Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 28., hétfő

796 - 2008. április 28. Déli Lap - Papp György, Céginfó-Magyarország.hu > Ilyenkor jön a szokott "olajat a tűzre" döntéssorozat, a végvonaglás.

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: hétfő, 2008. április 28. 10:46
An: Kutasi József

Betreff: A legvalószínűbb forgatókönyv!

 

1956 óta nem volt ekkora esély forradalmi fordulatra!
2008. április 28. Déli Lap


Bár a történelem nem egzakt tudomány, de vannak mégis törvényei, amelyek statisztikai alapon a jóslásnál nagyobb eséllyel teljesülnek be. Csak ami megtörtént, az az igaz!

Márpedig az alábbiakhoz nem fér kétség: A magyarországi hatalomgyakorlók egyszerre vesztették el külső és belső tömegbázisukat, külföldi szalonképességüket, megbízóik bizalmát, veszélybe sodorták megbízóik gazdasági érdekeltségeit.

A történelmi gyakorlat szerint ennél jóval kevesebb is elég egy gyökeres fordulathoz, de akár jóval több sem elég ahhoz, hogy a hatalom birtokosai saját érdeküket felismerjék. Más magyarázat nincs arra, hogy nap-nap után bizonyosodik be: a hatalom már saját maga ellensége, és ellenzék nélkül is felemészti önnön erőtartalékait.

Ilyenkor jön a szokott "olajat a tűzre" döntéssorozat, a végvonaglás. Nyakkendő adó, fólia adó, Internet adó, a megfigyelési bili napi adagokban ömlik a fejükre.

Ha az ellenzék nem tudná, hogy minden nappal növekszik az okozott kár, akár még kéjelegve hátra is dőlhetne, és páholyból figyelhetné a végromlás utolsó óráit. A hatalom szempontjából negatív összegű véges játszma zajlik, olyan kényszercselekvések sorozatával, mely a kimenetelt egy pillanatra sem kérdőjelezi meg.

A helyzet -; bár még három hónapja nem látszott - de mára jóval egyértelműbb, mint 20 évvel ezelőtt. És ugyanazokat a hibákat már nem követhetik el.

A legvalószínűbb forgatókönyv:

Az MSZP belátja, hogy Gyurcsánnyal már nem megy. Igazából már belátta, csak most egy a baj, nincs kit előrángatni, nincs kit "megcsinálni", mert arra már nincs idő. A 3 igenes népszavazás bebizonyította, amit történelmi beágyazottságuk miatt nem hittek el soha, azt, hogy létezik magyarországi társadalmi kontrol. Már arra sincs idejük, hogy ezt a számukra felettébb kellemetlen tényt megemésszék. Már a bértollnokok, a kilóra megvett média is kihátrálnak, hiszen azok is csak a piacról élnek.

A társadalom elleni hadviselés totális veresége előtt az utolsó előtti pillanatok mindig az "összezárás reflexét váltják ki. Csakhogy összezárni csak valamilyen ideológiai maszlag körül lehet, azonban amikor saját miniszterelnökük önmagát hazudja le hetente, kiürül a lózung készlet, és az összezárás azonnali veszteséget okoz a saját táboron belül!!!

Tehetetlenül várják a következő népszavazást, az EU parlamenti választás rémét, az idő pedig vészesen telik.

Persze valami eseménynek történnie kell, mert bár pl.: a megfigyelési ügyek önmagukban az alkotmányos rend elleni támadásként értelmezhetők, de ez az előrehozott választásokhoz mifelénk még mindig kevés.

Valaminek történnie kell, de szinte lényegtelen, mi tesz pontot a mondat végére. Pl.: egy általános sztrájknak, egy éhséglázadásnak, egy merényletnek, a képviselők tömeges lemondásának és így a parlament kényszerfeloszlatásának, valaminek, ami az alkotmányos patthelyzetet feloldja, és eljöhet végre a cselekvés órája.

Szinte, mindegy, mi lesz a kiváltó ok, sokkal fontosabb az időzítés! Mert ha ezt az ellenzék elszúrja, akkor nincs tovább. 1956 óta nem volt ekkora esély forradalmi fordulatra!

Papp György, Céginfó-Magyarország.hu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------