Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 30., szerda

824 - Továbbította: M.Szabó Imre > Most csak a vajdasági magyarokon múlik - Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

Von: tornado-hirek@googlegroups.com

Im Auftrag von Tornádó Hír!
Gesendet: kedd, 2008. április 29. 19:41
An: Kutasi József

Betreff: Most csak a vajdasági magyarokon múlik - Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

 

Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő sajtóközleménye

 

Úgy vélem történelmi lehetőség előtt áll május11-én a vajdasági magyarság. Történelmi, mert a korábbi elég rosszul sikerült választás után - amikor is a vajdasági magyar szavazók fele otthon maradásával, a tényleges szavazók fele pedig szerb pártra való szavazásával tüntetett a vajdasági magyar politika egységéért - az egység most megvalósult a Magyar Koalíció révén és lehetővé teszi a hatékony és erős magyar képviseletet.

Jó el
őjel, hogy sikerült közös jelölttel fellépni a köztársasági elnökválasztáson, és hogy a Koalícióban részt vevő három párt közös autonómia-koncepciót is el tudott fogadni. Most képes lehet megmutatni a délvidéki magyarság, hogy együtt milyen erősek is tudnak lenni. Ennek fontosságát mindannyian át kell, hogy érezzük.

Történelminek gondolom a most következ
ő választást, mert nem csak arról szavaznak, hogy melyik szerb párt irányítsa Szerbiát, hanem arról is, hogy merrefelé irányítsa! Az Európai Unió felé vagy a Balkán felé. És ha van népcsoport Szerbiában, akiknek az uniós integráció igazán fontos, akkor azok Önök, a délvidéki magyarok!

Történelmi a választás, mert a vajdasági magyar politika egységesülése lehet
ővé teheti a valódi magyar önrendelkezést a településeken, hiszen ha a magyar szavazók kellőképpen átérzik az egység jelentősségét, akkor nem fordulhat elő többé, hogy magyar többségű helyeket szerb polgármesterek irányítanak. Legalábbis nem a magyar politikai elit miatt. Mert most már csak a választópolgárokon múlik!

A magyar polgároknak er
ős, belgrádi, újvidéki és helyi képviseletre van lehetősége, ezért ne járuljanak hozzá, hogy rövid távú ígéretekkel a belgrádi pártok tömeges szavazatokat szívjanak el, mivel hosszú távú érdekeinket csak a magyar politikai egységek vállalják fel.

Brüsszel, 2008. április 29.

Továbbította:
M.Szabó Imre
Magyarok Világa, műsorvezető-szerkesztő

Az adás megtekinthető:
www.mszaboimre.hu – másnap
www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm -
www.mszaboimre.org – publicisztikák, riportok
mobil: 30 6 327 348
ajánlom: http://oktober23bizottsag.hu/

 

Házik Zoltán
Polgár Info felvidéki, kárpátaljai, délvidéki főszerkesztője
www.felvidek.polgarinfo.hu
www.rimaszombat.polgarinfo.hu
www.erdely.polgarinfo.hu
www.zenta.polgarinfo.hu
www.polgarinfo.hu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------