temetésekre. Adómentes jövedelemből telik rá, a roma maffiákat nem ellenőrzi a NAV! Amikor lebuknak esetleg, akkor kiderül, azért buktak le, mert már átjárnak a határon túlra gazemberkedni. Egy Győr környéki "fémkereskedő" banda így bukott le. Valószínűleg szabadlábon vannak. A Cozma gyilkosság után kiment a NAV ellenőrizni a vagyoni helyzetüket. Az egyik család főasszonya azt állította, hogy ők biza bodzagyűjtögetésből gazdagodtak meg. 
A vízdíjukat mi fizetjük, mégse használják tisztálkodásra. Rühesen mentek valahol Borsodba kórházba, és már a személyzet is rühes. Nem művelik a kertjüket, a pottyantós WC-hez szükséges deszkát biztosította több önkormányzat, amit aztán fel is tüzeltek, és végzik a szükségleteiket összevissza, mint a kecskék. Tisztelet a kevés kivételnek! Egy nagy járványveszélyt csinálnak az egész országból... 
Vannak olyan segélyért járók, akik a közhivatal előtti sarkon kiszállnak a Mercedesből, és mennek a segélyért. 
Az átkosban vonatkoztak rájuk is a magyar törvények, ma már nem! Akkor amennyiben nem volt meg a 11 munkában töltött nap adott hónapban, akkor nem kapta meg a CSALÁDI PÓTLÉKOT. A segély ismeretlen fogalom volt. 
1990 óta nekik csak jogaik vannak, kötelességeik nincsenek. Amelyik roma esetleg ki szeretne jutni az uzsoráztató roma maffiózó bűvköréből, azt fejbe verik. 
Felzárkóztatásukra százmilliárd forintot is meghaladó támogatási pénzt loptak el, amit már nem is keres senki. Pedig a megélhetési jogvédőik elérhetőségei közismertek... (F.I.) 

Minden devizanyilvántartású hiteleshez! 
Külföldre menekültek és itthon kitartók mind!
 
A magyar törvénykezés a magyar állampolgárok súlyos alkotmányos jogait sérti. Amit ma megtett a Fidesz diktatúra a devizanyilvántartású hitelesekkel, azt máskor megteheti más érdekcsoporttal is. Konkrétan egy társadalmi réteg totális kifosztására, megsemmisítésére a jogtalanságot elkövetővel szövetkezve törvényben védi meg a bűncselekményt, azaz legalizálja azt. Erőszakkal megakadályozza, hogy a magyar állampolgárok korrekt jogorvoslatot kapjanak. 
Alkotmányjogi panaszt bárki benyújthat, akinek az Alaptörvényben biztosított valamely alapvető jogát (pl. tulajdonhoz való jog vagy a diszkrimináció tilalmát is magában foglaló emberi méltósághoz való jog) sérti a meghozott döntés. 
Az alkotmányjogi panasz második típusa az úgynevezett "közvetlen panasz". Az Abtv. 26. § (2) alapján indítható eljárásban az indítványozó a jogszabályt vagy valamely rendelkezését támadhatja, amennyiben annak alkalmazása vagy hatályosulása folytán közvetlenül, bírói döntés nélkül következett be a jogsérelme és nincs a jogsérelem orvoslására szolgáló jogorvoslati eljárás, vagy jogorvoslati lehetőségeit már kimerítette. 
Mindenki adjon be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, amiben kéri az Alkotmánybíróságot, hogy a forintosítási törvényt semmisítse meg. Természetesen megfelelő hivatkozásokat ne felejtsd ki. Ehhez nem árt elolvasni az Alaptörvényt és jegyzetelni. Hajrá! 
Alkotmánybíróságot el kell árasztani sok ezer alkotmányjogi panasszal a törvény megsemmisítését kérve! Az alkotmánybíróság oldalán is be lehet adni a panaszt. 
Minden ehhez kapcsolódó információt és nyomtatványt megtalálsz az alábbi honlapon. 


Kapcsolódó: 
   20141103 PITEE AB Panasz (a Szerzodesek Modositasai Ellen) 
   VARGA ISTVÁN: RABLÓHITEL - NEVEZZÜK NEVÉN A DOLGOKAT 
   Megszavazták: indul a devizahitelek forintosítása