Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. november 17., hétfő

19.607 - KÁOSZ AZ ESTI TÜNTETÉS KÖRÜL – GULYÁS A FACEBOOKOT HIBÁZTATJA

KÁOSZ AZ ESTI TÜNTETÉS KÖRÜL – GULYÁS A FACEBOOKOT HIBÁZTATJA 


Ahogy megírtuk, nagyobb tüntetéseket ígérnek hétfőre, több mint 40 helyszínre. A Közfelháborodás napja nevű esemény dátumát még akkor találták ki, amikor Orbán Viktor még nem jelentette be a visszatáncolást, és úgy volt, hogy az internetadó zárószavazás napja lesz november 17-e. Az internetadó közben egyelőre lekerült a napirendről, de a tüntetés szervezői szerint így is van bőven miért utcára menni. Van még egy 34 ezres esemény is hétfőre, amit az internetadós tüntetéseket is szervező Gulyás Balázs vezette szervezet, a Százezren az Internetadó ellen jegyez – de lehet, ebből nem lesz semmi a Facebook technikai problémája miatt – írja a 444.hu.

A mai egyik tüntetést a Facebookon a Nem némulunk el csoport szervezi, erre az eseményre jelenleg 15 ezren jelezték, hogy részt vesznek. Van még egy 34 ezres esemény is hétfőre, amit az internetadós tüntetéseket is szervező Gulyás Balázs vezette szervezet, a Százezren az Internetadó ellen jegyez, itt viszont egyelőre nem látni, hogy tényleg lesz-e tüntetés, és ha igen, akkor hol és mikor. Ez az esemény még kifejezetten az internetadó ellen szerveződött, és a szervezők azóta nem nagyon kommunikálnak arról, hogy mi lesz most.

Gulyás Balázs még szombaton írt a 444.hu szerkesztőségének: 17-én nem lesz nettadó elleni tüntetés az ő szervezésükben a József Nádor téren. Az, hogy mégis aktív az esemény a 17. dátummal, a szervező szavai szerint ezt jelenti:

Az eleve a nettadó bevezetésének szándékához kötött feltételes József nádor téri tüntetés nyolc napja hosszabb távú "készenlétbe" van helyezve, hogy akkor tüntessünk, ha be akarnák vezetni. Ez tehát egy későbbi lehetséges tüntetés ígérete (csak technikailag nem engedi a kezdődátumát módosítani a facebook – vélhetően a "részvételt" nyomók nagy száma miatt).

444.hu