Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 29., kedd

810 - Katona Ferenc: Válasz On Behalf Of bogatyas.laszlo Úr részére.

Von: nemzetihirhalo@yahoogroups.com [mailto:nemzetihirhalo@yahoogroups.com]

Im Auftrag von Katona Ferenc
Gesendet: kedd, 2008. április 29. 11:35
An: Kutasi József

Betreff: Válasz On Behalf Of bogatyas.laszlo Úr részére.

Írta: Katona Ferenc

From: nemzetihirhalo@yahoogroups.com [mailto:nemzetihirhalo@yahoogroups.com] On Behalf Of bogatyas.laszlo
Sent: Tuesday, April 29, 2008 3:41 AM
To: nemzetihirhalo@yahoogroups.com
Subject: [nemzetihirhalo] Re: Leleplezes

Válasz On Behalf Of bogatyas.laszlo Úr részére. Írta: Katona Ferenc (Megjegyzés: Kutasi József)

Ez az Laci!

Ha ebben a stílusban folytatod a vitáidat, senkinek sem lesz soha erkölcsi alapja Téged leminősíteni, vagy negatív jelzőket Rád aggatni! Ha mégis azt tenné bárki, jogosan kérheted ki magadnak. Cáfolják meg az érveidet, ha tudják! Ha nem tudják, akkor hallgassanak, s ne Téged kezdjenek cseszegetni! Természetesen ez részedről is így kell, hogy legyen: amennyiben valaki nem ért egyet Veled, azt tudomásul kell venni! Amit tehetsz, megpróbálni érvekkel meggyőzni, ám ha nem sikerül, akkor sem kell az illetőt mindennek elmondani, csúnya jelzőkkel lealacsonyítani. Az emberi méltóság tiszteletben tartása nem attól függ, hogy igazad van, vagy nincs, tévedésben, esetleg sötétségben élsz- e vagy sem. Arról már nem is beszélek, hogy a bölcsek kövét a Földön élő több milliárd ember közül egyikünk sem birtokolja, ezért aztán csínján kell bánnunk az „igehirdetéssel”!

Azt gondolom, az emberi társadalmak többek között éppen azért jutottak mély válságba, mert történetük során túl sok, magát csalhatatlannak tartó „igehirdető”- nek sikerült „megetetni” a többieket maszlaggal. Szélső esetben – sajnos, a történelem során szinte megszámlálhatatlanul sok alkalommal – az erősebbek véres erőszakkal kényszerítették embertársaikra, azok millióira, százmillióira saját álláspontjukat és akaratukat. Nagyon messzire vezetne annak elemzése, hogy az agresszivitás vajon eredendő tulajdonsága- e az emberi fajnak, ami minden lehetséges alkalommal érvényesül (előbukkan), vagy a mindenkori természeti és társadalmi környezetben működő külső erők által kiváltott reakciója, adott emberek, ember csoportok, kisebb-nagyobb emberi szerveződések részéről.

Bármelyikről legyen is szó, az embernek Isten által adományozott (a nem hívők szerint természet adta) szellemi erejével, szabad akaratával, át kell tudnia lépni saját árnyékát, hiszen célja nem lehet más, mint a földi „Paradicsom” megteremtése.

Nos. Egyik kedves barátom szerint a hitviták, vallási villongások befejezéséhez, ezzel együtt a Földön uralkodó társadalmi feszültségek megszüntetéséhez az kell, hogy valamennyi zsidó keresztelkedjen ki. Ez a kívánság olyannyira illúzió, hogy először hangosan kacagtam rajta. Később valami miatt olyan mély humanizmust fedeztem fel – helyesebben éreztem meg – benne, ami aztán bennem indította el gondolatok egész sorát. Nálam a végeredmény: igenis leglehetetlenebbeknek látszó illúzióinkat kell realitássá tenni egész földi világunkban, ha nem akarunk a Pokolba jutni. Mert jelenleg sajnos sokkal inkább közeledünk a Pokol, mint a Mennyország kapujához.

Üdvözlettel:

Kerecsensólyom

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------