Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 28., hétfő

804 - Kutasi József: Sajnos nem tudok részt venni, mert még külföldön tartózkodok!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: hétf
ő, 2008. április 28. 14:44
An: Kutasi József
Betreff:
Magánspionok a baloldalért

Megjegyzés: Sajnos nem tudok részt venni, mert még külföldön tartózkodok! Honfitársi üdvözlettel, Kutasi József 2008. április 28.

Kedves Honfitársak.

Tisztelettel és szeretettel meghívunk a Magyar Nemzetért Mozgalom, a Magyarországért Párt által szervezett, de más társadalmi szervezetek által is támogatott

Összefogás Magyarországért


című, "Rendszerváltás" után, elitváltás előtt alcímű Országos Konferenciára 2008.május 03-án 10 órai kezdettel a Magyarok Házába.

Amennyiben szeretnél felszólalni 5 perc időtartamban, azt kérlek időben jelezd email-ben, A mellékelt jelentkezési lapot is szíveskedj visszaküldeni.

A Konferencián többek között Drábik János:" Létbiztonság és harmónia program ismertetése. Pénz és nemzetpolitika - valamint: Magyaródy Szabolcs Kanada: - Mit tesznek a haza érdekében a nyugati magyarok? - Hogyan nyerhetünk - veszthetünk választásokat? - Dr. Bakos Batu: Jogfolytonosság helyreállításának lépései - Takács András: Nemzeti összefogás politikai és szervezéstechnikai megoldásai - Kállai Eszter: Szépen emberül Alapítvány: Felelős felnőtt magyar "szépen emberül" címmel tartanak előadást más neves személyiségek mellett. Moderátorok: Balogh Béla, Bóna Mária Ilona. A Konferencia alatt: Elismerések, oklevelek - Kossuth-tér emléklapok átadása.

A Konferenciát eltérően más hasonló konferenciáktól kötetlen formában kívánjuk megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy különös figyelmet szentelünk az ismerkedésre, kötetlen beszélgetésekre. A résztvevőknek "ingyenesen" italt és szendvicset szolgálunk fel.

Kérjük a szervezetek külön jelentkezését, hogy a Konferenciát az adott napon együtt vezethessük egyenrangú partnerként és a Kossuth téri oklevelek átadása is, amellyel elismerjük honfitársaink munkáját, együtt történhessen.

Részletes programot a későbbiekben honlapunkon: (www.magyarnemzetertmozgalo.hu) ismertetünk.

Honfitársi üdvözlettel:

Balogh Béla elnök
Magyar Nemzetért Mozgalom

Takács András elnök
Magyarországért Párt

Bóna Mária Ilona közíró
Magyar Nemzetért Mozgalom

Kamarás Gergely elnökhelyettes
Magyar Nemzetért Mozgalom

P r o g r a m t e r v e z e t

- 10.00 - 10.20 Érkezés, regisztráció,
- 10.21 - 10.24 HIMNUSZ
- 10.25 - 10.30 Balogh Béla: Köszöntő - Az én Magyarországom
- 10.31 - 10.40 Dr. Bakos Batu: Jogfolytonosság helyreállításának lépései
- 10.41 - 10.45 Konda - Bartal Piroska: Tanulj Magyarnak maradni.
- 10.46 - 10.51 Csizi Imre: A civil szervezetek összefogásának alternatívája.
- 10.51 - 11.06 SZÜNET - kötetlen beszélgetés, ismerkedés
- 11.07 - 12.42 Magyaródy Szabolcs: A Hunyadi Öcs. Munkaközösség vezetője Kanada - Mit tesznek a haza érdekében a nyugati magyarok? - Hogyan nyerhetünk - veszthetünk választásokat? Béka perspektíva!.
- 12.42 - 13.00 SZÜNET - kötetlen beszélgetés, ismerkedés
- 13.01 - 130.05 Volentics Veronika: A nemzetemhez írom....sírva kérem!
- 13.06 - 13.11 Krasnyánszky Béla: A vidék helyzetének feltárása, és ebből való kiút
- 13.12 - 13.22 Kállai Eszter: Felelős Felnőtt magyar.
- 13.23 - 13.27 Perjés Andrea: József Attila: Dunánál
- 13.28 - 13.43 Dr. Halász József: Szent Korona sejtek
- 13.44 - 14.00 SZÜNET - kötetlen beszélgetés, ismerkedés
- 14.01 - 14.36 Drábik János: Létbiztonság és harmónia program ismertetése. Pénz és nemzetpolitika.
- 14.37 - 14.45 Fáber Károly: Rendszerváltó Fórum
- 14.45 - 14.00 SZÜNET - kötetlen beszélgetés, ismerkedés
- 14.01 - 14.06 Konda - Bartal Piroska: Nem alkuszom soha
- 14.07 - 14.17 Dabasi Tamás: Magyar Családok Országos Szövetsége 10
- 14.18 - 14.29 Bóna Mária Ilona: Paradigmaváltás
- 14.30- 15.45 Takács András: Nemzeti összefogás politikai és szervezéstechnikai megoldásai
- 14.46 - 14.56 Hubai János: Civil Társadalmi Szervezetek helye egy Élhető Magyarországon!
- 14.57 - 15.10 SZÜNET - kötetlen beszélgetés, ismerkedés
- 15.11 - 15.16 Lipusz Zsolt: Független Újságírók Szövetségének sajtószóvivője
- 15.17 - 15.27 Vecsei József Bonyhád: Élhető Magyarország
- 15.28 - 15.33 Pintér Katalin Közíró: Vers
- 15.33 - 15.43 Tatár József: Összefogás - nemzeti minimum
- 15.44 - 15.50 Balogh Béla - Bóna Mária Ilona: Kossuth-tér emléklap átadása
- 15.51 - 18.00 Kötetlen beszélgetés:

