Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 27., vasárnap

794 - Botrány a cigánykonferencián - A Fordulat - Szegény Gyurcsány! - MIÉP Lámpás Program Szegeden - Rend kell végre!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szombat, 2008. április 26. 19:12
An: Kutasi József
Betreff: A Nemzeti Hirhalo Gyujtott Hirei 2008.04.26.

 

Európai fórum és zsidó est Nagyváradon
Ötszázmillió állampolgárt képvisel az Európai Parlament

 

Frigyesy Ágnes
tudósítása Nagyváradró
      

Mintegy ötszázmillió állampolgárt képvisel az Európai Parlament, melynek 784 képviselője az Európai Únió mintegy 27 tagállamból érkezik - mondta Erna Hennicot-Schoepges, európai parlamenti képviselő 2OO8. április 25-én Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület dísztermében. A Varadinum ünnepi hét rendezvénysorozat keretében megrendezett európai fórumon a Luxemburgból érkezett képviselőasszony angol nyelven beszámolt az Európai Parlament munkájáról. Felhívta a figyelmet a párbeszéd fontosságára.
      Mint mondta, ötszázmillió ember él egymás mellett, de még mindig nem tudjuk, hogyan éljünk együtt! A vallások közötti párbeszédet is fontosnak tartja Erna Hennicot-Schoepges, volt vallásügyi miniszter, aki politikai pályafutása mellett Európa egyik elismert zongoraművésze, aki Nagyváradon a Kultúrák közötti párbeszéd európai esztendeje alkalmából ünnepi hangversenyt adott Ionel Pantea operaénekessel.
      Tőkés László református püspök, Európai Parlamenti képviselő az európai fórumon rámutatott: - Kétirányú szolgálatot végez: a magyarság ügyeit képviseli az Európai Parlamentben, ugyanakkor Erdélyországba közvetíti az európai ügyeket. Hangsúlyozta: - Várad a békés együttélés városa. A váradi polgárok a századelőn még beszéltek magyarul, németül és románul. Ez az együttélési norma sajnos kihalt az elmúlt évtizedekben. Őseinktől van mit tanulnunk - mondta Tőkés László.
      Majd beszédében szólt a kisebbségek helyzetéről. Az ötszázmillió állampolgár közül - véleménye szerint - sokan szenvedő kisebbségben élnek. A csángók ügye is európai ügy, mellyel foglalkoznia kell az Európai Parlamentnek.
      Az EP-képviselő példaként említette Luxemburg államot. Noha négyszázezer lakosú, még sincs kisebbségi érzésük az ott élőknek. Vagyis a "kicsinység" önmagában ne tévesszen meg senkit. Tőkés László szólt az Európai Parlament mindennapi "jó szokásáról", ahol a képviselők 23 nyelven társalognak egymással, igazi pünkösdi hangulatban folyik a munka. Minden dokumentumot 23 nyelven osztanak ki az EP-képviselőknek.


(Illusztráció: NHH)

Végezetül Tőkés László hangsúlyozta: - A nemzetközi- és hazai figyelem középpontjába kell állítani kisebbségeinket! Ha már védjük a természetet, védjük kisebbségeinket is! - mondta.
      A Partiumi Keresztény Egyetem és a Nagyváradi Európai Parlamenti Iroda által szervezett fórumot Zsidó est követte. A Kultúrák közötti párbeszéd európai esztendejének egyik kiemelkedő rendezvényét szintén Tőkés László nyitotta meg. Mint mondta, egy sorozat első estjéről van szó, de szerveznek majd örmény és román estet is. Koppelmann Félix, a Nagyváradi Zsidó Hitközség elnökének köszöntője után Halmos Sándor, a Debreceni Zsidó Hitközség volt elnöke, a Barankovics Alapítvány izraeli tagozatának egyházi szakértője tartott érdekes előadást Nagyvárad egykori főrabbijáról: Kecskeméti Lipótról, aki Kecskeméten született 1865-ben. - Kecskeméti Lipót a nehéz időkben is megőrizte hitét, a magyar tudományos élet kimagasló tagjaként. 1892-ben Nagyvárad 27 esztendős főrabbija lett. "Legyen világosság vallási életünk homályában" - hirdette prédikációiban. Továbbá vallotta: Istennek nem kell bók, áldozat, csupán azt szeretné, ha erkölcsösen élnénk. Nekünk van szükségünk arra, hogy Istennel éljünk!
      A Zsidó esten felszólalt Székelyhidi Ágoston író, valamint fellépett a Szigligeti Társulat és a Hakeshet Klezmer Band művészei, akik nagy sikert arattak művészi produkcióikkal.
      A Varadinum-hét keretén belül a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által szervezett programsorozat április 27-én istentisztelettel, majd Biblia-kiállítással zárul.

