Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 23., vasárnap

19.645 - Vona: Kedves újpestiek, a Fidesz nem verhetetlen!


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. november 20. 3:01
Tárgy: Vona: Kedves újpestiek, a Fidesz nem verhetetlen!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Vona: Kedves újpestiek, a Fidesz nem verhetetlen!

2014, november 19 - 21:43

Közel kétszáz érdeklődő előtt tartotta a "taktikai értekezletét" az újpesti időközi országgyűlési választás kapcsán a Jobbik szerdán este. A beszélgetésen a Jobbik jelöltje, a negyvenszeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián mellett jelen volt a kampányfőnöke, Pörzse Sándor és a párt elnöke, Vona Gábor. Az estén nemcsak a magyar foci vagy az újpesti emberek érdekképviselete került szóba, hanem elemezték hazánk geopolitikai helyzetét is a balliberális tüntetések kapcsán.

Futballpályáról a Parlamentbe

Az est folyamán természetesen szóba került a magyar foci helyzete, amely kapcsán Urbán Flórián elmondta, hogy Dárdai Pál számára biztosan hatalmas megtiszteltetés volt szövetségi kapitánynak lenni, majd azt méltatta, hogy milyen jól válogatta össze azokat a játékosokat, akik képesek voltak a piros-fehér-zöld színekért őszintén küzdeni.

Az utánpótlás kapcsán hangsúlyozta, a fő probléma az, hogy tömegesítették a labdarúgást, azaz jelenleg az a cél, hogy minél több gyermek játékos legyen, ahelyett, hogy a minőségre mennének. Ráadásul a létszám is csalóka, mert az általánosan magas tagdíj miatt sokan nem tudják a gyerkeküket beiratni a klubokhoz, így sok fiatal tehetség számára nincs meg a lehetőség az elinduláshoz.

Vona Gábor a volt válogatott labdarúgó jelölésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem a Jobbik kockáztat a jelölésével, hiszen olyanról ritkán hallani, hogy valaki bevallotta, hogy jobbikos és jobb lett az állása, ennek ellentétéről azonban gyakran. "Egyikünk sem végzett a Soros-alapítvány ösztöndíján politikusképzőt, így nem mondhatjuk magunkat úgymond professzionális politikusnak" - emelte ki azokra a felmerülő vádakra a pártelnök, hogy miért egy labdarúgót és edzőt szánnak a Parlamentbe. Vona szerint a professzionális politika tette tönkre az országot, és ezért most már a tisztességes, becsületes emberekre van szükség a politikai életben.

A Jobbik elnöke elmondta, hogy ha Urbán bejut, akkor ő rendbe tenné a magyar sport helyzetét. A radikális párt szerint elfogadhatatlan, hogy mára luxuscikk lett a sportolás, és felháborító, hogy vannak gyerekek, akik azért nem tudnak sportolni, mert a szüleiknek nincs pénzük rá.

Nem lejátszott mérkőzés

Vona Gábor szerint azért is nagy a jelentősége a két időközi országgyűlési választásnak (ha a két időközit elveszti a Fidesz, akkor nem lesz 2/3-a), mert a kétharmad a legrosszabbat hozta ki a Fideszből. Cinizmus, gőg, hatalmi mámor - ezek jellemzik most a kormányt, ezért Magyarország érdeke és nemcsak a Jobbiké az, hogy megrendüljön a kétharmados hatalom.

A Jobbik elnöke sajnálatosnak és a demokrácia kudarcának nevezte, hogy a választások logisztikai küzdelemmé süllyedtek (kinek van több kisbusza, kinek van jobb listája stb.). Ugyanakkor Ózd arra volt bizonyíték, hogy nem verhetetlen a Fidesz - tette hozzá, majd ismét hangsúlyozta, hogy az ózdi győzelem már nem a 2014-es választások vége volt, hanem a 2018-as választások első felvonása. "Meg lehet verni a Fideszt, ez nem lejátszott mérkőzés - ezt üzenem az újpestieknek!"

Urbán Flórián ehhez azt fűzte hozzá, ami a pályán is mindig a hitvallása volt, hogy bármilyen túlerőt le lehet győzni, de csak összefogással.

Az a bizonyos pofon

Vona Gábor szerint rossz az irány, ami kialakult a tanár-diák viszonylatban ebben a fenenagy liberalizmusban. "Kaptam egy taslit a történelemtanáromtól, mégis elvégeztem a történelemszakot az egyetemen" - tette hozzá, amire a liberális újságírók azonnal felkapták a fejüket (erre még visszatérünk). A pártelnök szerint a jó értelemben vett poroszos nevelésre szükség van a tanárok, edzők részéről. Kiemelte, a gyermeke egy nap azt mondta neki az egyik tanáráról, hogy "szigorú, de igazságos". Vona szerint ez a követendő irány, hiszen az, hogy valaki szigorú (és egyben igazságos), az pont azt jelenti, hogy szereti a gyermeket, hiszen felkészíti az életre. Ez összecsengett Urbán edzői elképzeléseivel is, aki jelenleg az alázat, fegyelem és tisztelet hármasára neveli a növendékeit."Férfiakat akarunk nevelni, nem? A fiúkból férfiakat, lányokból hölgyeket neveljünk!" - szögezte le Vona.