MAGYAR NEMZETÉRT MOZGALOM
www.magyarnemzetertmozgalom.hu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Még nagyobb Fidesz-előny
A Szonda Ipsos 2008. márciusi pártpreferencia-eredményei

Népszavazási sikere következményeként sok új szavazót szerzett a Fidesz. Az e havi, 4 százalékpontos bővülés 39 százalékra növelte az ellenzéki párt támogatottságát a választókorú népességen belül. A rendszerváltás óta még egyetlen pártnak sem volt ilyen nagy a rokonszenvtábora. Az MSZP nem annyira támogatókat veszített (a lakosság egészén belül 16 százalékon áll, a múlt havinál csak egy százalékponttal alacsonyabban), sokkal inkább táborának önbizalma és választási kedve csappant meg: így a biztos pártválasztók körében 24 százalékot tudhat maga mögött. A Fidesz egyébként az utóbbi csoporton belül is erősödött, jelenleg az aktív és elkötelezett választók 67 százaléka rájuk voksolna.

Az MDF és az SZDSZ közvéleménybeli pozíciói valamelyest gyengültek az elmúlt időszakban, az előbbi két hónapja szorult alá az 5 százalékos küszöbnek, az utóbbi tartósan ott található - ekként foglalhatók össze és értelmezhetők azok az eredmények, amelyek a SZONDA IPSOS március közepén, a népszavazást követően végzett, az ország felnőtt lakosságát reprezentáló közvélemény-kutatásából származnak.

http://www.szondaipsos.hu/images/other/part08031.PNG


1990 óta már többször voltak kiemelkedő támogatottsági arányok a pártok népszerűségi listáján, a kilencvenes évek elején a Fidesz, az évtized közepén az MSZP tábora hosszú hónapokon át meghaladta a 30 százalékot. Azóta koncentrálódott a politikai erőtér s elvileg nagyobb esélye van annak, hogy terjedelmesebb méretűek legyenek a szavazótáborok. Ez a lehetőség maximalizálódott most Fidesz által, összegyűjtve a középtől jobbra lévő és/vagy konzervatív szemléletű választópolgárokat. Már 2006 nyarától 30 százalék fölé került, a tavalyi évben pedig a szavazásra jogosultak átlagosan 33 százalékára számíthatott. Az idén tovább bővült a szimpatizánsi kör, előbb elérte a 35, most pedig a 39 százalékot. Ez utóbbi arány egyben azt is jelenti, hogy a Fidesszel szimpatizálók száma jelenleg meghaladja a 3 millió főt. Az ellenzéki párt jelenlegi táborának derékhadát azok adják, akik a parlamenti választáson is rájuk voksoltak. A 2006-ban rájuk szavazók kilenctizedét megtartották. Továbbra sem jellemző, hogy egykori szocialisták átpártoltak volna, igaz ezúttal a korábbinál valamivel többen találhatók közülük a Fidesz támogatói körében - nagyjából negyed-millióan. Az ellenzék vezető erejének márciusi szimpatizáns-szerző akciójában minden társadalmi réteg részt vállalt, az átlagosnál valamivel nagyobb az odafordulás a városokban élők körében. Ennek folyományaként a települési kategóriák tekintetében meglehetősen kiegyenlítetté vált a Fidesz tábora: Budapesten 36, a vidéki városokban 39, a falvakban 41 százalékot ér el.

