Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 30., péntek

1.748 - A rendezvény biztonságát a Magyar Gárda több száz fős szervezői, a Történelmi Vitézi Rend és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ifjai szavatolják.

Von: MVSZ Sajtószolgálat

Gesendet: csütörtök, 2009. január 29. 23:00
An: Kutasi József: péntek, 2009. január 30. 14:00
Betreff: Össznemzeti tüntetés az alkotmánybíróság előtt - január 30-án 16:00 órakor

 

Össznemzeti tüntetés az alkotmánybíróság előtt

 

Utolsó ülését tartotta a holnapi Sátán, el a Szent Koronától! című össznemzeti tüntetés szervező bizottsága. A Magyarok Világszövetsége, mint főszervező szeretné, hogy a megmozdulás egyaránt szolgálja a magyar nemzet önrendelkezési jogának érvényesülését, a jogállamiság és a népfelség érvényesülését és a mindennek foglalatát jelentő Szent Korona oltalmát. A rendezvény biztonságát a Magyar Gárda több száz fős szervezői, a Történelmi Vitézi Rend és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ifjai szavatolják.

 

Az előzetes becsléseket fölülmúló részvétel körvonalazódik egy nappal az össznemzeti tüntetés előtt. Ezért mind a résztvevők, mind az Alkotmánybíróság intézményének fokozott védelmére lesz szükség – mondta a rendezvényért felelősséget vállaló Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós.

Schuster Lóránt a Magyar Nemzeti Front elnöke kiemelte, hogy a hely szűkös volta ellenére nagyszerű a helyszínválasztás, hiszen az Alkotmánybíróság törvénytelen működésében tulajdonképpen megtestesül a mai magyar politikai élet minden rákfenéje.

Vitéz Hunyadi László főkapitány vezetésével a Történelmi Vitézi Rend magával hozza a 64 vármegye zászlait, vitéz Bucsy László törzskapitány irányításával.

A Magyar Gárda képviselője beszámolt arról, hogy a gárdisták az ország minden megyéjéből autóbusszal jönnek.

 

A kétórásra tervezett tüntetés várhatóan kiáltványt fogad el a magyar nemzethez, és petíciót ad át az Alkotmánybíróságnak.

 

A tüntetéshez folyamatosan csatlakoznak újabb és újabb szervezetek. Legutóbb:

·        Solymos Hagyományőrző Egyesület, Dr. Kovács Tamás elnökségi tag

·        Ősbuda Várvédő Egyesület; Dr. Kovács István elnök, Pető Imre titkár

 

A szervezőbizottság ülésén Woth Imre, a Magyar Koronaőrök Egyesületének elnöke ismertette a Szent Korona védelmének 600 éves történetét. Bírálta a jelenleg hatályos rendszert, és kifejtette, hogy álláspontja szerint az 1928-ban elfogadott törvény ma sem vesztette hatályát.

Az MVSZ-t mostani kezdeményező szerepvállalására történelmi öröksége is kötelezi, hiszen a Szent Korona utolsó őre báró Perényi Zsigmond, a Felsőház egykori tagja 1938-ban a Magyarok Világszövetsége első, alapító elnöke volt, majd 2001 után örökös tiszteletbeli elnöke.

 

            Budapest, 2009. január 29.

 

            MVSZ Sajtószolgálat

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------