Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 25., vasárnap

1.723 - Ria- Ria Hungária, Gyurcsány takarodj! Gőbl Györgyöt öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik

 

 

Ria- Ria Hungária, Gyurcsány takarodj!

 Gőbl Györgyöt öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik

Bíróság előtt a 2006 október 23-án az őt üldöző rendőröket

nemzeti zászlóval a vállán futva faképnél hagyó soproni ellenálló

2009. január 23-án megtelt a Pesti Központi Kerületi Bíróság II. emeleti  tárgyalója: Gőbl György soproni ellenálló büntető perét rendkívüli érdeklődés kísérte, az ország több pontjáról érkeztek hazafiak, közöttük feltűnt Morvai Krisztina büntetőjogász és Papp Lajos szívsebész professzor alakja. Gőbl Györgyöt 2006. október 23-án csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja a Bíróság.

          Gőbl György büntető pere rendkívül érdekes módon kezdődött, Gaudi-Nagy Tamás, a vádlott védője, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője  ugyanis azzal a kéréssel fordult az ügyészséghez, fontolja meg és ejtse el a vádat, az ugyanis nem tekinthető törvényesnek. A nyomozati szakaszban Gaudi szerint már ismertté vált, hogy koncepciós ügyről van szó, mivel a vádlott testvérén kívül a vádhatóság nem hallgatott meg és meg sem kísérelt felkutatni Gőbl György bűnösségét cáfoló tanúkat, nem hallgatta meg a terhelt (Gőbl György) által már a nyomozati szakban bejelentett mentő tanúkat, kivéve egyet, a testvérét, s semmiféle más olyan bizonyítékot nem értékelt, amely a bűnösség koncepcióját esetlegesen cáfolta volna. Nem kísérelte meg továbbá az Ügyészség beszerezni a cselekmény idején az eljáró rendőri egység által készített videó-felvételeket, illetve a térfigyelő kamerák felvételeit.

Frigyesy Ágnes

  (Megjelenik a Kapu 2009. februári számában) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------