A Fideszt támogatók nyolctizede - a népszavazási részvételüknek megfelelően - erőteljes választási aktivitást mutat, így a biztos szavazói körben is nőtt a hívek aránya és száma - 67 százalékra, két és félmillió főre.

http://www.szondaipsos.hu/images/other/part08032.PNG


Az MSZP-t a választásra jogosultak 16 százaléka támogatja, ami nagyjából megfelel a tavaly ősz óta tartó szintnek. Az utóbbi hónapokban egyedül a 60 év felettiek körében szenvedett érzékeny veszteségeket a szocialista párt, a rendszerint 30 százalékot közelítő támogatottság 22 százalékosra apadt. Régi sztereotípia vált ezáltal a múlté, most már az idősek körében is egyértelmű a Fidesz fölénye (32 százalékon áll).

A szocialisták kedvetlenebbé váltak ebben a hónapban, amíg februárban 72, most csak 66 százalék tartja magát aktív szavazónak (ez legfeljebb 900 ezer fő). Hangulatukra jellemző, hogy többségük (55 százalékuk) úgy tartja, hogy rossz irányba halad Magyarország (s csak 38 százalék van ellenkező véleményen).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kisebbségi kormányalakítás: több tárca, több miniszter
2008. április 28. 08:25 MNO

Délben jelenti be a kormányátalakítást a miniszterelnök; a változásokról vasárnap késő este több órán keresztül tárgyaltak az MSZP vezetői - tudta meg az MTI. A távirati iroda információi szerint - ahogy az várható volt - az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül.

Az MTI információi szerint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter lesz az összevont fejlesztési és gazdaságpolitikai tárca vezetője. Új minisztériumot hoznak létre a gazdaságélénkítésre, ide tartozik majd az infrastruktúra is. A Hírszerző úgy tudja, ennek vezetője Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója lesz. Az MTI információi szerint várhatóan létrejön a kormány fejlesztési kabinetje is, és a kutatás-fejlesztésre új tárca nélküli miniszteri posztot hoz létre a kormányfő.

A távirati iroda információi szerint - ahogy az várható volt - az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül. A Hirszerző szerint a szociális és munkaügyi tárcát Szücs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese veszi át Lamperth Mónikától, a környezetvédelmi miniszter pedig az MSZP Pest megyei elnöke, Szabó Imre lesz. A parlament egyetlen függetlenként, a Somogyért Egyesület színeiben bejutott képviselője, Gyenesei István váltja Bajnai Gordont az önkormányzati tárca élén. Az MTI vasárnap írt arról, hogy a miniszterelnök - az önálló MSZP kormányzás jegyében - nagyléptékű kormányátalakítást tervez.

A kormányfő este az ATV-ben úgy fogalmazott: ez lesz az első jelentős kormányátalakítás, a korábbi átalakítások csak kiigazítások voltak. Hangsúlyozta, a kormányátalakítás fő célja az, hogy a gazdaságpolitika központjába állítsa a fejlesztési ügyeket. A kisebbségi kormányzás miatt jóval több egyeztetésre lesz szükség, mint korábban, ezért - az MTI információi szerint - újra két államtitkár lesz a minisztériumokban. Ezzel kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: azon valóban gondolkodnak, hogy egy-egy tárcánál több államtitkár legyen, viszont máshol pedig megszűnnek ezek a posztok, tehát összességében nem lesznek többen.

