Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 27., vasárnap

795 - Fidesz: parlamenti többségét is végérvényesen elveszítette a Gyurcsány-kormány - Dávid Ibolya: Gyurcsány Ferenc kérjen bizalmi szavazást maga...

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: vasárnap, 2008. április 27. 20:42
An: Kutasi József
Betreff:
A Kreml hatvan év után ismerte el a gyilkosságok tényét

 

 

A Fidesz válsághelyzetet emleget
Népszava Online 2008.04.27. | 16:05:00

Fidesz: parlamenti többségét is végérvényesen elveszítette a Gyurcsány-kormány

Társadalmi támogatottsága után immár parlamenti többségét is végérvényesen elveszítette a Gyurcsány-kormány - közölte a Fidesz arra reagálva, hogy a szabad demokraták vasárnapi rendkívüli küldöttgyűlésén a párt küldöttei úgy döntöttek, az SZDSZ április 30-ával kilép a koalícióból.

A Fidesz részéről Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásban értékeli "a kisebbségi kormányzás folytán kialakult politikai válsághelyzetet" - írta közleményében Szijjártó Péter, a párt szóvivője.
MTI

 

Dávid Ibolya: Gyurcsány Ferenc kérjen bizalmi szavazást maga ellen a parlamentben!
2008.04.27. vasárnap 15:19 MTI-OS - dunatv.hu

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: azzal, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése formálisan is a koalícióból való kilépés mellett döntött, lezárult a koalíciós színjáték első, igen hosszúra nyúlt felvonása.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke így véleményezte a történteket: "Az országnak nincs ideje arra, hogy újabb két évet adjon a kényszeres pótcselekvések politikájának, amelyben a szocialisták már az érdemi munka látszatára sem ügyelnek. Ma Magyarországnak bársonyos látszat-kormányzás mögé bújtatott semmittevés helyett valódi változásokat jelentő, átgondolt reformokra, és stabil kormányzásra van szüksége. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellentmondásossága, elvesztett hitelessége miatt gátolja mindezek megvalósulását.

Az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről, hiszen csakis így derülhet ki: van-e esély arra, hogy az ország számára értelmes módon lehessen kormányozni az elkövetkezendő két évben".

 

 


www.youtube.com/watch?v=XUhBB3FgslI 2 perc 30 másodperc -

1943 április 13.-án adta hírül a berlini rádió, hogy a német megszállás alatt lévő Szmolenszk környékén, a katyni erdőben tömegsírokat találtak, amelyek a szovjet hadifogságba esett és az NKVD által agyonlőtt lengyel katonatisztek holttesteinek ezreit rejtették. A bejelentést kezdetben Nyugaton erőteljes kétkedés fogadta, mivel átlátszó náci propagandafogásnak tartották. Hamarosan kiderült azonban, hogy a brutális mészárlás tényleg megtörtént. 1939 szeptemberében a Vörös Hadsereg közel 230 ezer lengyel hadifoglyot ejtett. Vezetői kivégzését Sztálin 1940. március 5-n rendelte el Berija belügyi népbiztos javaslatára. A döntés több mint 25 ezer hadifogoly halálos ítéletét jelentette. A Kreml hatvan év után ismerte el a gyilkosságok tényét

A katyni erdőben legyilkolt 25 ezer lengyel tisztért, eddig egyetlen szovjet politikust, vagy katonatisztet sem állítottak bíróság elé.
A győztes hatalmak cinizmusára jellemző, hogy a gyilkosok a bírák között pöffeszkedhettek Nürnbergben.
Vae Victis!
A történelemkönyveket ma is a győztesek írják!
Elvtárs urak! "Hogy is van ez?"


Lévay Atilla

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------