Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 23., vasárnap

19.639 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: ​A gyermekek joga a felnőttek kötelessége


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. november 20. 18:50
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-11-20
A fogyasztóvédelmi laborok is megnyíltak a Magyar Tudomány Ünnepén

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) háttérintézményei több izgalmas szakmai programmal járultak hozzá a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében 2014. november 3. és 30. között megvalósuló Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat sikeréhez.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 19. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Korszakváltás előtt a magyar közlekedésfejlesztés

Korszakváltás előtt áll a magyar közlekedésfejlesztés - Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerint, a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban fenntartható közlekedési beruházások valósulnak meg.

​​
Vonzó és versenyképes utazási lehetőséget kínál az új vasúti menetrend

Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet.

Az UBER-nek is teljesítenie kell a taxizásra előírt jogszabályi követelményeket

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény alapján személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető. A törvényi kereteket kibontó, rendeleti szintű jogszabályok szigorú követelményeket határoznak meg a személytaxi-szolgáltatást nyújtó vállalkozásra, a jármű vezetőjére és a járműre is.

A közlekedésfejlesztés a gazdaságélénkítést szolgálja

A közlekedés fejlesztése a 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklusban a gazdaság élénkítését, a versenyképesség növelését, a foglalkoztatás bővítését szolgálja, az időszak egyik nagy nyertese pedig a vasút - nyilatkozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Új informatikai eszközöket szerezhet be 20 eMagyarország Pont

Eredményesen zárult a meglévő, többfunkciós megyei eMagyarország Pontok támogatására szeptemberben kiírt, 20 millió forintos keretösszegű pályázat. A felhívásra a fővárosból és mind a 19 megyéből összesen 65 szervezet jelentkezett. A húsz nyertes között települési önkormányzatok, művelődési intézmények, könyvtárak és helyi non-profit egyesületek egyaránt megtalálhatók.