USA vagy Oroszország?

A fórumon szóba kerültek a kormányellenes tüntetések is. Ezek kapcsán Vona Gábor elmondta, hogy jelenleg van egy korrupt kormány, amit le kellene váltani. Ezzel szemben viszont a tüntetések mögött ott van az amerikai titkosszolgálat. Hozzátette, Goodfriend ("a neve jó barát, milyenek akkor az ellenségeink?") korábban Szíriában volt diplomata. Az amerikaiak most egy ott kipróbált diplomatát küldenek Magyarországra, ami a Jobbik elnöke szerint jelzésértékű. Ma Magyarország egy orosz-amerikai hidegháborús konfliktus színtere - mutatott rá. A jobbikos kémügy kapcsán megismételte: ha Kovács Béla ügynök, akkor a legnagyobb áldozat a Jobbik, most azonban a fagyi visszanyalt: a Fidesz ugyanezt éli át, és most valamiért fontosnak tartja Vida Ildikóék kapcsán az ártatlanság vélelmét. "A kormányt mi is le szeretnénk váltani, de nem a CIA segítségével" - szögezte le, majd hozzátette, úgy érzi, nem 2018-ban lesz a következő választás.

Zsidókérdés

Mint mindig, ezúttal is lehetett kérdezni. A liberális sajtót persze az emíltett pofon érdekelte, amit a történelemtanártól kapott a Jobbik elnöke. Ennek kapcsán Vona Gábor elmondta, hogy biztosan joggal kapta, de már nem emlékszik rá, hogy miért. Ugyanakkor hozzátette mosolyogva, hogy annak érdekében, hogy segítse a bulvárújságírás kibontakozását, amennyiben eszébe jut, el fogja küldeni a teljes sztorit.

Egy érdeklődő felvetette a volt Tungsram strand újraindítását, amelynek kapcsán Urbán Flórián elmondta, hogy hatalmas élmény volt számára gyerekkorában, hogy minden nap ott lehetett, és bár ez önkormányzati kérdés, ő küzdene a visszaállításáért. Pajor Tibor, az újpesti Jobbik elnöke a kérdés kapcsán megjegyezte, hogy érdemes a fideszes önkormányzatnál érdeklődni, hogy a strand üdülő övezeti környékét miért minősítették át néhány éve építési övezetté.

Újságírói kérdésre, hogy Oroszországgal szemben is olyan harcias lenne-e a Jobbik, mint az USA-val szemben, Vona Gábor elmondta, hogy jelenleg nem Oroszprszág próbálja befolyásolni a magyar politikát. "Nem mondom, hogy nincsenek itt titkosszolgálati manőverek, de ezek nem állnak egy szinten az USA és az EU manővereivel". Majd hozzátette, a KGST-ben több józanság volt, mint az EU-ban, ami nem nosztalgia a kádári rendszer felé, de akkor legalább volt lehetősége a magyar termelői iparnak, ami ráadásul exportképes is volt. "Ezzel szemben most csak olcsó munkaerők és piac vagyunk az EU számára" - tette hozzá. Hangsúlyozta, a Jobbik nemcsak csonkaországban gondolkodik, így nekik az ukrán konfliktus a kárpátaljai magyarság szempontjából is fontos. "Brüsszel vagy Oroszország szólalt már fel legalább egyszer is a kárpátaljai magyarok ügyében, mégha taktikai okokból is?" - tette fel a kérdést, amelyre a válasz az volt, hogy Oroszország legalább megtette. "Ha mérlegre kellene tennem az orosz-amerikai konfliktust, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy többnyire Oroszországnál van most az igazság."

A liberális újságírók nagy örömére volt egy injekciós kérdező is, aki persze nem kérdezett, hanem arról kezdett el beszélni, hogy egy rettentően hiteles forrás szerint az amerikai média 97,3 %-a (ha ön úgy tudta, hogy esetleg a 97,5%-a, akkor téved!) a zsidók kezében van. Pörzse Sándor és Vona Gábor felhívta a figyelmét a felszólalónak, hogy legyen tekintettel arra, hogy egy ilyen rendezvényen a felszólalása sajtóesemény, és ne akarja azt elérni, hogy a mai nap kapcsán csak erről szóljanak az újságcikkek. "Nyilván megvan a véleményünk Izraelről és a magyarországi zsidó közösségekről, de nem akarunk állandóan erről beszélni" - szögezte le Vona Gábor.

A magyar emberek az olyan karaktereket várják, akik bizalmat, őszinteséget sugároznak, és ebben az újpestiek számára a legjobb választás Urbán Flórián, hangsúlyozta ki, és arra kérte a kerület választóit, hogy vasárnap megfelelő helyre húzzák az x-et. Urbán Flórián zárásul megköszönte a kampánycsapatnak a segítséget, és támogatást kért az újpestiekből, akikben bízik.

alfahir.hu

​​