Frigyesy Ágnes
tudósítása Nagyváradról

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Botrány a cigánykonferencián
2008/04/25 - 19:53 SzKR

Botrányba fulladt egy kétnapos cigányokkal kapcsolatos újabb, sokadik rendezvény a Magyar Tudományos Akadémián (MTA), miután arra a Magyar Gárda vezetőjét is meghívták. A békés többség képviselői sorban lemondták részvételüket.

"Roma élet Közép-Európában" címmel nemzetközi konferenciát és cigányokról szóló dokumentum filmfesztivált szervezett péntekre és szombatra a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Politikai Tudományok Intézete a Demokratikus Politikai Kultúra Alapítvány és a SISZA Kommunikáció Kft.

A meghívó szerint a pénteki konferenciára magyar politikusokat és társadalomtudósokat invitáltak vitára: integráció vagy asszimiláció kell-e a romák felemelkedéséhez. A felkért résztvevők között szerepelt többek között Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, Molnár Oszkár, annak a településnek a polgármestere, ahol a gárda megalakult, Herényi Károly az MDF frakcióvezetője, Révész Máriusz fideszes parlamenti képviselő, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke és Kállai Katalin, a kulturális tárca romaügyi stratégiai főtanácsadója.

A vita levezető elnöke Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója lett volna. Azonban sem ő, sem Kállai nem ment el a konferenciára a Magyar Gárda vezetőjének szerepeltetése miatt. Az ezt követő média tanácskozásra többek közt olyan személyeket is hívtak, mint Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője vagy Tóth Gy. László, a barikad.hu internetes hírportál szerkesztő-bizottságának az elnöke. A kétnapos rendezvény szombati filmes eseményeinek fővédnökeként megjelölt Sólyom László köztársasági elnök is visszavonta részvételét, komoly egyeztetési problémákra hivatkozva. Az ombudsmanok szintén nem képviselteti magát a szombati eseményen. Közben az Országos Cigány Önkormányzat is tiltakozott a gárda elnökének a konferencián való szerepeltetése ellen. (Naná, hogy tiltakoznak, hiszen a csúnya magyarok már megint a szegény cigányokat bántják, kimondják róluk az igazságot. Tűrhetetlen! -szerk.)

Az MTA Politikai Tudományok Intézetének vezetősége egészen csütörtökig nem tudott arról, pontosan kik szerepelnek a rendezvényen. Az intézet ügyvezető igazgatója elmondta: csak ekkor értesültek arról, hogy a Gárda és Jobbik elnöke is részt a konferencián, de addigra már odaadták az ehhez szükséges helyiségeket Simon Jánosnak, a rendezvény szervezőjének, aki az intézet főmunkatársa. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: Simon átgondolatlanul és felelőtlenül szervezte meg a programokat, amelyek nem illenek az akadémiai intézetek törekvéseihez és politikájához. (Az igazgató úgy tűnik őszinteségi rohamot kapott, mert valóban, az MTA törekvéseihez és politikájához nem illik sem a párbeszéd, sem a magyar nemzet védelme, annál inkább illik hozzájuk a népnyúzó hatalom talpának nyalogatása. - szerk.)

Erőltetett integráció a mohácsi iskolákban

Ha valaki szakértőnek akar tűnni ma az oktatásban, vagy csak egyszerűen egy kis pénzt akar szerezni, akkor bedobja a varázsszót: integráció. Ez a "hátrányos helyzetűek" és a normál körülmények közt nevelkedő gyerekek együttnevelését jelenti. Ennek elvileg sok előnye van, de a gyakorlat azt bizonyítja, hogy leginkább csak hátrányai vannak.

