Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 17., szombat

1.683 - A 2008. augusztusában, Kunszentmiklóson megrendezett Kurultaj élményéből kaphatunk kóstolót.

Magyarok Szövetsége

Országos kiállítás sorozat gazdagítja nemzeti kulturális életünket


A 2008. augusztusában, Kunszentmiklóson megrendezett Kurultaj élményéből kaphatunk kóstolót…
Az évszázadok óta tartó kutatások elérték a célt, megkerültek ázsiai testvéreink. A genetika által bizonyított rokonságot a bösztörpusztai Kurultajon hagyományőrzőink váltották cselekvő szövetségre.

 

A testvéri kézfogás bővizű forrást ad nemzetünk feltámadásához. Ha az újjáépítés alatt fogytán lesz az erőnk, ha legyőzhetetlennek látjuk az akadályokat, ide mindig visszatérhetünk megújulni és győztes erőt meríteni.

 

A kiállításokon 3 fotóművész, K. Tóth Edina, Szamosvári Zsolt és Somogyi György képei láthatók. A tárlaton nemcsak képek szerepelnek; Bíró András Zsolt antropológus és Vukics Ferenc Kurultaj főszervező előadásokkal és filmvetítésekkel is segítséget ad ahhoz, hogy bárki megérezhesse azt az ízt, amit mindazok átéltek, akik részt vettek a történelmi eseményen.

Mi is volt ez az íz?
Akik ott voltak, egyhangúan azt mondják, hogy van valami, amit eddig még soha nem tapasztaltak: Létezik egy egység, létezik egy testvériség, egy egyetértés a magyar emberek között! Sokan úgy vélték, hogy megtalálták önazonosságukat, a magyar élményt, hogy nincsenek egyedül. Egy olyan érzést, amire mindannyian vágyunk.

Mi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy Koós László, a kiállítás sorozat főszervezője úgy nyilatkozott, hogy újabb és újabb kollekciókat kell összeállítani, mert az igény a kiállításra óriási. Naponta kap meghívásokat, felkéréseket az ország különböző tájairól, hogy vigye el ezt a lehetőséget mindenhova.

A kiállítás egy helyszínen 2-3 hétig látható, sok-sok településre tervezzük elvinni. Akik szeretnék lakóhelyükre elhívni a programot, azok a kurultajfoto@gmail.com e-mailre küldjék meghívójukat.

Miért fontos ez a kiállítás a Magyarok Szövetségének, és minden magyarnak? Mert a kérdés, ami mindenkiben felmerül egyszer az, hogy ki és mi vagyok? Ezt hívják a lét tudásának, és ezzel kell kezdeni ország-megújító munkánkat: Egy más léthelyzet lehetőségét kell adni az embereknek, ez fogja őket más tettekre, az összefogásra, az együttműködésre, a szeretetteljes kapcsolatok kialakítására, az önzetlenségre és a felelősségtudatra ösztönözni, aminek meglesz az eredménye egy megújult ország, egy olyan nemzet formájában, mely ezeken az alapokon születik újjá és éli életét.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------