Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 29., kedd

808 - Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom > Találkozzunk: 2008. június 6-án, pénteken 16:30-kor

Von: karolyorama@gmail.com [mailto:karolyorama@gmail.com]

Im Auftrag von Apu Lengyel
Gesendet: kedd, 2008. április 29. 22:05
An: Kutasi József

Betreff: VESSZEN TRIANON!

 

Rendhagyó felvonulás a trianoni évfordulón

Magi, k, 2008/04/29 - 14:25
http://szentkoronaradio.com/node/33267

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lassan egy évtizede minden esztendőben immáron hagyománnyá vált felvonulást rendez a gyalázatos trianoni békediktátum évfordulóján. Idén ismét rendhagyó felvonulásra hívunk mindenkit, akinek fáj a trianoni gyalázat, s aki tenni is akar ellene.

2006-ban történelmet írtunk, amikor a mindig a budapesti Regnum Marianum helyéről induló menetünk Versaillesben ért véget, ahol a Trianon Kastélyban 1920. június 4-e óta először tüntettek magyarok. Célunk ezúttal is a nemzetközi közvélemény felrázása, jelezve, hogy a magyarság egy pillanatra sem felejt, s továbbra sem mond le ősei földjéről.

2008-ban térségünkben az Amerikai Egyesült Államok vezette nagyhatalmak Koszovó elszakadásának fegyveres és politikai-diplomáciai támogatásával, függetlenségének elismerésével új helyzetet teremtettek. Ez a precedens azt üzeni, hogy a huszadik században felállított status quo nem örök, a határok megváltoztathatóak, ezért idén rendhagyó módon Franciaország nagykövetsége után a Szabadság téren lévő amerikai nagykövetséghez vonulunk. Az USA külképviselete előtti demonstrációval, s az amerikai nagykövetnek átadandó petíciónkban felhívjuk az amerikai és a nemzetközi közvélemény figyelmét a kettős mércére, amellyel az albánok fegyveres harcát támogatták, a magyarok kitartó, ám mindezidáig többnyire békés küzdelmét az önrendelkezésért viszont nem. A kérdés adódik: csak a fegyveres út a támogatandó?

Találkozzunk
2008. június 6-án, pénteken 16:30-kor
a megszokott helyen, Budapesten, a
Regnum Marianum keresztjénél, a Felvonulási téren!
Mi nem felejtünk…
VESSZEN TRIANON!
A felvonulás után az Orczy-kertben Ismerős Arcok, Egészséges Fejbőr és Romantikus Erőszak koncertre várunk minden érdeklődő hazafit!
(A HVIM elnöksége)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------