Szakemberek is vitatják, hogy előnyös-e az együttnevelés vagy inkább visszaveti a tanulásban a normális körülmények közt nevelkedő gyermekeket. A "hátrányos helyzetű" gyerekek többsége cigány, ezért az integrált nevelés leginkább kudarcra van ítélve.
A szülők érthető okokból nem szívesen járatják olyan iskolába gyerekeiket ahol néhány cigány tanuló miatt nem tudnak megfelelően haladni a tananyaggal. Ez történt Mohácson is.

A szülők egy része továbbra sem akarja a mohácsi Széchenyi téri intézménybe járatni gyermekét - a sok roma diák miatt. Már 17 szülő jelentkezett át másik címre a városban.

A mohácsi szülők egy része úgy határozott, nem a lakóhelyük szerinti körzetbe tartozó Széchenyi téri iskolába íratja be ősztől elsős gyermekét. Miután ez csak akkor lehetséges, ha - legalábbis papíron - elköltöznek, tizenhét szülő átjelentkezett egy másik címre. Lépésük hátterében az áll - amint azt az egyik érintett meg is fogalmazta -, hogy bár meg vannak győződve, hogy az iskola pedagógusai mindent megtesznek a tanulókért, de tudják, hogy az intézménybe sok halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású tanuló jár.

A képviselő-testület ezért úgy döntött, összevonják a város három iskoláját. Kikötötték azt is, hogy mindegyik intézményben két-két osztályt indítanak, és ezután a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket egyenletesen osztják el az iskolák között.

(hvg.hu és bama.hu nyomán: Szent Korona Rádió)

 

Autonómiatörekvések a Kárpát-medencében
[ 2008. április 25., 22:42 ] Erdely.ma

Ahogy telnek az évek, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az Európai Unió semmit nem old meg a darabokra szaggatott Kárpát-medencei magyar nemzetrészek sorsrendezéséből. Sem Brüsszelt, sem Strasbourgot nem érdekli, hogy a Trianon utáni utódállamok és utódállamocskák hogyan morzsolják fel a nekik juttatott területeken élő magyarságot, s cinikus nemzetállami gőggel miként vetik a másod-, harmadosztályú állampolgárság állapotába azt a hárommilliónyi magyart, ki területükön él.

Egy dolog, egy irányultság világos: mindenütt fogy és pusztul a magyarság, melynek lélekszáma Trianon óta legalább hatmilliósra kellett volna hogy növekedjék az évtizedek alatt, ha van normális természetes szaporulat, van kisebbségvédelem, s nincs egy pusztító világháború, beolvasztás, kitelepítés, kivándorlás, néha enyhébb, máskor kíméletlenebb nemzeti elnyomás. Európa nem törődik a keletibb térségek csatlakoztatott államaiban folyó történésekkel, ezt a spáciumot - ez egyre nyilvánvalóbb! - piacnak tekinti, nem pedig a kontinentális civilizáció és jogrend terrénumának. Fél szívvel hoznak ugyan bizonyos rendelkezéseket, de - hogy ne kelljen ezeket betartani! - "ajánlásoknak" keresztelik el őket, mintha bárki ajánlásait komolyan vennék a Trianon-kedvezett utódállamok és utódállamocskák!

A kisebbségi magyarság autonómiaigényei fokozatosan felerősödnek a térségben: Erdélyben legalább a Székelyföld területi autonómiáját és teljes körű kulturális és személyi elvű önrendelkezést igényelnénk, Délvidéken magyarjaink egy kilenc közigazgatási entitásból álló magyar autonóm körzetet szeretnének, Kárpátalján hasonló eszmék fogalmazódnak meg a Tisza-Bereg térség szinte színmagyar részein, a felvidékiek kissé óvatosabbak, pillanatnyilag inkább a magyarlakta Dél-Szlovákia gazdasági egyenjogúsítását szeretnék, s a konkrét autonómiaötleteket ugyancsak óvatosan kezelik. Nem csoda, rengeteg rossz tapasztalatunk van, de e rossz tapasztalatokról hasonló mértékben beszélhetünk Erdély, Vajdaság és Kárpátalja esetében is.

