Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 30., szerda

820 - Utazas Karpataljara, junius 24 - 29 kozott


Von: Elizabeth Bognar [mailto:elizbognar2004@yahoo.ca]
Gesendet: Montag, 28. April 2008 11:20
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Utazas Karpataljara, junius 24 - 29 kozott

 

 

Utazás Kárpátaljára
2008. június 24 - június 29.

 


A Latorca

 

24./1. nap:
Utazás Kárpátaljára, útközben megállás Tákoson, a "mezítlábas Notre Dame" és beregi varrottasok megtekintése. Megérkezés Beregszászra, a Kárpátaljai Magyar Fõiskola, és a Beregvidéki Múzeum megtekintése, a szálláshelyek elfoglalása, vacsora.

25./3. nap:
Utazás Alsóverecke - Vereckei szoros útvonalon, a Vereckei-hágóra, ahol a honfoglalók Árpád vezetésével elõször léptek az új haza földjére. Szolyva: a sztálini lágerek kárpátaljai áldozatainak állított emlékpark megtekintése után, látogatás Beregvárra. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

26./3. nap:
A csetfalvai református mûemléktemplom (XV. sz.) és faharangtorony (XVIII. sz.), illetve a modern stílusban épült ökumenikus templom (2000-ben épült) megtekintése. Munkács: Munkácsy Mihály emlékek, a Rákócziak városi rezidenciájának a Fejér Háznak a megtekintése. Munkács vára: Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc vára.

27./4. nap:
Utazás Huszt várához. Tiszaújlakon a volt sóház és a Rákóczi szabadságharc gyõztes csatájának emléke. A técsõi fakazettás mennyezetû református templom megtekintése, Hollósy Simon emlékek,Kirándulás a Szinevéri-tóhoz (tengerszem). Közben Bartók emlékek és a Perényi Zsigmond kastély megtekintése Nagyszõlõsön, a Szeklencei fatemplom megtekintése. Utazás a szálláshelyre, vacsora.

28./5. nap:
Beregszászi piac. Megérkezés Ungvárra. Ismerkedés Kárpátalja fõvárosával. Az ungvári vár és a skanzen megtekintése. Szabadidõ, vásárlási lehetõség.Utazás Utazas Nagydobronyba (a helyi fazekasság).

29./6. nap:
Visszautazás Budapestre. (A feldebrõi Aba Samuel templom.)

Utazás: Autobusszal. Szállás: Egyházi szállás Beregszászon, tiszta, rendes fürdõszobás szobákban.
Ellátás: Teljes ellátás, meleg-hideg reggeli, csomagolt ebéd és finom meleg vacsora minden este.
Részvételi díj: 60,000 Ft, amely tartalmazza az utazást, szállást, a teljes ellátást és belépõket is. / Érdeklõdni és jelentkezni lehet:  elizbognar2004@yahoo.ca 

Innen letölthetõ egy zenés diavetítés Kárpátaljáról, ami egy korábbi út képeibõl készült: