Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 22., csütörtök

1.703 - Patrubány Miklós: A népfelség gyakorlásának akadályozása miatt a jövő hét folyamán minden eddiginél nagyobb demonstrációt tervezünk az alkotmánybíróság égbekiáltó jogtiprása ellen ....

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: csütörtök, 2009. január 22. 12:59
An: Kutasi József
Betreff: Égbekiáltó jogtiprás: magyar állampolgárság, alkotmánybíróság és a Szent Korona

 

Égbekiáltó jogtiprás: magyar állampolgárság, alkotmánybíróság és a Szent Korona

 

Január 21-én Hompoth Zoltán, a MVSZ magyarországi ügyvivő testületének elnöke, a második, állampolgársági népszavazás kampányigazgatója telefonon beszélt az alkotmánybíróság szóvivőjével, Sereg Andrással, annak a népszavazási aláírásgyűjtő ívnek a sorsáról, amelyet a Magyarok Világszövetsége indított útjára, és amely immár lassan két éve rostokol az alkotmánybíróság asztalán.

 

A második, állampolgársági népszavazás kérdőívén ugyanaz a kérdés szerepel, amelyről 2004. december 5-én népszavazást tartottak. A szemmel láthatóan törvénytelenül eljáró alkotmánybíróság 2004-ben már két ízben jóváhagyta, és népszavazásra bocsátásra alkalmasnak találta a kérdést. Ennek ellenére, semmibe véve a törvény rendelkezését, amely előírja, hogy népszavazási kérdésekben soron kívül kell eljárnia, az alkotmánybíróság továbbra is halogató választ adott.

 

A Magyarok Világszövetsége az alkotmánybíróság megengedhetetlen időhúzása ellen, már két ízben szervezett petícióátadással egybekötött tüntetést a testület székháza előtt.

 

A népfelség gyakorlásának akadályozása miatt a jövő hét folyamán minden eddiginél nagyobb demonstrációt tervezünk az alkotmánybíróság égbekiáltó jogtiprása ellen – nyilatkozta az MVSZ Sajtószolgálatnak a Szövetség elnöke, Patrubány Miklós. Majd hozzáfűzte: Ez a tüntetés egyben a Szent Korona áruba bocsátása ellen is szól, hiszen összefüggést látunk a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás tevőleges akadályozása és a Szent Korona elzálogosítása között. Miként az is egyértelmű, hogy mindkét kérdésben kiemelt felelősség terheli a huszadik éve törvénytelenül működő alkotmánybíróságot.

 

Budapest, 2009. január 21.

 

MVSZ Sajtószolgálat

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------