A világ - ez a Kárpát-medencei is! - mégis mozog és alakul, s ha szaporodnak is a "magyarverések" Vajdaságban, Erdélyben, a Felvidéken, az önrendelkezés eszméjének zsarátnoka mégis inkább felizzóban, mint kihunyóban.

Kihunyóban Budapesten, ahol "a mosom kezeimet" elve alapján hangoztatja a mostani nemzetveszejtő kormányzat, hogy a nemzetiségi autonómiák ügye mindenütt az ott élő kisebbség és a többség megegyezésének dolga. Az úgynevezett "anyaország" nem tehet semmit. Mondá mindezt Gémesi Ferenc szakállamtitkár, aki a Gyurcsány-kormányban egymaga helyettesíti immár a Határon Túli Magyarok Hivatalát, az Illyés Alapítványt és a magyar-magyar konzultációt. Elég elé vagyunk! - mondjuk mi "székelyül".

Magyari Lajos
Háromszék
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Fordulat
Ajánlás a Magyarok VII. Világkongresszusa elé



A Magyarok Világkongresszusa a világméretű szétszórattatásban élő magyar nemzet legátfogóbb legitimitású képviseleti testülete, amelyben a világ minden magyar közössége képviseletet nyer. A Magyarok Világkongresszusának határozatai megkerülhetetlen és mindenképpen tárgyalandó ajánlatot képeznek a Magyarok Világszövetsége számára. Azonban, az idők során nem egyszer megszívlelte a Magyarok Világkongresszusának határozatait az országgyűlés, a kormány, különböző szaktárcák és intézmények - egyszóval, maga a magyar állam.

1929 - I. - Trianon után - A Magyarok Első Világkongresszusát 1929-ben rendezték meg. A trianoni békeparancs okozta traumából ekkor ocsúdik annyira fel az ország, hogy a külföldi magyarokra is figyelmet tud szentelni. Ekkor jóformán csak a tengeren túli - a költővel szólva, Amerikába "kitántorgott" - magyarokról van szó. A Kárpát-medence elcsatolt területén élő magyarokra még nem terjed ki a figyelem. Őket nem tekintik külföldieknek, hiszen ekkor még a Nem, nem, soha!, a Mindent vissza! képezik a magyar politika alaptételeit.

1938 - II. - Magyarok Világszövetsége - A Magyarok Második Világkongresszusára Magyarország Nagyboldogasszonynak történt felajánlása 900. évfordulóján, 1938 augusztusában kerül sor. Ezen a Kongresszuson alapították meg a Magyarok Világszövetségét gróf Teleki Pál miniszterelnök és báró Perényi Zsigmond koronaőr javaslatára.

A kommunizmus évtizedeiben a nem csak testben, hanem lélekben is megcsonkított Magyarország hátat fordított valamennyi külhoni magyarnak, ezért a Magyarok Világkongresszusát sem rendezték meg több mint fél évszázadig.

1992 - III. - Duna Televízió - A Magyarok III. Világkongresszusa 1992 augusztusában ült össze. Ez a kongresszus kísérelte meg a Magyarok Világszövetségéről a kommunista "ölelést" lefejteni, "független" társadalmi szervezetté alakítva azt át. A III. Világkongresszus legfontosabb határozata az első magyar műholdas televízió, a Duna televízió megalapítását eredményezte. Ez a Világkongresszus terjesztette ki első ízben figyelmét a világ egész magyarságára.

1996 - IV. - Paradigmaváltás - A Magyarok IV. Világkongresszusa 1996-ban paradigmaváltást hozott. Ez a kongresszus mondta ki, hogy a Magyarok Világszövetségének immár nem a külföldi magyarokkal való törődés kell az elsődleges célja legyen. Az újonnan megjelölt cél: az integrálódó Európában, megteremteni a magyar nemzet integrálódásának feltételeit. A kongresszus nemzetstratégiai szekciója meg is jelölte a magyar nemzet integrálódásának két fontos politikai eszközét. Első, a magyar állampolgárság elérhetővé tétele minden azt igénylő magyar számára. Második, a kétkamarás országgyűlés létrehozása, amelynek felsőházában képviselethez juthatnak a külhoni magyar közösségek is.

