Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 23., vasárnap

19.646 - Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások a nemzeti össztermék 1%-ka



Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások a nemzeti össztermék 1%-ka 
2014. november 20. Drábik János 

Lóránt Károly közgazdász, számításai szerint, az Európai Unió sokkal több pénzt visz el a magyaroktól, mint amennyit ad. Az a tény, hogy 2004 és 2008 között nettó 30 milliárd euró jövedelemátutalás ment ki Magyarországról - miközben ennek csak az egyhatoda érkezett hozzánk uniós támogatásként -, mutatja, hogy nem a demokráciáról, a szolidaritásról és a felzárkózásról van szó, amikor az államok feletti brüsszeli bürokrácia erőlteti a vertikális integrációt. Brüsszel így akarja véglegesíteni a periféria államainak a függőségét a centrumországoktól, garantálva a pénzhatalmi elit számára az extraprofitot. 

 
Forrás: kulfoldimunka.co; "Kiléphetnek a britek az EU-ból"

Hasonló következtetésre jutott Pavics Lázár pénzügyi szakértő is, aki megállapította, hogy a nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-15-ök országaiba, miközben az Európai Unióból beérkező támogatások a bruttó nemzeti össztermék 1%-kát teszik ki. 
Az, aki a Központi Statisztikai Hivatal, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, valamint az Eurostat adataira támaszkodik, kénytelen megállapítani, hogy hazánk számára az Európai Unió óriási ráfizetés. Magyarország már a csatlakozást megelőzően sok veszteséget okozó előnyöket biztosított az Európai Közösségnek, majd az Európai Uniónak. 
Ezúttal csak a 2011-es év adatait ismertetjük. Ebben az évben 7858 milliárd forint áramlott külföldre EU-s partnereink országaiba, miközben az EU támogatásként összesen 329 milliárd forint érkezett Magyarországra. (Mindezt Pavics Lázár által készített dokumentumok alapján állítjuk, amelyeket szívesen átadunk hivatalos szakértőknek tanulmányozásra.) 
Hivatkozunk Matolcsy György MNB elnök adataira is, amelyeket még nemzetgazdasági miniszterként hozott nyilvánosságra. Az ő számításai szerint évente átlagosan 8500 milliárd forint áramlik külföldre. Ez az, ami hozzávetőlegesen a nemzeti össztermék 30%-kát teszi ki. Ezzel áll szemben az a másik adat, hogy az EU-ból érkezett támogatások csak a GDP 1%-kát érik el. Matolcsy György számításai szerint a legtöbb pénzt a külföldre eladott belföldi monopóliumok útján viszik ki az országból. Ez 3000 milliárd forintot tesz ki évente. Az EU-tagság növelte a felesleges bürokráciát is. Ez Magyarországnak 2000 milliárd forintot jelent. További 2000 milliárd forint veszteséget okoz az adókikerülés, az állami pazarlás pedig további 600 milliárdos kiáramlást okoz. Magyarország az államadósságra fizetett túl magas kamaton évente 500 milliárd forintot veszít. Ehhez hozzáadódik az az évi 100 milliárd forint, amely a túlzottan magas valutatartalék miatt terheli a magyar társadalmat. Ez az ada tsor nem teljes, csak szemléltetni akartuk, hogy miből keletkezik az a nagy jövedelemkiáramlás, amely 2004 óta sújtja Magyarországot. 

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad. 

Hatalmas ráfizetés az EU - Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapján 

Pavics Lázár - nyugalmazott pénzügyminiszteri szakfőtanácsos - előadása: 
https://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs 

Kapcsolódó: 
   Elkerülhetetlen katasztrófát jósol a szakértő