Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 13., kedd

1.665 - Audie Rácz Era: A bankok csak bizonyos módszerekben, és eszközökben különböznek az uzsora maffiától

Von: ERA [mailto:szabad.riport.editor@gmail.com]
Gesendet: kedd, 2009. január 13. 17:27
An: Kutasi József

Betreff: Folytatódik a totális kifoszásunk.

 

A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?

Audie  2009.01.13. 12:10

 

A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?   Az Artio Global Management LLC (korábbi nevén: Julius Baer Investment Management LLC) kérvényezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, hogy 15 százalékot meghaladó részesedést szerezhessen az OTP-ben.A felügyelet az engedélyt a ma közzétett határozata alapján megadta, a cég 15 százalékot meghaladó, de 33 százalékot el nem érő mértékű közvetlen befolyásoló részesedést szerezhet. A kérelmező a részesedés megszerzésének tényét, valamint a megszerzett részesedés mértékét - a részesedés megszerzését követő 15 napon belül - köteles a felügyelet részére bejelenteni.

 

A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?

 

 Folytatódik a totális kifoszásunk.

 

 Ahogy Csurka István mondta, jó tízegynéhány éve: Palesztinok leszünk saját hazánkban!"

 Emlékezzünk, mit is mondott Mayer Amschel Rothschild bankár: "Engedd meg, hogy én bocsássam ki és felügyeljem a nemzet pénzét, és fütyülök rá, hogy ki hozza törvényeit "

Hát erős a gyanúm, hogy ez esetben sincs másként. Aki a pénzünket kezeli, az, az életünket is irányítja. Így nem csak a pénzünket uralja, hanem akár élet és halál ura is egyúttal.

Emlékszem, pár hónapja - mi is írtunk róla -, felröppent a hír, hogy  törvénnyel próbálnak gátat vetni az uzsora kamatnak. Sem akkor, sem azóta nem hallottunk róla, hogy ez mennyiben érintené bármelyik „hazai" (értsd: Magyarországon működő) bankot.

Mert az nem kérdéses, hogy az itthon működő, részben, vagy egészben külföldi tulajdonú bankok, - ők is multi cégek, ne feldjük! – épp oly kártékonyak, ha nem jobban, mint az uzsorások.

Miért? Igen egyszerű. Egy felől olyan feltételeket teremtenek, amely alapján az uzsora maffia hálójába kergetik a kiszolgáltatott delikvenst. Lassúak, bürokratikusak, rugalmatlanok, s a fedezet tekintetében sem szívbajosak éppen. Másfelől, ha mégis adnak hitelt, azt olyan hitelfeltételekhez és külön költségehez kötik, hogy, a hitelkérelmező, foghatja a fejét, s megállapíthatja, hogy bizony ez sem más, mint uzsora hitel. A hitelért folyamodó sem így, sem úgy nem jöhet ki jól belőle.

A bankok csak bizonyos módszerekben, és eszközökben különböznek az uzsora maffiától. Ám a végeredmény tekintetében nincs különbség.

Ami ezen túlmenően még elgondolkodtató,  hogy az elmúlt esztendőkben ugyanezen bankok, épp hazánkban „kaszálták" a legtöbbet. Szebben fogalmazva, itt tettek szert a legmagasabb haszonra. Más országokban nem tudtak ilyen szemérmetlenül visszaélni a helyzetükkel. De itthon, épp úgy, mint más területein a gazdaságnak megfelelő „sameszeket"  helyeztek el, fizettek meg a politika - , a törvénykezés-, és felügyet területén. Ilyen „hátszél" mellett nem csoda, hogy „kilopják a szemünket", hogy szabályszerűen és módszeresen kifosztanak minket. (ŐK IS!)

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az ügyfelet félre tájékoztatják, a kis betűs részekről egyáltalán nem adnak se részletes, se autentikus információt. Nem hívják fel az ügyfél figyelmét a buktatókra, megszorításokra, és olyan „tolvajnyelvet" ha tetszik szakzsargont használnak ködösítés gyanánt, amit csak a „vájtfülűek" értenek. Nem is csoda, hisz mindezekben is a saját hasznuk rejlik.

Amikor némi kereskedelmi információkat tanultam, akkor a szerződést, mint a legnagyobb és legfontosabb eszközt tanították, mely MINDKÉT FÉL megelégedettségével köttetik.

S vitás esetekben a legjobb eszköz, hogy a KÉT FÉL biztonságát, és jogvédelmét garantálja. Olyat azonban nem tanítottak nekünk, hogy az egyik fél akár csak egy kicsit is változtathatna, vagy eltérhetne a szerződést betűjétől. Vagy hogy utólag másként értelmezze, mint megkötéskor.

Ma pedig mit látunk? Azt mondja a kölcsönadó fél, hogy x%-ért ad külcsön, de utóbb kiderül, hogy ez ezért még további pénzbe kerül nekünk, vagy azt, hogy most ennyi % a kamat, de ha én úgylátom, hogy a betervezett hasznom nem elég, akkor majd egyoldalúan megemelem.

És ezt törvényes garanciával teheti meg! Nos ez a híres bankár „etika"? És persze egy percre sem szabad elfelejtkeznünk azokról, akik lehetővé tették számukra, hogy ezt büntetlenül megtehessék!

Egyébként is a véleményem az ilyen szerződésről, (ahol az egyik fél, - mint kiszolgáltatott - alárendelt szerepben áll szemben egy teljes vértezetben felálló szervezett maffia ellen, ott nem szerződés köttetik. Az a szerződés, valójában ULTIMÁTUM!

Audie Rácz Era

-----------------------------------------------------------------------------------------------------