2000 - V. - Külhoni magyar állampolgárság - Az európai keresztény magyar állam és a kereszténység millenniumi évében ülésező, Magyarok V. Világkongresszusa megjelölte a magyar nemzet határok fölött átnyúló egyesítésének legfőbb eszközét, a külhoni magyar állampolgárságot. A Magyarok Világszövetsége ennek a világkongresszusi határozatnak figyelembe vételével készítette el a külhoni magyar állampolgárságról szóló törvénytervezetet, amely a Kárpát-medencei magyarság geopolitikai adottságainak leginkább megfelelő módon teremtette volna meg a kettős állampolgárság intézményét. A magyar állam ezt az ajánlást nem fogadta meg, és más utat, a státustörvény útját választotta, mely út zsákutcának bizonyult. Négy évvel később, a december 5-ei népszavazás ennek az elutasításnak logikus és megkerülhetetlen következménye volt.

2004 - VI. - A magyarság és a Kelet - A Magyarok VI. Világkongresszusa 2004 júniusának első hetében ülésezett. Magyarország EU-integrációjának küszöbén a Magyarok Világszövetsége elérkezettnek tartotta az időt arra, hogy Árpád magyarjainak őshazája felé fordítsa tekintetét. Abba az irányba, ahol a nap kel, és ahol közel egymilliárd ember tekint minket barátnak, rokonnak, tehetséges, nyugatra szakadt testvérnek: Európa közepén, de szívünkben Ázsia minden zsongásával. Sajnos, a hatodik Világkongresszus jelmondatában rejlő politikai potenciált még nem sikerült nemzetünk felemelésére kamatoztatni. De áttörést hozott az elhallgatott, letagadott magyar őstörténet kutatásában, feltárásában, nyilvánossá tételében. Az Amerikában bejegyzett Magyarságtudományi Intézet és az annak szerkesztésében négy évvel később megjelent Magyarságtudományi tanulmányok című kötet a Magyarok VI. Világkongresszusának gyümölcsei.

A Fordulat


Alapítása 70. évfordulójára időzítve, a Magyarok Világszövetsége 2008. augusztus 16-20. között megrendezi a Magyarok VII. Világkongresszusát.

Az idén ezer küldött érkezik - reményeink szerint - képviselve a világ minden magyar közösségét. Velünk lesznek a kazakisztáni magyar törzs képviselői, akikről a genetika a tavaly bizonyította be, hogy ők nem csupán névrokonaink, hanem még az Árpád Nagyfejedelem vezette hazatérés idején, vagy azt megelőzően őseinktől elszakadt testvéreink.

A VII. Világkongresszusba ágyazva minden eddigit fölülmúló gazdagságú konferencia-sorozatra kerül sor. Megrendezzük a II. Magyarság és a Kelet őstörténeti konferenciát. Ugyanakkor önálló, nemzetstratégiai jelentőségű konferenciát szentelünk a Szent Koronának és a történelmi magyar alkotmánynak. Külön konferenciát szentelünk Magyarország XX. századbeli kifosztásának, ami a mai tarthatatlan állapotokat szülte. Nagy várakozás előzi meg az Államiság nélküli népek és nemzetek az Európai Unióban című konferenciát, amelyen skót, velszi, katalán, baszk, breton, flamand, fríz és korzikai politikusok vallanak népük, nemzetünk önkormányzati, önrendelkezési törekvéseiről, megihlető példát nyújtva magyaroknak, székelyeknek egyaránt.

Trianon újraértékelése, avagy a trianoni békeparancshoz vezető út és az elcsatolt magyar nemzetrészek sorsa a címe annak a konferenciának, amely egy azok közül, amelyek nemzetünk életében új szellemi alapvetést kívánnak elvégezni. A finnugrizmus tudós áldozatainak rehabilitálása, a Herder-i jóslat valódiságának fölülvizsgálata, a Gróf Teleki Pál miniszterelnök halála című konferenciák kiegészítik e sort.

