Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 24., szombat

1.716 - Patrubány Miklós: Tekintettel a körülmények súlyosságára szíves válaszát soron kívül kérem.

 

Forrás: Nemzeti Hírháló

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: péntek, 2009. január 23. 22:28
An: Kutasi József
Betreff:
Dr. Sólyom László

 

Patrubány Miklós levele a Szent Korona Tanács tagjaihoz

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke levélben fordult a Szent Korona Testület elnökéhez, Sólyom László köztársasági elnökhöz, kérdéseket intézve hozzá a Szent Korona elzálogosításával kapcsolatban. A levél teljes szövegét alább nyilvánosságra hozzuk.

Az MVSZ elnöke azonos tartalmú levelet küldött a Szent Korona Testület többi tagjának, Szili Katalin házelnöknek, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Dr. Paczolay Péternek, az Alkotmánybíróság elnökének valamint Dr. Pálinkás Józsefnek, az MTA elnökének. A testület hatodik tisztsége üres, mert a Legfelsőbb Bíróságnak pillanatnyilag nincs kinevezett elnöke.

Budapest, 2009. január 23.
MVSZ Sajtószolgálat

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr. Sólyom László részére
a Magyar Köztársaság elnöke, a Szent Korona Testület elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

A 2000. évi I. számú törvénnyel életre hívott Szent Korona Testület holdudvarához tartozó, magát nyilvánosan megnevezni nem kívánó, hitelt érdemlő forrásból, több mint egy hónappal ezelőtt értesültünk arról, hogy a Szent Korona Testület feloszlatta volna magát. A hírt félreértésnek tekintettük, mert jogi képtelenségnek tartottuk, hogy egy olyan testület, amelyet törvény hív életre, és amelynek tagjait, az általuk betöltött magas rangú állami tisztség okán nevezi meg - önszántából feloszlathassa magát.

A legfrissebb hírek, amelyek a magyar kormány egyik miniszterének - Draskovics Tibor - kijelentésén alapulnak, amely szerint a jelenlegi kormány a magyar állami vagyon bármely részét, akár a Szent Koronát is zálogba adná a Nemzetközi Valutaalaptól felvett legújabb hitel fejében, azonban éles súrlófénybe állítják a Szent Korona Testület önfeloszlatásáról szóló értesülést.

Ezért tisztelettel arra kérem Önt, a Szent Korona Testület alanyi jogon, tisztségénél fogva törvény által kinevezett tagját, hogy nyugtassa meg a magyar nemzet első számú nemzeti ereklyéje, a Szent Korona sorsát a magyar nemzettől elidegeníthetetlennek tartó, aggódó magyar embereket. Ezért kérdezem:

- Feloszlatta-e, felfüggesztette-e magát, netán határozatképtelenné vált-e a Szent Korona Testület?
- Mondott-e le a Testület hat tagja közül bárki a Szent Korona Testületben betöltött tisztségéről, netán felfüggesztette-e bárki tagságát?
- Hozzájárult-e a Szent Korona Testület ahhoz, hogy a kormány, vagy annak bármely tagja a Szent Koronát bármilyen pénzügyi ügyletbe bevonja?
- Hozott-e olyan határozatot, tett-e olyan nyilatkozatot, írt-e olyan levelet a Testület, annak elnöke vagy bármely tagja, amelyet a magyar kormány, vagy annak a nemzetközi pénzhitel felvételéért illetékes tagja akként értelmezhetett, hogy a Szent Korona Testület hozzájárulna a Szent Korona elzálogosításához, vagy ahhoz, hogy az bármilyen pénzügyi ügyletnek, bármi módon részévé váljék?

Tekintettel a körülmények súlyosságára szíves válaszát soron kívül kérem.

Tisztelettel és szeretettel
Budapest, 2009. január 22-én Patrubány Miklós,
a Magyarok Világszövetségének elnöke

************