Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 14., szerda

1.667 - TANYAVILÁG: Országunk olyan helyzetbe jutott, hogy bátorság kell kimondani azt, mi van valójában

Tanyavilág

 

VÁRATLANUL MEGJELENŐ INGYENES KULTURÁLIS KIADVÁNY

TANYAVILÁG - 17. szám - 2008 december, Álom hava

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

Köztársasági elnökünk felkért négy magyar és külföldi személyiséget, hogy derítse fel a bajok okát, ajánlásokat és fejlesztési tervet dolgozzon ki a szétzilált magyar társadalom számára. A testületet "Bölcsek Tanácsának" nevezte el. Olyan ez, mintha gyermekeimet a szemem láttára folyamatosan ütnék, vágnák, vernék, éheztetnék, én pedig komoly arccal fölkérnék egy pszichológust, hogy ugyan próbáljon már meg rájönni, mi lehet lelki bajuk oka? Mert mégis mire gondolhatott az elnök, mire jönnek majd rá a tudósok?

Arra tán, hogy nem kellett volna elherdálni fillérekért a nemzeti vagyont, hogy nem kéne hagyni, hogy a külföldi multicégek befektetéseinek többszöröse áramoljon ki az országból, hogy határozottan meg kéne akadályozni a föld és a termelési eszközök idegen kézre jutását, hogy a politikusoknak ne az legyen az ismérvük, hogy mennyire vállalják föl magyarságukat, hogy a képviselők visszahívhatóak legyenek és ne jól fizetett szolgaként szavazzanak, hogy ne kelljen bátorság ahhoz, hogy egy közszereplő elmenjen a Kurultajra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét ne szólják meg azért, mert nemzeti viseletben jelent meg a nemzeti ünnepen, hogy az embereket föl kell világosítani arról, hogy milyen az Alkotmányunk, ami egy megszállott országban készült és mit jelent a Szent Korona Alkotmánya, vagy arra, hogy milyen tudatos törekvés a gyűlöletkeltés magyarok és cigányok közt, hogy nem kéne eltitkolni a számokat, melyek megmutatják hogyan és miért fogy, és tart a pusztulás felé a magyar társadalom, hogy 1848 óta kitalált őstörténetet hazudnak és ezt tisztába kéne tennünk, hogy egységes gondolatvilágunk, egységes és egészséges nemzetünk legyen?

Nem hiszem, hogy ezekkel az alapvető kérdésekkel foglalkozik majd a tanulmány, de bár így lenne. A hatalomtól, a hivatalos médiától megszoktuk a hangzatos és semmitmondó szavakat vagy az elhallgatást és ez nem is fog változni. Országunk olyan helyzetbe jutott, hogy bátorság kell kimondani azt, mi van valójában. Bátor, tisztességes és tenni merő és akaró emberek gyűltek össze november végén a kunszentmiklósi sportcsarnokban, köztük egyre több polgármester is, de sokan jelezték támogatásukat és egyetértésüket, nyíltan megvallva, hogy féltik állásukat, azért nem mertek eljönni. Meg lehet érteni, ez még a helyzet, de ahogy szélesedik majd a társadalmi ismeretség és elismertség, úgy fog ez változni, hisz' a folyamat elkezdődött.

Az a folyamat, melyet a Kurultaj szervezői indítottak el, több, mint kettőszáz civil egyesület, szerveződés támogatásával, tisztán, őszintén, kikristályosodott egyértelmű szándékkal a magyar nemzet megmentése, összefogása és felemelése érdekében. Jómagam ezt az erőt látom képesnek megvédeni és összefogni a nemzetet minden ártó szándék ellenében.

"A zsúfolásig megtelt kunszentmiklósi sportcsarnokban tartotta meg első nagyobb munkaértekezletét és tájékoztatóját a 259 civil kezdeményezést egyesítő Magyarok Szövetsége. Az ország különböző területeiről összesereglett mintegy ezer ember között az újonnan megalakult szövetség vidéki önkéntes csoportjainak vezetői, az együttműködő- és a tájékozódó szervezetek képviselői voltak jelen.

A munkaértekezlet első részében az ország súlyos állapota, valamint a lehetséges kivezető út közgazdasági-, jogi-, stratégiai lépései kerültek ismertetésre. A második részben tagozatmunka során a társult szervezetek egyeztették elképzeléseiket az MSZ programjával. Sikerült a programok beemelésével további szervezetek támogatását megszerezni.

A rendezvénytől távolmaradó szervezetek, önkormányzati vezetők, már a mai nap tucatszám jelezték együttműködési- és tárgyalási szándékukat. Az elkövetkező időben országszerte lakossági fórumokon tájékoztatják az embereket szándékaikról és cselekvési tervükről. A programot felvállalók nyári közös társadalmi fellépésben, kormány-és politikai elit váltásban, a felelősök számonkérésben és az alkotmányos rend (történeti alkotmány) helyreállításában egyeztek meg."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------