Hagyományteremtő szándékkal, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyarok Világszövetségének összefogása eredményeként, első ízben kerül megrendezésre egy összmagyar borászati verseny.

De lesznek a Magyarok VII. Világkongresszusának elő-, utó- és társrendezvényei, mint a kunszentmiklósi magyar törzsi találkozó, a balatongyöröki nemzeti hét, a kolozsvári ifjúsági és magzatvédelmi konferencia. Miként lesznek szoboravatások, a kommunizmus elleni tiltakozásként fiatal életüket lángsírban feláldozó, de jószerével máig ismeretlen nevű vértanúk, Bauer Sándor és Moyses Márton emlékére.

Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban emlékfát ültetünk azoknak a magyar és nem-magyar embereknek, akik nemzetünk ügyét szolgálva kiérdemelték a Magyarok Világszövetsége legnagyobb kitüntetését, a Magyar Nemzetért ezüst- és aranyérmet.

És lesznek magyar közösségek, akik ebben az évben megrendezésre kerülő eseményeiket valamilyen módon társítják a magyarok hetedik nagy seregléséhez, mint teszik azt a párkányiak, az idén felavatandó Sobieski emlékművel.

Miként négy évvel ezelőtt, a világ legátfogóbb legitimitású magyar köztestülete, idén is nélkülözi az állami támogatást. Az országot fojtogató államadósságot csillagászati értékre felpumpáló magyarországi politikai osztály mással van elfoglalva, és tőlünk eltérőek a céljai.

Arra bíztatjuk ezért minden magyar testvérünket, akit a Magyarok VII. Világkongresszusának céljai és tervei megérintenek, hogy támogassa ezt a nagyszabású kísérletet. Támogassa ki-ki lehetősége szerint munkájával, személyi jövedelemadója 1%-val, szellemi termékeink megvásárlásával, adóalapjából levonható pénzadománnyal, vagy - ha másként nem -, legalább tiszta szándékunk jó hírének keltésével.

Meggyőződéssel valljuk, hogy a fordulat, amelyet a Magyarok VII. Világkongresszusa a magyar szellemi életben kiválthat, szükséges és elodázhatatlan, és ezért minden ráfordítást megér.

Budapest, 2008. áprilisában

Patrubány Miklós,
a Magyarok Világszövetségének
elnöke


Adószámunk: 19672081-2-42
Bankszámlánk: MKB Rt. - H-1056 Budapest, Váci u. 38. - SWIFT KÓD: MKKBHUHB
Számlaszám: 10300002-20102159-00003285

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szegény Gyurcsány!

Itt várja a vasárnapot, szája már-már formálja az új egészségügyi miniszter nevét. Gyurcsány alatt a negyediket (Rácz, Molnár, Horváth, X.Y.) Nem tudom, hogy nincs-e itt egy világrekord. Vajon van-e még a világon egészségügyi miniszter, akinek 1994 óta annyi utóda volt, mint nekem? Most jön a tizenegyedik. Ha ez a tizenegy egy foci csapatot alkotna, aligha találna egy másik, hasonlóan csak egy országból származó és egymást követő miniszterekből állót. E csapatnak viszont nehezíti a dolgát, hogy Kökénynek két poszton kellene egyszerre játszania. Ám, ahogy elnézem a tárca mai állapotát, nem ez a kettőzés lesz a legnehezebb feladat az ágazatban.

Visszatérve Gyurcsány bajaira, mi lesz, ha az SZDSZ elfogadja egyes vidéki embereinek javaslatát és csak szeptemberrel mondja fel a koalíciót? Ekkor ugyanis a tárcát csak velük egyeztetve lehet betölteni, s Gyurcsánynak torkán akadhat a jelöltje, még akkor is, ha történetesen SZDSZ-es lenne az illető. Kis ballib abszurd helyzet.

De megtörténhet-e ez? Minden elemző biztosra vette, holnap felmondják a koalíciót Kókáék. Az elmúlt hetekben azonban látszott, hogy a szocialisták egyenként győzködik az SZDSZ döntéshozóit: nem kellene lemondaniuk a politikai zsákmány részekén nekik kapott javadalmakról. Fenyegetés és ígéret vadházasságából született meg a Tallózóban is olvasható javaslat. Mert a marxizmus és a szabaddemokrácia között csak egy betű a különbség. Marxnál a lét, náluk a lé határozza meg a tudatot.

