Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 29., csütörtök

1.745 - Gazdasági hanyatlás, magas államadóság, emelkedő munkanélküliség, hitelességi válság - ez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységének mérlege.

Von: Bodnár Pál
Gesendet: csütörtök, 2009. január 29. 12:35
An: Kutasi József

Betreff: Napi kommunikáció

 

 

FIDESZ KÖZPONTI KOMMUNIKÁCIÓ

 

2009. január 29., csütörtök

 

(Összefoglalónk nem törekszik az adott napi belpolitikai események teljes körű bemutatására, kizárólag a Fidesz álláspontját tartalmazza egy-egy témában, a címzettek jobb kommunikációs felkészítése érdekében.)

 

VÁLSÁG/OGY-ÜLÉS (Navracsics Tibor)

-        Összefogásra van szükség, de nem Gyurcsány Ferenccel, hanem a választópolgárokkal kell összefogni.

-        Magyarországnak új kezdetre van szükségre. Megértjük, hogy a miniszterelnök fél a választásoktól, mert nagyon nem szeretik, de Gyurcsány Ferencnek mégis csak a választópolgárok szemébe kellene néznie, és el kellene számolnia az elmúlt négy, lassan öt évvel.

-        Elszalasztott lehetőség a miniszterelnök rendkívüli ülésen elmondott beszéde, és sajnálatos, hogy az ülésre meghívott vendégeket Gyurcsány Ferenc biodíszletnek használta, hiszen nem derült ki, a kormány mit akar tenni a válsággal.

-        A miniszterelnök minden nap mást mond a válságkezelésről, páros napokon nem lát lehetőséget adócsökkentésre, páratlan napokon viszont igen. Ennek a kétségbeesett vergődésnek a legjobb lenne méltóságteljesen véget vetni.

-        A miniszterelnök szerint azért nem lehet választást tartani, mert válság van. De ha jövő tavasszal is válság lesz, akkor sem lehet majd választást tartani? Ha a magyar gazdaság soha nem indul be, akkor lehet, hogy ez egy életfogytiglani miniszterelnökség lesz. Gyurcsány Ferenc engedje meg, hogy a választópolgárok dönthessenek, hogy ki vezesse ki Magyarországot a válságból! Gyurcsány Ferenc 2004 óta tartó miniszterelnöksége arról győzte meg az embereket, hogy a kormányfő alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a válságból.

-        Nem arról van szó, hogy derült égből villámcsapásként egy virágzó, kicsi békés országra lecsapott a világgazdaság gonoszsága, hanem arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején Magyarország legyengült, ezért minket döntött le a legjobban a világgazdasági válság a kelet-európai országok közül.

-        Gazdasági hanyatlás, magas államadóság, emelkedő munkanélküliség, hitelességi válság - ez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységének mérlege. A gazdasági növekedés a 2004-es 5 százalékról folyamatosan csökkent, hogy idén már 3 százalékos recesszió legyen. Az államadósság mértéke viszont 2004 óta folyamatosan nőtt, négy éve 61,7 százalék volt a GDP arányában, most pedig 70,1 százalék, míg a munkanélküliség a 2004-es 6,3 százalékról, 2008-ban 7,8 százalékra nőtt.

-        Gyurcsány Ferenc hazudott a magyar választópolgároknak és a saját szavazóinak, ez az egész probléma magva, ezért mondja azt a Fidesz, hogy a magas államadósság, a recesszió, az emelkedő munkanélküliség és a hitelességi válság együtt olyan problémát okoz, amely nem csak gazdaságpolitika eszközöket igényel.

 

Havasi Bertalan sajtófőnök, 30/219-5863

 

Üdvözlettel:

Bodnár Pál

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------