Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 21., szerda

1.699 - 2009. január 14.-én a kerepesi Faluházban tartotta a Magyarok Szövetsége Önkormányzati Tagozatának alakuló ülését.

Magyarok Szövetsége

A jövő önkormányzata

2009. január 14.-én a kerepesi Faluházban tartotta a Magyarok Szövetsége Önkormányzati Tagozatának alakuló ülését…

A feladat, ami most előttünk van, az egy teljesen kedvevesztett, elégedetlen, megkeseredett nép átvezetése egy sikeres, boldog jövőbe. Ahhoz hogy ez megvalósuljon, ezt a népnek kell akarni, ez az akarat, amit nekünk életre kell hívni, és az eszköz, amit használunk ehhez, kell, hogy a cél is legyen.

Néha nem értjük az igazi erőviszonyokat. Nagyban és kicsiben gondolkodunk, miközben "fontosban" és "feleslegesben" kellene gondolkodnunk.

Mi legyen az alapja az önkormányzatok működésének megújult országunkban?
A helyi vagy az országos érdek fontosabb?
Ezekre és még sok sok kérdésre kell megtalálni a választ.

Az alakuló találkozón - a rossz időjárási viszonyok ellenére - több tucat ember, főként polgármesterek, alpolgármesterek, civil szervezetek képviselői jelentek meg, de voltak magánszemélyek, fiatalok és idősebbek, városiak és vidékiek, mindenki alkotó szándékkal.

A közös hang és cél megtalálása, a munkamenet, és a feladatok tisztázása volt az elsődleges tennivaló.

A munka szerteágazóságát és komolyságát figyelembe véve, 4 tagozati vezetőt választottak a jelenlevők: Apró Juhász Jánost, Baranyi Istvánt, Bődi Szabolcsot és Szepessy Zsoltot, a tagozati szervező Lesi Árpád.

Abban már most teljes egyetértés született, hogy a helyi érdek és országos érdek egyaránt kell, hogy érvényesüljön a helyi önkormányzatokban.
A felelősséget kell megtanulnunk egymásért: országos szinten is számítson a kistelepülésen élő baja, és a kistelepülés lakója is érezze, hogy ő kell igazán a nagy célok megvalósításához.
Az önkormányzatok működjenek a nemzet idegrendszere részeként: adjanak felfelé olyan információkat, amelyeket nem lehet helyben megoldani, és saját területükön vizsgálják meg, hogy tényleg a legcélszerűbb egy országos döntés végrehajtása, vagy helyben kell azokat meghozni.

A következő gyűlésre már konkrét javaslatokat fognak előkészíteni a választott tagozati vezetők koordinálásával a tagok:
- milyen legyen a jövő önkormányzata
- mit kell most tenni addig, amíg megtörténik a váltás
- együttműködő települési közösség létrehozása
- helyi gazdaság, helyi termelés, magyar áruk vásárának, az önellátásnak a megteremtése
- az önkormányzati adósságállomány felmérése, önkormányzatok konszolidációs programjának kidolgozása
- a társadalmi ellenállás lehetőségének és erejének kiterjesztése önkormányzati eszközökkel
- az azonnal foganatosítandó intézkedések
- válságterv kidolgozása arra az esetre, ha a jelenlegi energiahordozók ellátása megszűnik

Ez itt a mi időnk, fel kell egymást hatalmaznunk az akarattal az összefogásra. Higgyünk a most ellenállhatatlan sürgető erejében. Tegyük félre a különbségeket, kezdjünk el nemzetben gondolkodni.
Vállaljuk el azt a felelősséget, amit az élet visszavonhatatlanul ránk szabott, okozzuk az ország jövőjét. Ha nem veszünk részt, akkor mások okozzák, és annak látjuk, milyen eredménye van.
Mindenki számít és csak az összefogás az, ami sikerre viheti népünket, egy olyan sikerre, amit már sok sok éve nem tapasztaltunk.

Várjuk azon személyek - jelenlegi vagy volt polgármesterek, alpolgármesterek, képviselők, jegyzők, bárkinek aki úgy érzi, hogy a jövő önkormányzatának megteremtésében tevőlegesen részt akar venni – jelentkezését a következő email címre: polgármester@kunszentmiklos.axelero.net

Tudjuk, hogy egyedül nem megy. Ezért van szükség egymás támogatására, az összefogásra. Ha ezt megtesszük, meg fogunk bizonyosodni, hogy az idő elérkezett, és épülni fognak a magyar otthonok, a magyar iskolák, a magyar templomok, a teremtés törvényei szerint művelik majd a magyar földet és a magyar elmét, és tanulni fogják még a magyar embert! Megújult Magyarország épül, és végre nem politikai jelszavakkal, hanem dolgozó és szerető emberek összefogása által.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------