Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 16., péntek

1.678 - Kövér úgy látja, az európai parlamenti választások kínálják az utolsó alkalmat arra, amikor az MSZP visszafordulhat.

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: péntek, 2009. január 16. 10:16
An: Kutasi József
Betreff: Kövér: a kormány adja vissza mandátumát

 

Kövér: a kormány adja vissza mandátumát
Szerda, 2009. január 14. 20:08 MTI - Zoom

Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc az év kezdete után két héttel beismerte, a büdzsé tervszámaiból sem a gazdasági növekedés, sem az infláció nincs köszönőviszonyban a valóságos helyzettel, bebizonyosodott, az országnak se költségvetése, se kormánya - jelentette ki Kövér László.

Ha a törvényről - amely évre előre hivatott meghatározni az ország működésének kereteit - két hét után kiderül, hogy rossz, akkor Magyarországnak se kormánya se költségvetése nincs - mondta a Fidesz országos választmányi elnöke.

Kövér László úgy vélte, ez a maga nemében újabb rekord, nyugodtan "nevezhetjük" egyfajta hungarikumnak. Szerinte nincs a világon még egy demokrácia, ahol a miniszterelnök az év kezdete után két héttel "szemrebbenés nélkül" elmondja, hogy a költségvetés egy papírrongy és semmi köze a gazdasági folyamatokhoz.

A választmányi elnök emiatt úgy vélekedett: a kormánynak legkésőbb az európai parlamenti választásokig vissza kell adnia mandátumát. Minden perc, minden óra, minden nap, amit "ezek" a hivatalban töltenek, tudatos károkozás, tragédia az országnak - fogalmazott.

Egy megszálló hadsereg kíméletesebben bánik "egy hosszú távon birtokban tartandó ország" lakosságával, mint ahogy Gyurcsány Ferenc és kormánya azt a magyar emberekkel teszi - sarkította tovább álláspontját a politikus.

Kövér úgy látja, az európai parlamenti választások kínálják az utolsó alkalmat arra, amikor az MSZP visszafordulhat. Ha Gyurcsány Ferenc a márciusi kongresszuson "bebetonozza magát", és az elnöksége állítja össze a szocialista képviselők listáját, akkor a párt egyszer, s mindenkorra az ő és a hozzá hasonlóan gondolkodó emberek kezébe kerül.

Hiába lesz egy megvert és meglehetősen szűk ellenzéki mezsgyére szorított MSZP, az ott ülő, ki tudja, hány képviselő mindegyike Gyurcsány Ferenc lekötelezettje lesz - mondta a választmányi elnök.

Kövér: A Jobbik az MSZP pártja

A kommunisták most a szabad piacon ölik a magyart, Gyurcsány nem ok, hanem következmény, de azért ő tehet a válságról, a Jobbikot pedig - az MDF-fel és a Centrum Párttal együtt - a szocialisták hozták létre. Kövér László lakossági fórumot tartott.

Gyurcsány és az IMF-elnök Dominique Strauss-Kahn ugyanabból a bandából való, a Jobbikot az MSZP hozta létre, a kommunisták pedig a kapitalizmus eszközeivel fosztanak és nyírnak ki minket saját hazánkban - többek között ezeket mondta a Népszabadság tudósítása szerint a Fidesz - MPSZ választmányi elnöke egy szegedi lakossági fórumon.

Kövér László szerint az a legnagyobb baj, hogy a baloldali szavazók sem hisznek már abban, hogy érdemes ezért az országért valamit tenni. "Amelyik ember nem akar élni, az előbb-utóbb meg is hal" - mondta. Szerinte ami a kommunistáknak fegyverrel sem sikerült 1990 előtt, az majdnem sikerült a piacgazdaságban: "kinyírnak bennünket". Ebben azonban a jobboldal is ludas: nem elég "néha kicsit szidni Gyurcsányt", aki nem oka, hanem következménye a nyomorúságnak.

Az IMF elnökének látogatása azt jelenti: a költségvetés máris érvényét vesztette, még Gyurcsány is pokoli évre számít, és ezt úgy mondta, "mintha nem ő lenne a felelős a válságért" - mutatott rá Kövér. Ha mi nem védjük meg magunkat, akkor kifosztott, tulajdon nélküli rabszolgák maradunk saját hazánkban - összegzett. Strauss-Kahnról később azt mondta: Gyurcsánnyal nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak is, hiszen ugyanabból a bandából valók.

A Jobbik Ferencváros-beli bukásáról azt mondta: Vona Gábor pártját az MSZP "arra használja fel, hogy a Fidesz gyengítse". Kifejtette, hogy a szocialisták előszeretettel kreálnak jobboldali pártokat, ha azokból nincs elég. Mint a lakossági fórumon kiderült, ilyen volt a Köztársaság Párt, a Centrum Párt, sőt az MDF is - és most a Jobbik, amely fel is jelentette a Fideszt választási csalásért.

A rendőrséggel elnézően beszélt a politikus: "nem gondolom, hogy komcsi fészek lenne", már csak azért sem, mert a tévészékház előtt - ahol, mivel tüntetni kezdtek volna, meg kellett veretni őket - "a lojalitás kezdett fölfesleni". Ha akkor nem alázzák meg őket, később nehéz lett volna felhasználni a szervezetet. A rendőrök többsége különben is jogosult lenne szociális támogatásra, olyan keveset keres - de a "rendőrség öszödi beszéde", azaz 2006. október 23-a nem maradhat megtorlás nélkül.

Vona felháborodott

Bocsánatkérést vár a Jobbik elnöke Kövér László szavai után. A Népszabadság megkeresésére Vona Gábor azt mondta: míg a pártok csak magukból képesek kiindulni, a Jobbikot az MSZP vagy a FIdesz kreatúrájának kikiáltva, pártjának tagjai "derék, tisztességes, antikommunista" emberek. A Jobbik és a Fidesz között nagyobb a távolság, mint a Fidesz és az MSZP között, köztük és Orbán pártja között lehetetlen a koalíció - tette hozzá. (Népszabadság)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------