Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 27., vasárnap

793 - Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája > A blöffnek vége, teríteni kell a lapokat!

Von: "Halász József dr." [mailto:hjozsef@pannoniatv.hu]
Gesendet: vasárnap, 2008. április 27. 13:29
An: Kutasi József

Betreff: Fidesz: tíz százalék legyen az élelmiszerek áfája

 

A blöffnek vége, teríteni kell a lapokat!

Mi az élelmiszerválság oka és az ebből eredő megoldás?

 

Most a mesterségesen keltett élelmiszerhiány az a hatalmas gumicsont, amivel az emberiséget riogatni, nálunk, a parlamenti pártok egygyökerűséget leplezni lehet.

Emlékeztetőül a megoldás lényege és az ok összefoglalása: Magyarország 30 millió embernek tudna egészséges élelmiszert adni, de nem teheti, részben a kvótarendszer, részben a – most a nyugati országok ártámogatásának 65 %-át kitevő – támogatási rendszer, részben pedig annak hazai felhasználása miatt.

Ezért lesz mérhetetlenül aktuális a Fixtv „Veled Európa, de nélküled EU!” c. sorozatának Mezőgazdaságról szóló adása.

Külön pikantéria az, hogy dr. Ángyán József professzor, FIDESZ képviselő lesz a vendégem, ugyanis a FIDESZ ma megjelent - Font Sándor úr nevével jegyzett – közleménye (Fidesz: tíz százalék legyen az élelmiszerek áfája) egyszerűen felelőtlen követelés, amelynek az oka vagy a helyzet nem ismerése, vagy a liberális-kapitalizmus alapérdekeinek elkendőzése. Ha Font úr nem ismeri a Lisszaboni szerződés II. része 113. cikkét, most olvassa el, és azonnal vonja vissza közleményét.

Ha viszont ismerte és ennek tudatában szándékosan vezette félre a közvéleményt, akkor kérjen bocsánatot ugyanilyen közlemény formájában, és mondjon le – legalább – a mezőgazdasági bizottsági elnöki tisztjéről és bizottsági tagságáról.

Gráf József miniszter úr tegnapi kijelentése, mi szerint 10 %-os élelmiszer-áremelés lesz, az ok megjelölése nélkül szintén félrevezető, hiszen az élelmiszerek meghatározó része idegen árú, aminek behozatali korlátozását a – már alkalmazott - Lisszaboni szerződés II. rész 34. cikke tiltja, éppúgy, mint az adókivetést (II/110. cikk). Ugyancsak tiltja a védővám alkalmazását, hiszen az EU vámunió (II./28. cikk).

Gráf úr lemondása már beiktatása napjától aktuális, hiszen – a mezőgazdaságot ellehetetlenítő EU tagság elfogadása mellett – olyan elosztási és vidék(vissza)fejlesztési politikát folytat, amely alkalmatlanságát napnál világosabban bizonyítja. A Fixtv holnapi, mezőgazdasági műsorában erre szolgáltat bizonyítékot Ángyán professzor.

Mindkettőjük szíves figyelmébe ajánlom az EU csatlakozás előkészítése során, 1999-ben elfogadott gyalázatos kvóta rendszert, ami a támogatás lehetőségét is kizárja az ott meghatározott területek és mennyiségek vonatkozásában. (http://szksz.hu/fixtv/Kvota.doc)

Kelt Szegeden, 2008. április 27-én.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

______________________

Fidesz: tíz százalék legyen az élelmiszerek áfája

mti.hu 2008. április 27. 11:40

A Fidesz azt javasolja, hogy csökkentsék az élelmiszerek árának áfatartalmát a jelenlegi húsz százalékról tíz százalékra - mondta a párt agrárpolitikusa vasárnap Budapesten. A Fidesz az élelmiszerek áremelkedésének megakadályozásáért az javasolja, hogy e termékek árának áfatartalmát a jelenlegi húsz százalékról csökkentse tíz százalékra az Országgyűlés - közölte sajtótájékoztatóján Font Sándor. Hozzátette: az erről szóló javaslatukat hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek. Emellett továbbra is fenntartják azt a tavalyi javaslatukat, hogy a kormány adja vissza a gazdáknak az intervenciós alapból korábban elvett 25 milliárd forintot.

(MTI)

http://mti.hu/cikk/267906/

Idézetek a Lisszaboni Szerződés (http://eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc) II. részéből (Működési szebályzat):

28. cikk

1) Az Unió vámuniót alkot, amely a teljes árukereskedelemre kiterjed, és magában foglalja a behozatali és kiviteli vámok, valamint az azokkal azonos hatású díjak tilalmát a tagállamok között, továbbá közös vámtarifa bevezetését harmadik országokkal fenntartott kapcsolataikban.

 

34. cikk

A tagállamok között tilos a behozatalra vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.

 

110. cikk

A tagállamok sem közvetlenül, sem közvetve nem vetnek ki más tagállamok termékeire a hasonló jellegű hazai termékre közvetlenül vagy közvetve kivetett adónál magasabb belső adót.

A tagállamok továbbá nem vetnek ki más tagállamok termékeire olyan természetű belső adót, amely más termékek közvetett védelmét szolgálhatja.

 

113. cikk

 A Tanács az Európai Parlamenttel, valamint a Gazdasági és Szociális Bizottsággal folytatott konzultációt követően rendkívüli jogalkotási eljárás keretében egyhangúlag rendelkezéseket fogad el a forgalmi adók, a jövedéki adók és a közvetett adók egyéb formáira vonatkozó jogszabályok olyan mértékű harmonizálására, amennyire az ilyen harmonizáció a belső piac létrehozásához, működéséhez, és a verseny torzulásának elkerüléséhez szükséges.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------