Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 13., csütörtök

19.582 - ​Az Európai Unió bírósága végre kimondta... Ha nincs munka, segélyt sem kötelező adni..


Kimondatott: Ha nincs munka, segélyt sem kötelező adni 

​​
Az Európai Unió bírósága végre kimondta... 
Ha nincs munka, segélyt sem kötelező adni... Az uniós tagállamok nem fogják tovább segélyezni az ingyenélő cigányokat. 
Németország megtagadhatja a szociális ellátást az uniós társállamokból érkezett bevándorlóktól, akiknek nincs munkájuk és azzal a céllal költöznek Németországba, hogy hozzáférjenek az ellátórendszer juttatásaihoz - mondta ki egy keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága. 
A luxembourgi székhelyű bíróság döntése lezárhatja a Németországban évek óta tartó vitát arról, hogy jogosultak-e a szociális ellátás leggyakoribb formájára, az úgynevezett Hartz IV típusú munkanélküli segélyre vagy más ellátásra azok a Németországban élő uniós külföldiek, akik soha nem dolgoztak Németországban - és így nem fizettek társadalombiztosítási járulékot, amellyel jogosultságot szereznek a munkanélküli ellátásra -, és támogatást kérnek az államtól megélhetési költségeik fedezésére. 
Honnan indult az ügy? 
A bíróság egy román állampolgár és a lipcsei munkaügyi hivatal vitájában döntött. Az ügyet a lipcsei szociális bíróság utalta a testület elé januárban, azt kérve, hogy a németországi jogalkalmazási gyakorlat ellentmondásossága miatt tisztázza az uniós jogi helyzetet, értelmezze a vonatkozó közösségi szabályokat. 
Az ügyben eljáró tanács főtanácsnoka, Melchior Wathelet már tavasszal elkészítette indítványát, amely szerint Németország kizárhatja a szociális ellátásból "azokat a személyeket, akik kizárólag álláskeresés vagy szociális segélyben való részesülés céljából lépnek a területére". 
Mit mondott ki a bíróság? 
A tanács keddi ítéletben az indítványban kifejtett álláspontra helyezkedve kimondta: a tagállamoknak "lehetőséggel kell rendelkezniük arra, hogy (...) megtagadják a szociális ellátások nyújtását a gazdaságilag nem aktív olyan uniós polgárok esetében, akik kizárólag azzal a céllal gyakorolják szabad mozgáshoz való jogukat, hogy szociális segélyben részesüljenek valamely másik tagállamban, noha nem rendelkeznek elegendő forrásokkal ahhoz, hogy tartózkodási jog illesse meg őket". 
Németországban Nagy-Britanniához hasonlóan a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése után kiterjedt közéleti vita bontakozott ki a munkaerő szabad áramlásának elve és a szociális juttatások összefüggéseiről. 
Forrás: privátbankár 
Magyarország vajon meddig fogja eltartani őket, és meddig tűri el az öregezést, a fosztogatást, a gyilkosságaikat? (F.I.) 

Kapcsolódó: 
   Uzsora Magyarországon - Fizetsz, amíg élsz 
   Uzsora miatt ítélték el egy cigány önkormányzat korábbi elnökét 
   Segélyből él az összes cigány? 
   Őrjöngenek a cigányok, mert nem kaptak segélyt Siófokon 
   Orbán: a cigányság rejtett erőforrás 
   Önkormányzati segélyek összevonása: cigányok! Irány a döbrögista bolthálózat! 

 
Regionális roma integrációs konferencia a parlamentben