Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 24., szombat

1.717 - Kovács István: Az erkölcstelen politika és az erkölcstelen építőipar képviselőinek tervezett együttmüködésével kapcsolatos véleményem.

Von: Opus-Stone
Gesendet: szombat, 2009. január 24 00:05
An: Kutasi József

Betreff: Többpárti megoldástervezet az építőipari válságra

 

 

AZ ERKÖLCSILEG ÉS SZAKMAILAG IS ZÜLLÖTT  PARLAMENTI PÁRTOK SZERETNÉNEK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI AZ ERKÖLCSILEG ÉS SZAKMAILAG IS ZÜLLÖTT ÉPÍTŐIPARNAK!

 

Az elmúlt időszakban a parlamenti pártok aggódva figyelték az építőipart képviselő fővállalkozások (és még csak véletlenül sem a munkát ténylegesen elvégző és ki nem fizetett alvállalkozások) vergődését, majd váratlanul pénzügyileg is segíteni szeretnék az iparágat!

 

Biztos, hogy segíteni szeretnének?

Ha vak vagy akkor felteheted a naiv kérdést: Mi más lehet a háttérben?

Én másképp látom a történéseket. Tán észre kéne venni, hogy közelednek a parlamenti választások, és minden jelenlegi pártnak szükség van szennyes pénzre a félrevezető, hamis reklámhadjáratának levezénylésére. Mint naponta tudjuk, látjuk, halljuk, akárcsak eddig, a korrupció működtetése elsősorban az építőipari fővállalkozásokat irányítók bevonásával történik, hisz a nyertes párt a pénzügyi segítséget irgalmatlan értékű beruházások átadásával honorálja!

Az a további érdekesség a nyomozást végzők és az államigazgatási-közigazgatási hivatalnokok szemlesütése mellett legálissá vált tevékenységben, hogy a feketén szerzett pénzt tisztára mosni, valóban legálissá tenni nem lehet (hisz azt egyből kiszúrná az eddig valóban tisztességesen vizsgálgató szervezet, az Állami Számvevőszék), tehát feketén vándorol tovább a reklámot vezénylők felé! 

 

Gondolom, megérne ez is egy „csillagszóró" hadműveletet, és itt tényleg látványos eredményeket lehetne produkálni!

Persze a politika a működése során sem marad hálátlan a támogatóik felé, melynek további eredménye, hogy az építőiparból zsebébe fog vándorolni nem kevés, de már kifehérített tőke!

 

Ha a Nemzet Biztonsági Hivatal, a titkosszolgálatokat képviselők valóban azt tennék, az ügyészségi és egyéb nyomozást végző szervezetekkel együtt, amire a törvény kötelezi őket, akkor minden ilyen irányú tevékenységet működtetők már rég a megérdemelt pihenő helyen lehetnének!

Természetesen egy hatékony és korrekt nyomozási tevékenységet követően lehetne az adóbevételeket és a társadalombiztosítási bevételeket (szerintem minimum 50%-al) növelni, brutális gyorsasággal csökkenne a minimálbéren nyilvántartottak száma.

 

A kivitelezésben részt vevő vállalkozások közötti vállalkozási, elszámolási rendszert jelentősen átalakítva ellenőrizhetőbbé, átláthatóbbá kell tenni (és nem reformocskákkal) de nem csak az építőiparban, hanem a további iparágakra is kiterjesztve.

 

Véleményem szerint ez azzal is járna, hogy a dolgozók nem a minimálbérük, hanem a valóban megtermelt teljesítményük után kapnák a jövedelmüket, érdekeltek lesznek a hatékony és szakmailag is felkészült termelés végrehajtásában, melynek igazi eredménye az lenne, hogy a valódi jövedelmüknek megfelelő táppénzt és a nyugdíjat fognak kapni! (jelenleg hiába kapnak a minimálbér mellé kétszer-háromszor nagyobb összegű „fizetés kiegészítést", természetesen feketén, ha lebetegszenek, akkor csak a minimál bérnek megfelelő táppénzre jogosultak, és ha el mennek nyugdíjba, akkor a minimál bért veszik figyelembe a nyugdíjösszeg megállapításánál! képzeljük el nyomorult életüket!)

 

2009. január 23.

 

Kovács István

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK A KÖVETKEZŐ  OLDALAKON

Többpárti megoldástervezet az építőipari válságra

2009. január 23. 08:58 | Forrás: MTI

 

Többpárti együttműködéssel készül és várhatóan jövő hét kedden kerül először politikai egyeztetésre annak az intézkedéscsomagnak az első verziója, amely az építőipart érintő válság kezelésére hivatott - ismerteti a pénteki Népszabadság.

 

A Fidesz kezdeményezte a parlament gazdasági bizottsága keretében az intézkedéscsomagot kidolgozó testület létrehozását, a szocialisták és az SZDSZ azonnal elfogadta az ajánlatot, az MDF és a KDNP egyelőre nem reagált. A munkacsoport több elképzelése túlterjeszkedik a szigorúan vett építőipari határokon. Például bérlakás programban, illetve egy Lakás mobilitási Alap felállításában is gondolkodnak a fizetésképtelenné vált tulajdonosok lakásainak átvétele érdekében.

 

Az egyik javaslat szerint az állam megvásárolná a fizetésképtelenné vált tulajdonosok lakásait, és bérlakásként bocsátaná az érintettek rendelkezésére. Ennek alternatívája, hogy az új intézmény olyan hitelalapként működne, amely kedvezményes kölcsönt biztosítana a szorult helyzetbe került tulajdonosoknak. Minderről folyik még a politikai egyeztetés.

A Népszabadság információi szerint már elkészült egy munkaanyag, irányokat és lehetséges megoldásokat jelöl meg, végleges formáját további szakmai viták után, várhatóan február elején kapja meg. A részleteket a következő - szintén februárban várható - és elsősorban az építőipar kérdéseivel foglalkozó gazdasági csúcson vitatják meg. Az elképzelések kidolgozásában a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium is részt vesz.

 

A napilap úgy tudja, a tervezet abból indul ki, hogy a válságot elsősorban a beruházások és a befektetési céllal épülő létesítmények piaca sínyli meg. Ha nem sikerül gyorsan közbeavatkozni, legalább húsz-harminc százalékos visszaeséstől kell tartani.

 

ÉSZREVÉTELEM:

 

Érthetetlen, hogy senki sem azt vizsgálja, hogy mitől, miért váltak fizetésképtelenné az alvállalkozói tevékenységet végző kisvállalkozások, és velük ellentétben a Fővállalkozói Megrendelők mitől, miből gazdagodnak?

 

Csak nem az általuk kitalált alantas ürügyekkel (bírósági perek esetén a megvásárolt bírósági tisztviselők segítségével!), ki nem fizetett elvégzett alvállalkozói munka eredményét élvezik?

 

Sajnos ez az igazság!

 

Kovács István

---------------------------------------------------------------------------------------------------------