Közben zajlik a kellerizmus lényegének feltárása. Itt Gyurcsányt megint sajnálhatjuk. Ha nem nevezi ki Kellert ismét államtitkárnak (úgy látszik ez jár a baloldali bukott polgármestereknek), akkor ezt a mostani Kapolyi-Keller összjátékot rávarrhatná Medgyessyre. Akkor nem lehetne feltenni ezt a kérdést: Mit tudhat Keller, hogy ki kellett nevezni?

A miniszterelnök ellenzéki gyalázatos rágalmazásnak minősíti az esetet és azon háborog, hogy adott esetben a -mértékadó sajtó is foglalkozik a kérdéssel, ahelyett, hogy mint hamisat visszautasítaná. Ebben van némi logika, de csak akkor, ha közben ugyanez a miniszterelnök nem bízza meg a kancellária minisztert az ügy kivizsgálására. A kettő együtt viszont már a gyurcsányizmus lényegéhez ad adalékot.

Szegény Gyurcsány! Azt ígérte, 2008-ra kint leszünk a bajokból. Nem lettünk, ő pedig egyre mélyebben van a mocsárban. S talán a haja nem is olyan erős, hogy megragadja és kihúzza magát belőle, mint elődje, a nagy német igazmondó.

Ennyit a vihar előtti csendről, amiről a minap szóltam.

Barátsággal köszönt, szép hétvégét kíván:
Surján László
MKDSZ hírlevél
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MIÉP Lámpás Program Szegeden
2008. április 26. szombat

Meghívó a MIÉP Lámpás Programjára Szegeden, a Szegedi Gondolkodó Magyarok Klubjában tartandó előadásra.

Helye: Szeged Alsóvárosi Kultúrotthon 6725 Szeged Rákóczi u.1

Időpont: 2008.05.15 Csütörtök 18:00

Téma: A jobboldali ideológia hiányzó láncszemei

Előadó: Juhász Ferenc mérnök

Házigazda: Hajdú András Szegedi MIÉP elnöke.

További időpontok: 2008-ban minden páros héten csütörtökön 18:00

További témák: Szegedi és országos ügyek amikről nem beszélnek.

Történelem amit nem tanítanak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Szegedről, Szeged környékéről, az ország bármely pontjából.

A MIÉP szegedi szervezete

Elnöke: Hajdú András

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rend kell végre!

A redszerváltás legelején, ami Antall úr alatt átment "rendszarváltozásba", szó nem volt kapitalizmusról.
Röviden: azt kívántuk megváltoztatni -ha kell, gyökeresen- ami nem, vagy nem jól működött. Intézményesített pusztításról - lopási céllal - nem szóltak a pártprogramok.
A torzítások során -persze előre tervezetten, a világhódítók elképzeléseinek megfelelően, és azt az önös érdekekhez simítva- gyorsan kialakították a rablókapitalizmust.
Nemzeti, és egyéb liberalizmus???
Persze!
Csak azt felejtették közölni, hogy ezek az izmusok a nép számára kuss-t jelentenek, a szabadságjogok a kiváltságosokat, a kiválasztottakat illetik.
És most hogyan tovább, itt, az egyéni és a nemzeti pusztulás szélén?
Hol a kiút?
A parlamenti erők soha nem fogják felemelni az országot. Ők betagozódtak.
A felmentő sereg csak kívülről érkezhet: "Ismeretleneknek" kell teremni mozgalmat, pártot alapítani, programot alkotni.
Hittel, alázattal, elkötelezettséggel, magyarok iránti szeretettel és tisztelettel.
Látva a szegények, üldözöttek, pusztítottak tömegeinek gondjait, vágyait is.
Régi-új eszméket megvizsgálva, a mai korra alkalmazva, világ magyarságában, Kárpát Hazában, annak népeiben gondolkozva.
Hit, Erő és Rend kell végre.
Magyarországon Magyar Életet!!!
Akinek pedig ez nem tetszik, szabadon távozhat.

Onody Gyula

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------