Mint mondta, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testületben dolgozó öt államtitkári posztot - a kormányátalakítás miatt - a minisztériumokban fel lehet használni. Gyurcsány Ferenc beszámolt arról is, hogy a tárcáknál a szakállamtitkárok egyikét főtitkárként megbíznák a koordinációs feladatok ellátásával. A főtitkár lenne az államtitkár helyettese - tette hozzá.
(MTI)

 

 


Magánspionok a baloldalért
2008-04-27 Magyar Hírlap

Gyurcsány Ferenc azon méltatlankodik blogjában: a média egy része nem hallgatja el, hogy titkosszolgálati módszerekkel figyeltek meg vezető ellenzékieket a 2002-es kormányváltás után Keller László volt közpénzügyi államtitkár megrendelésére és Kapolyi László milliárdos finanszírozásával. A Magyar Nemzet naponta teszi közzé a megfigyelési ügy dokumentumait, és a kormányfő ahelyett, hogy azonnal vizsgálatot rendelne el, holdudvarának sajtóját kritizálja. Pedig előbb-utóbb valakinek választ kell adnia a közvéleménynek, hogy a megrendelő államtitkár, a végrehajtó nyomozó cég, valamint az ügylet finanszírozását magára vállaló Kapolyi László törvényes akcióban vonta-e "vizsgálat" alá Orbán Viktort, Kalmár Lászlót és Simicska Lajost. "A mértékadó média egy része pedig, mintha valóságos történetről lenne szó, elkezd foglalkozni a kérdéssel, ahelyett hogy kikérné magának, hogy játszanak vele" - panaszolja Gyurcsány. Vajon a történet melyik része nem valóságos? Az, hogy Kapolyi kérésére Kellernek kellett átadni az anyagot, mivel neki készült?
És a kormányfő erre jobboldali sajtótámadást vizionál.

"A saját igazában hinni képtelen, a radikális jobboldalnak megfelelni vágyó, magyarázkodó baloldal alul fog maradni ebben a küzdelemben. Ha a jobboldal és az ahhoz közel álló közéleti politikai szereplők, médiumok jelentős része permanens politikai háborút vív ellenünk, akkor az a baloldal, amely nem veszi észre, hogy mi zajlik, kapitulálni fog" - írja blogjában Gyurcsány. Bizony, nehéz lehet kormányozni ilyen "fenyegetettségben", ily csekély társadalmi támogatottság mellett. Ráadásul még - a múlt hétig titokban tartott - "merényletkísérletek sorát" is el kell viselnie, már ha hihetünk a "zoommoló" hírportálnak.

Gyurcsány jól látja, az ország nagyobbik fele valóban permanens politikai háborút vív ellene. Pontosabban az általa képviselt politika ellen. A harc a szegények ingyenes orvosi ellátásáért, az állami kórházak megtartásáért, a tandíjmentességért, az ország eladósodása ellen, a propagandára elpazarolt milliárdok miatt folyik. Nem utolsósorban: az emberi és a politikai szabadságjogokért.

Gyurcsány maga ismerte el: minden trükköt bevetett a 2002-es választási kampányban a baloldal győzelméért, a D-209-es szt-tiszt hatalomba juttatásáért. És a kormányváltás után az egykori hálózat aktivizálódott. Voltak, akik legális szerződésekkel végeztek munkát a kormányzatnak, és - mint most kiderült - voltak, akiket magánpénzből (?) finanszíroztak. Gyurcsány hatalomra kerülése után aztán szemmel láthatóan tovább erősödött az országban az orosz befolyás is. És Kapolyi az a multimilliárdos, aki vagyonát az orosz államadósság lebontásakor növelte tízmilliárdokra, amikor orosz és ukrán villamos energiát importált, busás haszonnal.

Figyelemre méltó az is, hogy Keller maszek pribékjei Orbán Viktoron kívül kik után szaglásztak. Simicska Lajosról gyűjtöttek információt, aki APEH-elnökként nyilvánvalóan sokat tudott a pártállami kapcsolatok milliárdos tőkévé konvertálásának kedvezményezettjeiről, sőt a háttérben meghúzódó hálózati kapcsolatokról is - az ő "némaságának" biztosítása érdekében még egy ilyen kétes akciót is megkockáztattak. Kalmár László, a posta exvezére azért válhatott érdekessé, mert mindent tudott a cég vagyoni helyzetéről, így az ingatlanok elkótyavetyélése botránnyal fenyegetett volna. Szabó Pál, a posta mai vezérigazgatója sokkal több figyelmet érdemelt volna Keller részéről, hiszen ő állt a Hungalu Rt. élén, amikor áron alul adták el a Motimot a jelenlegi kormányfő cégének, megtévesztő gazdasági adatokat adva az ÁPV igazgatóságának a Motimról.

Mindebből látszik, mennyire nem a közérdek (a közélet tisztasága) motiválta őket, egyszerűen - a párthagyományok szellemében - leszámolásra készültek. Ezúttal is a politika volt a megrendelő.

Torkos Matild főmunkatárs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------