Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 13., kedd

1.664 - Dobó Nikolett: Egy számítógépes vírus hogyan tudja leégetni a merevlemezt?

Von: nikolett.dobo

Gesendet: kedd, 2009. január 13. 17:09
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Baranyai Zsuzsanna: Ez a vírus, amely világszerte kering, eddig minden más vírusnál kártékonyabb.

 

Kedves József!

 

Kivételesen nem tudom megállni, hogy ne reagáljak az alábbi levélre, amit Ön biztosan nem olvasott eléggé figyelmesen. Egy számítógépes vírus hogyan tudja leégetni a merevlemezt? Nem hinném, hogy a vírus rendelkezik öngyújtóval vagy más egyéb tűz csiholására alkalmas eszközzel.  És a CNN hol tette ezt közzé? Valaki ismeri a linket, ahol erről bármi olvasható? Ön olvasta a figyelmeztetést akár angolul is?

 

Ajánlom szíves figyelmébe az alábbi linken található információkat: http://index.hu/tech/hoax/2007/01/18/szaddam_akasztasa_miatt_ujra_terjed_a_bi/

 

És további vicces levelekről olvashat még a  http://index.hu/tech/hoax/ oldalon. Gondolom lesz néhány ismerős, amit valamikor Ön is megkapott és továbbküldött...

 

Ha már az informatikai eszközöket használja gondolatainak, nézeteinek széles körű megosztására, akkor nem árt, ha ismeri a "hoax" fogalmát is, mint a fejlődéssel lépést tartó, gondolkodó ember: "Lánclevelek, megtévesztések, hamis riadók, egy szóval: „hoax” levelek A lánclevelek, megtévesztések, hamis riadók a spam-levelek külön csoportját alkotják, ezeket a „hoax” (megtévesztés, becsapás) névvel szokás összefoglalni.

A lánclevelek (hoax) fő célja az, minél több emberhez eljutva minél nagyobb fölösleges levélforgalmat generáljanak. A lánclevelek tartalma általában valótlan, félrevezető. A hamis vírusriadók is ebbe a levélfajtába tartoznak. A lánclevél sokszor önmagában nem okoz közvetlen kárt, de bosszúságot okoz, s a rája fordított idő, sávszélesség, diszkterület, a levelezőszerverek terhelése ekkor is jelent anyagi kárt. Hordozhat azonban a lánclevél közvetlen veszélyeket is!"

További érdekes tudnivalókat olvashat még a http://www.kfki.hu/cnc/email/hoax.html oldalon (megbízható forrás!).

Kérem, hogy a jövőben ne továbbítson ilyen leveleket, de főleg ne édesapám részére!

 

Köszönettel:

Dobó Nikolett